Kiállításokkal és fesztiválokkal indul a hétvége már csütörtökön, melyet több nagy nevű elektronikus zenei előadó budapesti fellépése követ, hogy aztán jógázással és vásárlással zárhasd az eseménydús víkendet.

Csütörtök
A 86 éves korában elhunyt Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg a 2. Magyar Filmhét.

A március 1. és 6. között zajló filmes eseményen a 2015-ben bemutatott hazai alkotások mellett a közönség válogatást láthat majd a neves operatőr munkáiból, fényképeiből, illetve az őt bemutató dokumentumfilmekből.

A borszakértőknek már csütörtökön szakmai nappal indul, pénteken és szombaton pedig a borkedvelőket is számos újdonsággal várja a 7. évébe lépő VinCE Budapest Wine Show.
A régió legnagyobb boreseményén március 3. és 5. között az érdeklődők megismerhetik a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló és -megőrző rendszerét, és a megkóstolt borokat egy mobil applikációval értékelhetik.

Bár a gluténmentes diéta mára komoly divat lett, nem szabad elfeledkezni arról, hogy vannak, akiknek egészségük érdekében valóban kötelező betartani a komoly szabályokat. Ők azok, akiknek nem mindegy, hogy benne marad-e egy “kis panír” az olajban, vagy hogy “csak egy kicsi” liszt került a kenyérbe, mert ők nem az aktuális trendeket követik, hanem egyszerűen betegek. Hogy egy kicsit segítségükre legyünk, összegyűjtöttünk 5 budapesti helyet, ahol kizárólag gluténmentes életmóddal foglalkoznak, és ahol senkinek nem kell kétségek között tengődnie egy-egy vásárlás, vagy étkezés alkalmával.

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében 8. alkalommal rendezik meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat, Európa második legnagyobb építészeti filmes eseményét. A régióban az első városi témájú filmfesztivál idén minden eddiginél több filmmel jelentkezik. A szervezők felhívására több száz film érkezett a világ minden tájáról, ezek legjobbjait mutatják be a Toldimoziban március 3-6. között.

A Bringaexpo kiállítói idén már egy teljes pavilont elfoglalnak és a tesztpálya is betölt majd egy egész csarnokot. A bringákat akadályokkal tarkított betonon és terepen is kipróbálhatod. A 2016-os technikai újdonságok mellett látvánnyal, programokkal és egyedi hangulattal várnak a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban március 3-6. között.Péntek

Nem árt, ha bővül a belvárosi ebédes kínálat, egy minőségi ebédmenü után biztosan örömmel térünk be vacsorázni, randizni, hétvégi összejövetelre egy olyan helyre, ami délben már bizonyított. Mi azt az elvet valljuk, hogy ahol olyan adagot kapunk, amitől jól is lakunk, jók az ízek, az alapanyagok és kedves a szerviz, ott biztosan ugyanígy működik ez ebéden kívül is. Négy friss helyet mutatunk most be: a grillfelelős Fat Mamát, a magyaros Gettó Gulyást, a barbecue-szakértő Budapest Barbecue Companyt és a franciás Chablon Bistrót.

Március első péntekén egy különleges line uppal készülnek nektek az Aurórában. Az újdonság erejével a hazai közönség számára a klipszemle során felfedezett RUMEX fog hatni, méghozzá a teljesen új live act-jének bemutatásával. A jól megszokott felfelé ívelő minőséget pedig Bernathy Zsiga biztosítja.

A feltűnő megjelenésű afroamerikai előadó, Big John több formáció vezérfigurája, és Európától Kínáig járja a világot.

Az elmúlt tíz évben több osztrák DJ-vel is dolgozott, itthon pedig Karanyival való két közös dalukkal (Celebrate Life & Hitime) vált ismertté. ​Pénteken végre az Ötkertben láthatjuk és hallhatjuk őket. ​

A soron következő Next Level buli főfellépője egy igazán titokzatos amerikai producer, Marshmello, akinek a személyéről egyelőre csak találgatni lehet, hiszen egy hatalmas mályvacukor maszkkal fedi el az arcát minden fellépésén.

Március 4-én, az Akváriumban talán kiderül, ki van a mályvacukor mögött.

Péntek este ismét pult mögé állnak a Pure Lust-os srácok a Toldiklubban, hogy egy egész estén át a tőlük megszokott színvonalon kápráztassanak el titeket.
Daniel Ban és Daniel Page péntek esti sztárvendége Mr Raoul K lesz.Szombat

Futással indítanád a hétvégét? A Sziget Run a Mór Fit Run Original példájára jött létre, mely egy 5 km hosszú, ingyenes futás a Margitszigeten – ahol a futással éppen most ismerkedőktől kezdve egészen a profi futókig mindenkit szívesen látnak március 5-én.

A szerelmes levél kiment a divatból: úgy értve, hogy az erre a névre hallgató péksüteményt felváltották a franciás vagy a különleges alapanyagokkal készülő finomságok. Vajda Józsi, Budapest egyik legkedveltebb pékmestere mindig nagyon szerette a lekváros süteményt, meg aztán régóta tervei között szerepelt, hogy csinál egy olyan kávézót, ahol végre le lehet ülni nyugalomban sütizni, tejeskávézni, felhajtani egy dzsúszt. Megszületett hát a Lövőház utcai Szerelmes levél, amit nemcsak a régi kedvencnek, de feleségének is dedikált.

Értelmiségi gigaslágerek, telibe találó szövegek,Titusz precízen összerakott, egyszerre kidolgozott és trash zenei alapjai, és kifinomult odamondogatás. Ez a Bëlga, szombaton a Barba Negrába kell értük elutazni.

Nicola Conte pugliai jazz-zenész, producer, DJ 2000-ben, a Jet Sound című albumával robbant be a nemzetközi színtérre, és azóta is a nu-jazz meghatározó alakja. Felvételei és remixei világszerte számtalan válogatásalbumon jelennek meg, legendás Jazz Combójával pedig a világ legjobb klubjait járja - szombaton Budapestre is elér.Vasárnap

A jógáról még mindig sokan gondolják azt, hogy nem igazi sport, mert egy helyben végzik, nem dübörög alatta motiváló zene, és túl lassú. Pedig aki gyakorlott jógás, vagy legalább már próbálkozott vele, az bizony tudja, hogy néhány napüdvözlet is kőkemény izomlázzal járhat. Most kipróbáltunk 8 budapesti jógastúdiót, és mindegyikben más jógairányzattal ismerkedtünk meg. A lista szubjektív, csakúgy mint a tapasztalatok, de egy biztos: a budapesti kínálat nagyon sokszínű, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes jógafajtát.

Reggeli hölgyválasz a Kantinban Bébicsirkével és a Finomítós Lányokkal!

A nemzetközi nőnapra való tekintettel a nő dicséretét helyezik a középpontba csupa csajos reggeli ételekkel és italokkal – de nem csak lányoknak készülnek vasárnapra.

Négy teremben egész nap 28 előadó vetít utazásról a 3. Járatlan utakon fesztivál keretében.
Öt kontinens sok országába utazhatsz el virtuálisan, s lehetsz részese a kalandoknak. A szünetekben lesz lehetőség kérdezni őket, illetve fotókiállítások és civil szervezetek színesítik a programot.

A karodba zárnád? Magadra húznád? Egész nap bámulnád? Szerveztek egy olyan vásárt, ahol most Budapest egy kis darabját szerezheted be. Pólók, poszterek, képeslapok, bögrék és térképekdísztárgyak és praktikus holmik a legmenőbb tervezőktől, iparművészektől. Rengeteg Budapest-ihletésű tárgy és ihletett dizájnereik a Budapest design vásáron vasárnap.