Még csak két hete nyílt, de már a fél város ide tervezi a hétvégi buliját, legalábbis azok, akik szeretik a Raktár BáR hangulatot és/vagy a szabadtéri szórakozást. Nem is olyan meglepő a hirtelen jött népszerűség, a Raktár Beach nyerő kombinációt választott, amikor összerakta a Margitszigetet, a teraszt, a homokot, a hűs italokat, a kiváló DJ-ket és a nyár éjszakákat. Szerdától szombatig hajnalig tartó bulikra számíthatunk, és tánc vagy koktélozás közben még a Dunát is csodálhatjuk. Valahogy így kell elképzelni a nyár egyik legígéretesebb szórakozóhelyét.

Mindenki tudja, hogy ha nyár éjszaka, akkor hiába a legcsinosabb enteriőr, mégis inkább a szabadba vágyik az ember. És nincs ez másképp a szórakozóhelyekkel kapcsolatban sem, egy-egy fülledt estén csak jobban esik a tánc a csillagos ég alatt. Jó hír, hogy ezekkel a helyek is tisztában vannak, és még jobb, hogy a sokak által kedvelt Raktár BáR egyenesen a Margitszigetre telepítette nyári egységét. Az új hely Raktár Beach néven fut, és a Margit híd felőli bejárattól egy percre található. Az elmúlt két hétvége telt házas bulijai alapján kijelenthetjük, hogy a városlakók rögtön rákaptak a hiánypótló szórakozóhelyre. És ez tulajdonképpen nem is meglepő, minden egyben van itt, ami a nyárhoz kellhet: teraszon való hűsölés, finom ételek, italok, napkeltéig tartó bulik.

Valahogy még a tengert is közelebb érezzük magunkhoz.Mindehhez a hangulathoz egy 2400 m2-es homokos placc is hozzájárul, amit június végén nyitnak meg, miután zuhanykabinokkal, strandröplabdapályával, napágyakkal és két italpulttal szerelték fel. Szóval lehet majd jönni sportolni, napozni és mezítláb italozni.

A fenti, bár részen a leltár a következő: van két italpult, egy látványkonyha, egy függönyökkel valamennyire elszeparált és egy tágas leülős rész. Mindez árnyas fák és fehér bútorok között, tökéletes rálátással a Margit híd nyugati pillérjére.

A hely egyébként hozza a nagy tesó ital- és zenei felhozatalát, csak mindezt most pár lépésnyire a Dunától kell elképzelni. Hétfőtől vasárnapig, már délután 4-től lehet élvezni a látványt, a nyári hőség mellé pedig jól passzol egy hűsítő limonádé, egy könnyed Sex on the Beach vagy egy vödör hosszúlépés. És ezeken kívül tényleg bármi, ami a Raktár Bárban is megkaphatunk.

A lényeg, hogy minőségi italokról van szó, és ez az igényesség az ételkínálatban is visszaköszön, mert a beachre az Andrássy útról ismert Bamba Marha Burger Bár stábja települt ki egy komplett grillkonyhával. Vagyis ehetünk jól bevált klasszikus burgereket, mint a Big Kahuna vagy a Dupla Bacon, de ezek mellett kóstolhatunk például izgalmas nevű és ízű hot dogokat, grillételeket, salátákat vagy épp mártogatós szószokat.

Sötétedés után pedig lassan érkeznek a DJ-k: szerdától szombatig minden este lehet készülni valamilyen setre. A napok tematikusan vannak felosztva, szerdán deep house-szal indítanak, csütörtökön hip-hop és R&B slágerek, pénteken és szombaton pedig a Raktár Bár koncepcióját követve házibulisabb zenék szólnak. A buli pedig addig tart ki, ameddig a közönség, vagyis minden bizonnyal gyakran lehet majd innen nézni a napfelkeltét.Az eddigiek alapján úgy tűnik, a Raktár Beach bátran pályázhat a nyár egyik legnagyobb szabadtéri találkozóhelye címre, és pályázik is. "Szerettünk volna egy olyan nyári központot létesíteni, ami nappal és éjszaka egyaránt meeting point lehet a városlakóknak. Láttuk, hogy hiány van ebből a piacon, úgyhogy mi úgy döntöttünk, megcsináljuk a legjobb nyári szórakozóhelyet." – mesélte nekünk az egyik tulajdonos, Szabó Gergely. És a csapat jó úton halad, már most folyamatosan tele van a hely, és alig várjuk, mi lesz, ha megnyit a homokos rész is.