Hivatalosan a tél utolsó hétvégéje következik, úgyhogy az ajánlott programok többsége még a négy fal közé küldi a kimozdulni vágyót. Így sem gond, mert izgalmas és változatos eseményeket sikerült kiválogatni.

Csütörtök
A Várfok Project Roomban ismét egy ígéretes fiatal tehetség, NemesAnna mutatkozik be legújabb alkotásaival.

Míg korábbi alkotásain fogyatékosok, testépítők, családtagok – vagy éppen állatok – jelentek meg, addig a Várfok Project Roomban bemutatott legújabb festményeken a hozzá közel álló személyek mellett saját magát ábrázoló alkotások is főszerepbe kerülnek, így meztelen, fekvő alakokat, vagy különféle grimaszokba meredt önarcképeket láthatunk a falakon.

Talán nincs olyan újságolvasó-internetező, aki ne ismerné Steve McCurry ikonikus, 1984-ben készült képét: a zöld szemű afgán lány, Sharbat Gula tizenkét éves volt a felvétel elkészítésekor, és életében ekkor készült róla először fénykép. A fotó a National Geographic 1985. évi júniusi számának címlapjára került, és egy csapásra a magazin leghíresebb képe lett, később bejárva a világsajtót. Többek között ez a felvétel is látható lesz a Műcsarnok csütörtökön nyíló kiállításán, amelyet egy dániai műgyűjtőtől kapott kölcsön az intézmény. A kiállításról mi is írtunk bővebben.

Szeretsz korcsolyázni vagy imádod a jégkorongot?

Akkor menj és korcsolyázz együtt a MozduljGamer csapatával a Bálnánál!

A rendezvény teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Művészeti és nem művészeti hallgatók!

Idén is meghívnak benneteket a 2. összművészeti farsangi bulira!

Lesz jelmezverseny, tengermélyi varázsbálkirály és bálkirálynő választás, fergeteges jutalmakkal. Érdemes beöltözni a FogasHázban.

Ha rajongsz a régi és az új slágerekért, legyen szó DonnaSummer - I Feel Love, a TheFugees - Killing Me Softly, vagy a DuranDuran - The Wild Boys-járól, - hogy tényleg csak párról legyen szó – és szívesen elhallgatod ezeket átdolgozva is, akkor ott a helyed csütörtökön az Anker't-ben!Péntek

Az Akácfa Étkezde egy klasszikus "piroskockásterítős" hely, ahol háziasan főznek, és emberes adagokat pakolnak a tányérra – ráadásul meglepően olcsón. Tényleg nem spórolnak az adaggal, ha nagyon éhes vagy pénteken, térj be oda ebédre.

A 80 éves WoodyAllen tiszteletére a BemMozi február utolsó hétvégéjén hat filmet vetít a Mestertől - a három Nagy Klasszikust és három későbbi darabot az ezredfordulóból - , ráadásul az összeset 35mm-es kópiáról, ahogy azt a jó öreg Woody is elvárná.

Ismét műsoron a legfrissebb francia és frankofón filmek, február 26. és március 6. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cirko-Gejzír moziban.

Olyan sztárokkal találkozhatunk a vásznon, mint Isabelle Huppert, Omar Sy, Vincent Cassel, Guillaume Canet, Mathieu Amalric vagy Gérard Depardieu.

A Food Not Bombs Budapest csoport aktivistái minden hétvégén a piacokról összeszedett, kidobásra szánt alapanyagokból készítenek több fogásos meleg ételt rászorulók és hajlék nélkül élők számára. Most, a jó ügy érdekében február 26-27-én a Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festivallal készülnek, hogy a 2016-os évben is sikeresen működhessenek és biztosíthassák a vendégeknek a meleg vacsorát és további projektekkel tudják támogatni a szegénységben élőket és a kiszolgáltatott embereket.

Mndsgn azon ritka arcok egyike volt, akivel legutóbbi toldis fellépése után rögtön arról beszéltek a szervezők, hogy mikor jön legközelebb.

Szóval amikor megérkezett az infó, hogy még egyszer megnézné magának a Toldit, de most hozná az új kollab partnerét, egy mc-t, akivel egy egész albumot rögzítettek, rögtön igent mondtak erre a péntekre.Szombat

A szombati BBU föld alatti futóverseny célja a futók elé tárni egy különleges, egyedi föld alatti labirintust, a kőbányai pincerendszert (vagy alagútrendszert), mely egy egykori kőbányából kialakított földalatti tároló- és járatrendszer. A versenyszámok: ovifutás, alsós futam, alagút kör (3,5 km), alagút minimaraton (7 km), alagút félmaraton (egyéni, váltó), és alagút túra (3,5 km).

Ha úgy érzed, hogy a ruhatárad unalmas, megújításra szorul, és a régi ruhadarabjaidat felcserélnéd új, izgalmas, extra használt ruhákkal, menj el a jótékonyságigardróbcserére és vásárra a Nyugatihoz közeli PwC székházba, és támogass te is egy kárpátaljai ovit!

Van kedved részt venni az utca TOR-túráján? Megkóstolni számtalan malacságot,disznótorost? Mit szólnál egy szalonnasütéshez a belváros közepén? Ha tetszik, mindezekért irány a Ráday utca!

A '80-as évek sci-fi filmjeinek hangulatát idézi Karanyi február 11-én megjelent új hanganyaga, a Million One EP.

A Hello, Celebrate Life és Hitime kislemezek után ezúttal nem egy dal készült, hanem 5 önálló zene kapott helyet az új EP-n, amely decemberre egy teljes albummá fejlődik majd.

A mostani alkalom különösen kivételes: sok év után először szintetizátorokkal és mindenféle analóg kütyüvel felszerelt exkluzív live szettel hallhatjuk Danit -Odett vendégszereplésével.Őrült zseni.
Boris Steffenről sok mindent lehet állítani, csak azt nem, hogy egyszerű figura volna. Alteregói közül Jichael Mackson perszónája vált a leghíresebbé.

Steffen magyarországi fellépése igazi kuriózum – óriási dózist kapthatsz a Pirály funkkal, house-szal, minimállal, és persze megfelelő mennyiségű gonoszsággal turbózott technójából.
Vasárnap

Az idei Oscar-gála a Saul fiának köszönhetően más lesz, mint a többi: Nemes Jeles László filmje, mint tudjuk, a díjra jelöltek között van, így nem meglepő, hogy vasárnapról hétfőre virradóra Budapesten több helyen szerveznek közös gálanéző bulikat kvízzel, pop-cornnal, beszélgetésekkel és egyebekkel.

Ajánlunk ötöt.

Az utolsó téli hétvégén újra egy tematikus Lay-Up!

Ezúttal a ScienceFiction mozik aranykorszaka elevenedik majd meg, olyan kultfilmekkel, mint a Metropolis, Forbidden Planet, Solaris vagy a Blade Runner.

Az időutazás zenei aláfestéséhez olyan szakavatott szelektort hívtak meg, mint Zságer Balázs, aki ezúttal az ambient, electronica, dub- és deeptechnó hatásaiból merít egy kétórás DJ szett keretében.