A metrózás a leggyorsabb közlekedési mód, sokak így kezdik a napot, és így is zárják le azt. Eddig is sokszor vásároltunk a mennyei illatok hatására, ám mostantól nem csak az aromák csábítanak a Princess pultjához: megújult a dizájn, rengeteg újdonsággal készülnek, hogy megkönnyítsék a rohanó emberek mindennapjait. Fontos szempont lett az egészségtudatos megközelítés, séfek segítségével állították össze szendvicseiket, és az olasz pizza is felkerült a menüre. Sőt, kávékínálatuk is izgalmas és magas minőségű. Megmutatjuk az újrahangolt Princess Bakery & Cafét.

A város stratégiailag fontos 6 csomópontján már érzékelhettük, hogy valami jócskán megváltozott. Az egyszerű, feltűnésmentes pékségek egyszerre menő külsőt kaptak: magasfényű metrócsempe, indusztriális lámpák, piros-fehér-fekete kontrasztra építő dizájn és a látszólag is széles kínálat miatt figyelünk fel az új egységekre, melyek szimpla pékség helyett a 'bistro' titulust is megkapták. Egy-egy nyugat-európai nagyvárosban már láthattunk a megújult Princesshez hasonló helyeket a metrómegállóknál (Japánban például Michelin-csillagos étteremmel is találkozhatunk), de eddig csak lemondóan konstatáltuk, hogy nálunk a „föld alatt” nincs frissen facsart narancslé, müzli vagy olyan szendvics, ami miatt nem kell egész délután lelkiismeretfurdalással küzdenünk. A budapesti gasztronómiai igények az elmúlt években nagymértékben változtak: igényesebbek, körültekintőbbek, nyitottabbak lettünk arra, amit megeszünk. Szívesen választjuk az egészségesebbet, ennek pedig nincs több akadálya, már a reggeli/délutáni rohanás közben sem, hiszen felismerve az utazók igényeit, már reflektált is a Princess Bakery & Bistro.

Amellett, hogy megmaradtak a már megismert és megszeretett apró édes és sós snackek, az egész repertoárt újrapozicionálták.

A reggelek legfontosabb szereplője a kávé, amit ki feketén, ki szinte már desszertnek készítve fogyaszt. Sok színvonalas specialty kávézót ismerünk, ám nem mindig jutunk el hozzájuk, éppen a hétköznapi sietség miatt, és arra sincs mindig idő, hogy otthon készítsük el a kedvenc reggeli italt a kotyogósban – tehát kell egy alternatíva. Szuper, hogy mostantól nem kell aggódni a koffeinbomba miatt. A Princess saját blenddel és frissen pörkölt arabica kávészemekkel dolgozik, sőt, nem bízták a véletlenre, és kávékülönlegességeiket egy vezető barista közreműködésével alkották meg. Kóstoltuk az espresszót, mely kellemesen intenzív és csokis utóízt eredményezve sok belvárosi kávézó feketéjével felveszi a versenyt. Karamellel, (vagy sós karamellel!) fahéjjal, csokival ízesített, tejszínhabbal kínált lattét ugyanúgy kérhetünk, mint krémes cappuccinót. Sőt, hamarosan jeges és laktózmentes verziókat is vásárolhatunk.

A tavasz beköszöntével házi készítésű jeges teákat és hűsítő frappékat is kínálnak majd, ízléses pohárban, frissítőként. Ha már frissítő, akkor meg kell említeni a helyben palackozott, frissen facsart narancsleveket is, melyek a szokásos pohár helyett visszazárható műanyag palackban vannak – így nem muszáj azonnal felhajtani a dzsúszt. A narancslevek mellett sorakoznak a saját pörkölésű müzlivel szórt joghurtok is.A koncepcióváltás része volt az is, hogy mostantól nem csak snackekkel foglalkoznak, hanem gondosan összeállított szendvicsekkel is. Ezek a finomságok teljes kiőrlésű bagettben értendőek, gazdagon megpakolva finomságokkal. Roppanós bagett, friss zöldségek és házi krémek, szószok harmonizálnak a különböző feltétekkel. Nosztalgia-tojáskrémes, pestós, cézár csirkés, körözöttes-szalámis – csak néhány példa. Aki pedig úgy döntene, hogy mégis meleg ételre vágyik, jó alternatíva lehet a pizza. Az olasz ételt is próbálták a legautentikusabbra hangolni, így Olaszországból érkezik a liszt és a paradicsomszósz is, de az ízkombinációkat és az alaptésztát is egy igazi pizzaszakács segítségével tökéletesítették. A náluk vásárolt szeletek elérhető árúak és valóban minőségiek – kilépnek a 200 forintos szeletbárok unalmas és silány zónájából. Mi a bruschetta ízvilágú és a barbecue csirkés szeletet próbáltuk – omlós tésztával és olvadó mozzarellával. Mindkettő teljes kiőrlésű liszttel készül, ami ritkaság a városban, és azoknak, akik figyelnek az egészségükre és a vonalaikra, jó választás lehet. Tavasszal salátákkal is bővül az alakbarát kínálat.Hamarosan az összes Princess megújul, hónapról hónapra újabb termékekkel, sőt, az egyérintéses fizetéssel még gördülékenyebbé teszik a vásárlást. Hiszen mindig sietünk, de miért ne tennénk kellemesebbé az utazást?