Pénteken kezdődik a foci Eb, de ha nem a kiülős-meccsnézős táborba tartozol, akkor is ajánlunk ezernyi programot a futball árnyékában: Főzdefesztet, könyvhetet, nappali bulit, futóversenyt.

Csütörtök
A Hey, June! június 6. és 28. között megismételhetetlen estéket ígér. A műsort illetően DJ Bootsie az elektronikát fogja akusztikus hangszerekkel keresztezni, a Jazzékiel pedig kétórás koncerttel tekint vissza az elmúlt tizenöt évre. A SzabóBenedek és a Galaxisok estjén a nagyvárosi lét díszletei a szó szoros értelmében is megelevenednek, míg Sena Ghána világát fogja felidézni a színpadon.

A 19. századi FesztyAdolf által tervezett palota rengeteg funkcióval bírt már fennállása óta: mozi, bank és több szórakozóhely is üzemelt az Andrássy út 8. alatt. 2016 márciusa óta a Continental Group Hotel Moments Budapest névre hallgató szállodáját találjuk itt, egy olyan bisztróval kiegészülve, ami mind a szállóvendégeknek, mind azoknak kedvez, akik ebédelnének, vacsoráznának vagy boroznának egy jót, elegáns belvárosi környezetben. Kipróbáltuk a BistroFine üzleti ebédmenü ajánlatát és néhány à la carte fogást is. A hely neve beszédes: jól éreztük magunkat.

A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. A 87. Ünnepi Könyvhétre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik.Beszéltél már meg találkozót az óra alatt? Nem? Itt az ideje!

Igen, ott leszel. Igen, az óra alatt. Igen, találkozol ismerősökkel. Igen, ismerkedsz majd ismeretlenekkel és igen, június 9-én remek hangulatban fog találkozni sok-sok ember... az óra alatt.PéntekAz idei labdarúgó-Európa-bajnokság azért különleges nekünk magyaroknak, mert 44 év után végre nem csak a tévé előtt nézik a tornát a válogatott játékosaink. Így gyakorlatilag az összes budapesti vendéglátóhely szervez közös meccsnézést június 10-től, melyek közül most 14 helyet választottunk ki, méghozzá csupa szabadtérit.

Június 10-én és 11-én a II. Kerületi Önkormányzat a Millenárison idén is fesztivált rendez. Június 10-én, pénteken ingyenes koncertek várnak minden érdeklődőt 17.45-től, másnap, június 11-én egész nap ingyenes családi programok, ételkóstoló és főzőverseny is színesíti a kínálatot. Az idei díszvendég: Hollókő. (X)

2016-ban az eddigieknél is gazdagabb programmal készül a pénteken induló Budapesti Nyári Fesztivál, és még több hazai és külföldi sztárt hívtak meg, minden műfaj legjobbjait.Nyárindító poppunk fesztiválocska lesz pénteken a Barba Negra Trackben, egyben az 'Idő van' című Fish! lemez második bemutatója. Ha nem jutottál be a márciusi hajóra, akkor azért, ha ott voltál, akkor azért.

Budapest kedvenc kézműves sörfesztiválja idén is a Városligetben rendezkedik be, ám kicsivel beljebb költöznek: a Főzdefesztet ezúttal a Városligeti Napozóréten tartják június 10-12. között. A háromnapos bulin két év után újra készpénzért kóstolhattok a közel 50 sörfőzde termékeiből és a street food árusok kínálatából.Ha útba esik, a környéken laksz vagy unod már a bulinegyed megszokott hömpölygését, esetleg csak valami igazán laza és kedves helyre vágysz, akkor ennek a nyárnak menj neki Zsiráffal.

Várnak június 10-11-én az Eiffel-téren kiváló sörökkel, friss ritmusokkal és természetesen óriáskivetítővel, hiszen június 10-én belecsapnak a foci Eb-menetbe is.SzombatIdén is megrendezik a már hagyományosnak mondható Japán Napokat a Hopp FerencÁzsiai MűvészetiMúzeumban a Magyar-Japán Baráti Társaság szervezésében.

Mindkét nap folyamatosan haiku kiállítás lesz a múzeum előtt és japán illetve japán ihletésű ajándéktárgyak vására a kertben.

Mesterséges tengerpart, hideg sör és egész napos táncmulatság egy júniusi hétvégén, ráadásul mindez a belvárostól egy kőhajításnyira. Egy magát kicsit is komolyan vevő bulizó naptárából nem hiányozhat az első egész napos Pool & Beer szombat élménye.

A nappali bulik úttörője, a Cinematiné ismét a CafedelRióban dörömböl. Ezúttal is külföldi nagyágyúk lesznek a vendégek a Kopaszi-gát takarásába költözött Rióban június 11-én. Az official afterparty a Track Terrace-en lesz majd.Elérkezett az idő, hogy Magyarország legjobb freestyle táncosai összemérjék tudásukat egy brutál party keretében. Az Ötkert és az Absolut úgy döntött, hogy megszervezi az ország legnagyobb pénzdíjas All Style freestyle versenyét, az AbsolutBattle-t.

A titokzatos maszk mögé bújt UZ a trap műfaj felvirágzása legelején már ott volt a tűz közelében Amerikában. Trap Shit névre hallgató sorozatát szinte minden igazi trap zene fanatikus ismeri. UZ szinte biztosan a nyár egyik legnagyobb klasszikus trap buliját prezentálja az A38-on június 11-én.Vasárnap
Cégek, családok, baráti társaságok immár hagyományos sportünnepe a kora nyári 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, amelyen 7032 méteres köröket teljesítve futhattok hatan vagy hárman, de rendeznek 3×2014 méteres versenyt is június 12-én.

Óbuda központjától egészen Hűvösvölgyig közlekedik a 29-es, melynek menetideje közúti bonyodalmak nélkül körülbelül 40-45 perc. Gyermekvasút vagy fogaskerekű helyett ezzel a busszal is eljuthatunk Hűvösvölgyig, s bár nem csak erdős területeken halad át, olyan érdekességek mellett közlekedik, mint a Pál-völgyi-barlang, a Szemlő-hegyi-barlang, Bartók Béla emlékháza vagy az egykori „sárgaház”, az OPNI.

Kirándulj egyet vele vasárnap.

Létezik egy hely, nagyon közel a városhoz, egészen pontosan a Római-parton.

Ahol egy egész napon át frizbizhetsz, petanque-ozhatsz, életre szóló barátokat vagy ellenségeket szerezhetsz pingpong közben. Letesztelheted, hogy mennyire vagy egy Björn Borg a dupla teniszpályánkon és nyerhetsz EINFACH BERLIN cuccokat.

Lógathatod a lábad vagy fejest is ugorhatsz a Dunába.Bátran állíthatjuk, hogy a Dunáig, sőt, azon is túl fog folyni a sör június tizenkettedikén, amikor is negyedszerre tér majd vissza Budapestre az ír kocsmapunk emblematikus zenekara, a DropkickMurphys.
A bostoni srácok aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of-program dukál.

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplője a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író (Bradley Cooper) életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos intelligens gyógyszer. A filmet vasárnap nézheted meg a Napozóban.