Harmadszor rendezik meg a Budapest Essentials-t, amely a korábban megszokott speciális helyszínein tartandó koncertjeivel és egyéb programjaival június 2. és 5. között jelentkezik.

A klubok és szórakozóhelyek mellett Budapest olyan különleges – a kulturális, szórakoztató szcéna számára korábban elérhetetlen – közterületein, középületeiben vehetsz részt a zenei eseményeken, melyek szinte mindegyike kulturális örökségvédelem alatt álló városrészekben található.Koncertek különös helyeken

A Budapest Essentials igyekszik a hazai fesztiválokon "automatikusan" fellépő művészek és előadók helyett új alternatívákat nyújtani. Ennek érdekében olyan hazai és nemzetközi előadókat hoz a fővárosba, akik a könnyű- és underground zenei élet élvonalát képviselik. A fesztivál három fő napján a német származású, hip-hop-pop-house technó producer, Dj Koze, a magyar közönség által kedvelt oslói elektro DJ, Todd Terje és a brazil zenész, DJ és producer, a beskatulyázhatatlan zenéiről híres, jazz-drum and bass-IDM és a szamba fúziójáról ismert Amon Tobin zenélnek csütörtök, péntek és szombat esténként a válogatott, speciális városi helyszíneken.Kulturális eseményekAlapvetően 20-50% kedvezménnyel látogathatsz majd el a legkedveltebb budapesti múzeumokba és galériákba a fesztivál 4 napja alatt.

Csütörtök kivételével minden nap két túrán vehetsz részt a legkedveltebb túraszervező csoportok vezetésével. Ha a gyalogos helyett inkább a buszos vagy hajós városnéző túrákat kedveled, a karszalag felmutatásával ingyen használhatod a Hop-On Hop-Off városnéző járatait.

A BGYH Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozott a Budapest Essentials fesztiválhoz, és a karszalaggal rendelkezők részére az esemény ideje alatt ingyenes belépést biztosít egy tetszőlegesen kiválasztott gyógyfürdőbe vagy strandra, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe is.GasztroprogramokSzerte a városban 30 vendéglátóegység és street food bar kapcsolódik az Essentials-höz, melyekben a karszalag felmutatása 20%-os kedvezményre jogosít. Ezek közül a Belvárosi Disznótoros, a Mazel Tov, a Sao, A Séf utcája, a Ramenka, a My Little Melbourne Coffee, a Steamboo, a Buja Disznó(k), a Nemo és a fekete bejáratánál biztosan feltűnik a BPES kedvezmény matrica.

A Brain Bar és a Budapest Essentials együttműködés keretén belül közösen szervezett programokat és helyszíneket celebrál. A Bazilika előtti téren és még két meglepetés, eddig nem használt helyszínen közösségi megmozdulásokat és előadásokat szervez, melynek része lesz élő zene és elektronikus eszközök kombinációja, külföldi és hazai fellépőkkel.


Az earlybird jegyek korlátozott darabszámban már 6 900 forintért kaphatóak.