Ma nagy változáson megy keresztül a rendkívül jó adottságokkal rendelkező, eddig azonban kihasználatlanul tengődő Eiffel tér, megnyílik ugyanis a ZSIRÁF, a város legújabb szabadtéri sörkertje, ahol egy 30 m2-es kivetítő és rengetegféle minőségi sör garantálja, hogy már nem csak a belvárosban fogunk gondolkodni, ha emlékezetes estét szeretnénk. Még a hivatalos nyitás előtt alkalmunk volt ellátogatni, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a hely abszolút hiánypótlónak ígérkezik.

A nyárban az egyik legjobb dolog kétségtelenül a kiülős helyeken eltöltött pár szabad óra, viszont ha ilyen élményt szeretnénk, akkor nehéz elszakadni a Deák tér környékéről. Ez azonban megváltozni látszik, ugyanis mostantól már megtalálhatjuk a ZSIRÁF nevű helyet az Eiffel tér közepén, amely nagyon úgy tűnik, hogy sokak törzshelye lesz az idei szezonban.

A hely tulajdonképpen egy nyitott sörkert, amelynek nem titkolt szándéka, hogy a foci Eb nézések egyik fontos színhelye legyen. A projekt sikerességét egy 30 m2-es kivetítő, illetve a gondosan összeválogatott sörválaszték garantálja.

A palettán 6-féle kézművessör, 8-féle csapolt sör, és többféle sörkoktél található, az árakat viszont megpróbálták mérsékelni: egy Zsiráf sör például 490 Ft-ba kerül, egy üveg Invisible Bikini 990 Ft-ba, egy Wheat Raddler pedig 980 Ft-ba. Ezek mellett megtalálható természetesen a zsiráf névre keresztelt asztali sörcsapoló is, amely sokak szerint a nyáriesték egyik legfontosabb kelléke. A zsiráf-életérzés a röviditalok esetében is visszaköszön, ezeket is lehet ugyanis nagyobb kiszerelésben kérni, ha esetleg valaki biztosra akar menni.

A sörkert egyik legjobb tulajdonsága az, hogy mind kialakításban, mind pedig az elhelyezkedését és a hangulatát tekintve teljesen egyedülálló, ezáltal pedig tökéletes nyár esti bázis, ahol jó a zene, és az ivás mellett lehet pingpongozni, a domboldalban hemperegni és természetesen jókat enni. Ez utóbbi a hamburgereiről híres Sophie & Ben Bistro segítségével történik, amely egy mobilkonténerrel költözött ki ide.

A ZSIRÁF hivatalosan a mai napon nyílik, és a buli rossz idő esetén sem marad el, ugyanis a csapat erre is fel van készülve. Aki arra jár, szerintünk ugorjon be egy italra.
ZSIRÁF
Cím: 1062 Budapest, Teréz krt. 53.

Facebook