Tetőzik a nyár a hétvégén, ehhez mérten a szabadtéri programok kínálata is a csúcsot ostromolja. Koncert, olimpia, hajós buli, fröccsfesztivál – hogy csak néhányat említsünk.

Csütörtök
Boros Mátyás és Kerekes Gábor papír alapú alkotásai a síkból mindig a térbe törnek, és művészetükben évek óta megjelenik hol közvetve, hol egészen konkrétan a bábeli tematika és a hozzá kapcsolódó jelenségek, kérdéskörök. Most együtt mutatják meg a helyspecifikus, nagyméretű, térbeli alkotásaikat Planetbabel címmel a Bazilikában, amelyeket a közönség itt láthat először.

Különleges eseményre invitálnak a PaulayEde utcába. Négy napon keresztül elhozzák Franciaország legújabb divathullámjának főszereplőit, az éclair fánkokat. Nyolcféle ízben és megannyi textúrában álmodták meg őket, hogy ez a négy nap róluk szólhasson igazán. Az igazi éclair fánk titka, hogy csak frissen jó, így mindennap több friss sütéssel készülnek a Sugar Shopban, hogy valódi francia élményben lehessen részetek.Menj el július 21-én a Városligetbe egy kis időutazásra, ahol élőben megcsodálhatod az 1906-ban megrendezett első Grand Prix-n elindult Renault-modellt.

Az ingyenes rendezvényen a Renault Sport Formula One Team mostani autóját is megnézheted.

A brulée és az éclair után a Monofu új attrakciója a tart, amivel megint egy olyan édességet találtak, aminél gyakorlatilag végtelen a variálhatóság.

Tíz ízösszeállítással találkozhatunk a pultban, olyanokkal például, mint a tejcsoki-mangó-kávé, fehércsoki-passió-kókusz, feketeribizli-füge-citromfű, málna-cékla-vanília vagy a pisztácia-ribizli-egres. Melyik lesz a kedvenced?

A belváros kedvelt sétálóutcáján hömpölyög majd a kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, hosszú lépés és a házmester. Gasztro-vízparti hangulatot varázsolnak oda helyben sütött friss, finom lángossal, az összes megszokott és szokatlan ízesítéssel a Fröccs & Lángos Fesztiválon a Rombusz Teraszon.Július 21-én beindul a négynapos rap- és reggae-őrület, vagyis a Hungry For Hip Hop & Reggae Fesztivál, ahol újra fellép a brooklyni duó, az Onyx, de többek között Tony Touch és Tanya Stephens is szórakoztatni fogja a közönséget.PéntekA világ legprofibb autósportját aligha kell bárkinek is bemutatni, de valószínűleg ugyanez igaz a száguldó cirkusz hazai élményére és egyben leginkább várt magyar autós eseményére, a Formula-1 Magyar Nagydíjra, amelyet ezen a hétvégén rendeznek a Hungaroringen.

Ha a japánkonyhára gondolunk, mai napig egyből a szusik és a különböző uzsonnásdobozok jutnak eszünkbe, Hello Kitty mintával. Szerencsére ennél sokkal sokszínűbb és összetettebb a kelet-ázsiai szigetország gasztronómiája, és már Budapesten is egyre több az olyan hely, ahol valódi japán alapanyagokból készült fogásokat ehetünk. Az egyik ilyen autentikus pont a Biwako, amely kifejezetten japán, minden egyéb ázsiai csavar és fúzió nélkül.Boban Markovics és zenekara idén egyik kiemelt nyári nagykoncertjét a VárkertBazárban tartja, a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekarának muzsikájában. A zenekar kedvenc országa továbbra is Magyarország, itt adta Boban élete legszebb, legemlékezetesebb koncertjeit. Ez a balkáni este a Söndörgővel együtt különlegesnek ígérkezik.

ZAZ, azaz Isabelle Geffroy július 22-én újra Budapestre látogat, hogy bohém-füstös hangjával és a francia sanzont, jazzt és könnyed gitárhangzást elegyítő zenéjével mindenkit elvarázsoljon.

Ezúttal legújabb, tavaly megjelent Paris című feldolgozáslemezével idézi meg a Párizs atmoszféráját a Budapest Park színpadán, olyan klasszikusokat burkolva bohém köntösébe, mint Édith Piaf vagy Joséphine Baker.Pénteken lehűtheted a napsütötte belvárosi flaszteren felhevült tested az Akvárium légkondicionált medencéjében, hogy utána hajnalig lebeghess.

Különleges estére készülhetsz, örvénylő vizuállal, bugyborékoló ritmusokkal az Underwater Party-n.Forró nyáresti éjszakákhoz hasonlóan vonzó fellépő dukál.
Chelina Manuhutu azon túl, hogy elbűvölő szépség, modell, producer még dj-ként is megállja a helyét. Ő nem azon kirakatlányok egyike, akik divatból vették a kezükbe a lemezeket. Július 22-én, a CorvinClubban mutatja meg, mire ropja manapság a deep és tech house-t Ibizán hallgató közönség.SzombatEgész nyáron topon lehetsz, elindult ugyanis a rendszeres rooftopjóga party sorozat Budapest egyik legmenőbb szórakozóhelyén. Hogy mi vár rád? Egy igazi hedonista jóga délelőtt, ami egyszerre minden érzékszervedet kényezteti.

Most szombaton folytatja az idei szezonját a strandbuli sorozat, a Pool & Beer. A szervezők többek között a következő hívószavakkal invitálnak mindenkit egy közös táncos openair mulatságra: lesz zene a hip-hoptól a house-ig, termálvizes medence, szauna, fröccs, streetfood, foci, P&B merch shop, Antifactory pop up store.Itt jön a nagy sikerű első menet után az idei StrandOlimpia, nem máshol, mint ismét a sportos kommunista fiatalok egykori fellegvárában, Csillebércen, a Matiné Napozóban. Háromfős csapatok jelentkezését várják, akiknek a következő sportokban kell helytállniuk: klasszikus balatoni stukk, röplabda, pingpong forgó, kidobós.

Július 23-án 14:00 és 16:00 között kell megérkeznie a Szilágyi Dezső térre annak, aki újra részt venne azon a bizonyos hajós, Dunát járós, elektronikus ütemekkel túlfűtött bulin, vagyis a Cruisinon. Ezután ugyanis az Európa hajó elhagyja a kikötőt, és 22:00-ig nagyjából végig mozgásban is marad. Mindeközben a fedélzeten, és még ennél is pontosabban a tetőteraszon olyan DJ-k zenéire táncolhatunk, mint Renatoo, Snilloc, Yvel & Tristan és James Grow. (X)A Punanny Massif idén kicsit visszavonult, hogy több időt tölthessenek a stúdióban, de a szülinapi koncert szombaton este a Parkban így sem maradhat el.

Futnál éjszaka Budapest legszebb részein? Nem túlzás azt állítani, hogy a Night Run Budapest egyik legizgalmasabb futóeseménye, amelyet 2016-ban is megrendeznek. Meghirdetett távok: 7 km, 12 km, félmaraton (21,1 km) és a 2016-ban először Európában: éjszakai maraton (42,2 km).VasárnapHa már unod a Balaton-partot és a fesztivál line-upokat, akkor menj ki július utolsó vasárnapján is Budapest szívébe, hogy az Erzsébettéri sétány hűs napernyői alatt a legjobb hazai és nemzetközi tervezőkkel pörgessétek fel a nyarat. Zokniforradalom, designcirkusz és apokaliptikus hangulatvilág vár a WAMP-on.

Nyáron melegben még az is rámegy időnként a fagyira, aki annyira nem rajong a műfajért, mert egyszerűen jólesik. Nem mindegy azonban, hogy milyen fagylaltot eszünk, valódi gyümölcsből/csokoládéból/magvakból készítetteket, vagy állománynövelőkkel és aromákkal felturbózottakat.

A Moritz Eis küldetése, hogy csak első osztályú desszertet kínáljon, kedves vendéglátással, szinte butiknak tűnő stílusos boltokból.

Kóstoltad már?

Nem túl tipikus beszélgetésfoszlány, hogy találkozunk fent a Várban, menjünk fröccsözni! Egy-két jobb éttermen kívül enni-inni nem járunk a Várnegyedbe, mivel kívül is esik a napi körökből, továbbá nem egészen pénztárcabarát megoldás. Szembemenvén a sztereotípiákkal néhány fiatal ex-BME-s srác úgy döntött, felcsábítják Budapestet a Szentháromságtérre, ahol helyben is lehet falatozni és frissítőket inni, de egy térkép segítségével kilátással együtt kapjuk az élményt, ha inkább piknikezni szeretnénk – akár vasárnap is.Ha júniusban "a legamerikaibb angol" zenekar, a Heavy érkezett a hajóra, akkor júliusban "a legangolabb amerikai" együttes lép fel az A38-on. A funkos-punkos indie rockot britpopba oltó We Are Scientists friss, ötödik nagylemezével koncertezik Budapesten.