A vásári forgatagokban csatangolni szeretők járnak a legjobban az elkövetkező hétvégével, ugyanis csütörtök és vasárnap között négy ilyen jellegű program is szerepel a kínálatban – no meg sok minden más.

Csütörtök
Budapest újra zöldbe öltözik: március 17-én és az azt követő pár napban városszerte tartanak programokat Szent Patrikra, az írek védőszentjére emlékezve. Lesz családi fesztivál, táncverseny, elegáns gálavacsora, kelta népzenei koncertek, és persze autentikus Guinness-t is kóstolhatunk bármelyik ikonikus fővárosi ír kocsmában.

Lassan már sushit is annyian rendelnek, mint pizzát, és szinte minden kombinációt megtalálunk belőle a város több pontján. Bár szeretjük, mégis azt gondoltuk, hogy a makikkal és nigirikkel már nem lehet csodákat tenni, két napja viszont rendelhető Budapesten a gyümölcssushi, ami egy egészen egyedi íz- és összetevő kombinációt hozhat be a köztudatba, amellett, hogy még egészséges is.

Fruit sushi mondjuk vacsorára?

Az Antik Placc kishúga, a csütörtök esténként jelentkező "Divat Placc - by night" március 17-től elstartol! Régi és új, vagy régiből új ruhák, cipők, órák, ékszerek, táskák, divatkiegészítők, second hand és styling sarkok várnak. Kiemelt magyar tervezők és iparművészek munkái is felbukkannak majd csütörtökönként.

Ez az este elsősorban azoké, akik már nem ma kezdték, de még nem is járják a végét. Akik éppen fél lábbal bent, fél lábbal kint. Akik már otthonosak, de még nem izgulnak a vége miatt. Ezen az estén azokat a PPK-s és TáTK-s lányokat és fiúkat ünnepelik majd a Corvin Clubban, akik épp a tanulmányaik felénél járnak.

2015. március 6-án volt a Balaton Method premierje, és március 26-án indult a moziforgalmazás. Most, egy évvel később egy jubileumi vetítésre, és az azt követő bulira hívnak titeket a szervezők csütörtök este a Toldiba.

A vetítés után várnak a bulin is, kb. 10 órától Henri a Fran Palermóból fog DJ-zni, majd a film két alkotója, SzimlerBálint és Rév Marcell áll be a pult mögé.

A nők jobban csinálják! Különösen igaz ez Nora Matisse-ra és FLUX-ra, úgyhogy csatlakozz március 17-én az Aether-ös bulihoz, hogy átéld a térben és időben utazás élményét.
Péntek

Borvidékeink 30 kiemelkedő borásza érkezik a Belvárosi Borpiacra, hogy bemutassák boraikat a közösségi standokon, míg az emeleten a séfek isteni falatokkal várják az éhes vendégeket a Hold utcában pénteken és szombaton.

A Fine Spirits Festival sorozat első állomásán több mint 30 ország 200-féle italát kóstolhatod meg.

Az italokon kívül minden olyan kiegészítővel találkozhatsz, ami elengedhetetlen egy bár működéséhez. Eszközök, berendezések, poharak és rengeteg ritkán látott újdonság mutatkozik be a Symában a hétvégén.Ki ez a csávó, aki olyan a színpadon, mint egy igazi rocksztár? Egy rock 'n roll arc, mindenki "papszabija". És itt a legénység, jobbnál jobb dalokkal, pörgős és őszinte ritmusokkal, olyan igazi, tornacipőt elkoptató pop-punk-rock kombóval. Ilyen ez a Supernem, mely a Barba Negrában látható pénteken.Kamubuli nagyon várja az estét a Toldiban, és ha minden igaz, egy all night longgal készül. A hangulat a tetőfokára hág, a bakelitek pörögnek, a WC-ajtók csapódnak, éljenek az útfestők!

A belépő kivételesen ingyenes, Kamubuli külön kérésére.

Budapest legcsajosabb péntek estéinek következő állomása, az alapítótagokkal: Basics, IMMI V és Goyah a pult mögött. Ha olyan partyt keresel, ahol garantált a hajnalig tartó tánc és az éles csipőtekerő ritmusok, akkor a helyed ezen az estén a Kazinczy 21-ben lesz.

Tovább a két évvel ezelőtt megjelent, nagy sikerű című lemez által megkezdett úton, Palya Bea új lemezével folytatja az önmaga által teremtett hagyományt. Mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. Pénteken az Akvárium Klubban lép fel.Szombat

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Ezért találták ki a ruhavásár ötletét.

Az ötlet egészen egyszerű: Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, a szervezők adják a helyszínt és a közösséget a Király utcai Gardrób Közösségi Vásáron.

Vannak azok a helyek, ahol jó kiengedni a gőzt egy fáradt munkanap után, és van, amikor csak azt vesszük észre, hogy a lábunk automatikusan húz egy-egy hely felé, és nem gondolkozunk rajta, hova is üljünk be egy kávéra vagy sörre. Vagy a hely adottsága, atmoszférája, vagy a kiszolgáló személyzet, vagy a választék és a vendégkör miatt esik rájuk mindig a választás. Most 4 olyan helyet mutatunk be, ahova belépve kicsit úgy érezhetjük, hazaértünk.

A tavaszi Pici Piac 2 napos lesz:

március 19-én, szombaton a kismamák és kisbabák kedvében járnak a szervezők, március 20-án, vasárnap pedig a kisgyerekes, gyerekes családoknak való programokkal és kiállítókkal készülnek.

A mindkét napon 10 és 18 óra között nyitva tartó Creative Arts Fair-en új kollekciókkal és friss ötletekkel mutatkoznak be hazai kortársékszertervezők, keramikusok és iparművészek. A divat és a dizájn szerelmesei, az ötletes lakáskiegészítők gyűjtői mind megtalálhatják legújabb kedvenceiket a több mint 60 alkotó standjainál. A rendezvény az egyszerű vásárláson túl remek lehetőséget kínál az alkotókkal való személyes találkozásra, így egészen más szemszögből ismerhetik meg a szívüknek kedvessé váló tárgyakat.

A februárban sikerrel bemutatkozó Disqrate klubest folytatása következik március 19-én, amikor D’julz után egy újabb francia kiválóság érkezik Phil Weeks személyében.

Mesterien keveri az old school chicagói hangzást a friss francia house elemeivel, szettjei alatt a legmélyebb hangzásoktól, egészen a pattogós tech house-ig kalauzol bennünket.

Március 19-én ismét egy hajóban evez a magyar basszus válogatott.
Palotai, Wondawulf, Jumodaddy és a Dublic ikrek 2012-ben csinálták meg Magyarország legelső trap buliját. Mára egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a műfaj, és egyre többen buliznak ilyen zenére szerte a világon.

Most egy estére újra összeállnak azok, akik itthon az egészet 4 éve elkezdték, és együtt zenélnek egy egész estén át. Felcsendülnek a legnagyobb trap klasszikusok és rengeteg újdonság is.

"'Lemegy héttől egy Soerii & Poolek akusztikus koncert, ami nagyon művészi és mély tartalmú lesz, utána fellép a Créme de la Pop kellemes bossza novás gagyisláger-feldolgozásokkal, miután mi már emelkedettebb hangulatban elnyomunk még egy bulit az összes baromsággal, amit annyira szerettek (dancers, chicken, show)!" Mindez az Akváriumban fog megtörténni.

Szombatról vasárnapra virradóra meglepetésvendégekkel és várhatóan komoly bulival ünnepelheted a FogasHázban a LÄRM második születésnapját. A fellépők névsora még nem ismert, érdemes a fb-eventet figyelni vagy a helyszínen meglepődni.Max Cooper folyamatos szereplője a Resident Advisor éves toplistáinak, munkáit több millióan hallgatták meg különböző csatornákon, mindemellett olyan eseményeken mutatta be zenéit, mint pl. a MUTEK fesztivál, továbbá több tízezer ember mellkasát dübörögtette meg az Awakenings-en vagy az Igloofesten.

Szombaton az Akvárium Klubban csíphető el.

Vasárnap

Hekkezni a Rómaira megyünk, a halászlé miatt képesek vagyunk megvárni a karácsonyt, vagy szegedi/bajai kiránduláskor enni az autentikusból. Lássuk be, kevés az olyan fővárosi hely, ahol híresen finom ez a fogás. Úgy néz ki, most találtunk egyet és szerencsére a többi étel is nagyon rendben van. Teszteltük a Stéget, mely kedves arculatával és hozzáértésével tényleg szuper alternatíva egy VII. kerületi halazáshoz.

Március 20-án, az idei első WAMP vásáron a fenntartható design kerül fókuszba, ahol többek között az ökotudatos design és divat tervezői mutatkoznak be. A tavaszi gardrób- és lakásfrissítéshez környezettudatos és társadalmilag felelős márkák termékei közül válogathatsz: környezetbarát és etikus körülmények között készült kisszériás öltözék, újrahasznosított ékszerek és kiegészítők, lakberendezési tárgyak, természetes kozmetikumok, őstermelői finomságok várnak rád.

Ismét jön március 20., a Nemzetközi Macaron Nap, amelyet már ötödik alkalommal ünnepelhetsz meg Magyarországon. Csatlakozz te is és menj el március 20-án, vasárnap az Akvárium Klubba, ahol összegyűlnek a legjobb macaronokat kínáló cukrászdák, hogy megismerd és megvehesd egy helyen az ország legfinomabb macaronjait.

Egy semmihez sem hasonlítható, de úgy nagyjából matekrockot elemi lendülettel és játékossággal játszó japán csajtrió, a Tricot mutatja be második nagylemezét az A38-on. Előzenekarként pedig egy fiatal, de annál érettebb szlovák trió érkezik, amely tavaly jelentette meg első nagylemezét.