Ki mondta, hogy jó kávét csak a belvárosban kapni? Mi például most úgy gondoltuk, kimozdulunk komfortzónás kerületeinkből, és a szentendrei HÉV-re felpattanva egészen Békásmegyerig hajtott a kíváncsiságunk. Van itt ugyanis egy kedves kis kávézó, mely saját márkájú kávét és teát kezdett el forgalmazni. Megnéztük, mitől is különlegesek ezek.

A békásmegyeri panelek és családi házak közötti részen egy tábla jelezte, merre kell mennünk, ha kávékülönlegességre vágyunk. Így jutottunk el az Araamu Caféig, ami egyébként maldív nyelven kényelmet, kényeztetést jelent, a mérce tehát magasra van téve.

Az első dolog, ami feltűnik, ha belép az ember, az a személyzet kedves hozzáállása a vendégekhez. A tulajdonosok a „hobbiból szakmát”-elv alapján vágtak bele a kávézó megnyitásába, így őszinte lelkesedéssel és szenvedéllyel tudták felépíteni a helyet, saját kutatások, elképzelések alapján. Ez érződik a hangulatban is, ettől lesz kedves és befogadó a hely. A bambuszdíszítés és az akvárium még jobban rájátszik az egzotikus hangulatra, nem beszélve a világ legkülönbözőbb pontjairól származó kávészemekről.A legjobbnak ítélt termőterületekről, többek között Brazíliából, Costa Ricáról, Tanzániából származó kávé és az izgalmas teakeverékek pálmafás logóval ellátott zacskókba vannak csomagolva, tehát saját márkás termékekről beszélünk. Az összesen 18-féle kávét és 13-féle szálas teát meg lehet vásárolni a helyszínen is, de meg lehet rendelni online, ráadásul az ország egész területére szállítanak belőlük. A webshopban ITT tudtok szétnézni.

A fő kávéfajta brazil, elsősorban ebből készülnek a tejhabos cappuccinók és az erős eszpresszók, és az olyan extrább változatok is, mint a tojáslikőrsziruppal, tejszínhabbal és habcsókcseppekkel megspékelt Caffé Araamu (690 Ft) vagy a vaníliás, karamellöntetes Caffé Vanilla (690 Ft). Ezeken túl sok egyéb izgalmas, esetenként alkoholos változat létezik, mi még a csokoládékrémes variációért visszatérünk. Mindig lehet választani egyébként "hónap kávéját" is, márciusban ez a Guatemala Antigua lett.

A kávék és teák mellett azért jut hely forró csokiknak, limonádéknak, Tiger, Fóti Kézműves vagy épp banánsöröknek és egyéb alkoholos italoknak, sőt ha valaki falatozna is, friss panini, ropogós nachos, melegszendvics, tortilla (1090 Ft) közül válogathat. És persze ott vannak a sütemények, melyek például szilvás pite, fánk (350 Ft), csokis souffle (690 Ft) és paleo brownie formájában érkeznek a tányérunkra. Fontos megjegyezni, hogy az Araamuban szívesen látják a kutyákat és a gyerekeket is, de akár üzleti találkozó vagy kisebb rendezvény helyszíne is lehet. A mi emlékeinkben egy családias és kellemes légkörű helyként maradt meg, ahol bebizonyosodott, jó kávét és jó kávézót nem csak a belváros tud kitermelni.

Araamu Cafe
Cím: 1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 48/b
Facebook