Aki azt gondolja, hogy mindenre fel van készülve, az téved, nincs ugyanis annál furcsább, mint február közepén egy fehér homokos, karibi hangulatú bárban egy Pina Coladával ücsörögni a Váci utcában. Pedig ezt ezentúl bármelyik nap megtehetjük reggel 10 és este 8 között, megnyílt ugyanis az Ocean Beach Budapest. Tény, hogy a város egyik legújabb bárjának bátor ötletgazdái egy hatalmas, cápaállkapocsként tátongó piaci rést tömtek be a homokkal leszórt padlóval, amelyen járni nem kimondottan könnyű. Vajon az ötlet miért nem jutott eddig senkinek eszébe?

A Váci utcáról sajnos a túlárazott magyaros éttermek és a hungarikum-hűtőmágnesek jutnak legfőbbként eszünkbe. Innovatív ötletek azonban mindig vannak. Ennek ékes példája a fehér homokos tengerpartok hangulatával és egy utazási iroda dizájnjával támadó Ocean Beach Budapest koktélbár, amely így februárban nem mindennapi látvány a belvárosban.

A kétszintes helyre egy fröccsöntött műanyag cápa száján át vezet az út (ahogy a hely testvére, az Oceans 21 étterem estében is) , de amit bent találunk, az még ennél is szokatlanabb: a padlót homokkal szórták le, az asztalok fölé pedig karibi hangulatú napernyőket emeltek.

A hely fő profilja a koktél, amelyből átlag 1500 Ft-ért kimondottan jókat kóstoltunk, de kínálnak még különböző szendvicseket, illetve süteményeket is. Utóbbiak esetében a választás majdnem olyan, mint csukott szemmel futni egy erdőben, ugyanis egyik mellett sincs feltüntetve, hogy milyen ízű, a mellé tett – nagyjából 1 evőkanálnyi – “szósz” viszont kiemelt információértéket képvisel.

Mi egy unicumpürés tortát próbáltunk ki (1190 Ft), amely helyett egy kissé megkésett Valentin-napi sütit kaptunk, az egzotikus mártás (szerintünk csokival kevert Unicum, bár a titkos receptet nem adják ki) viszont szerencsére nem maradt el. Az ételnek – részben a mérete miatt – csak a felét bírtuk elfogyasztani.

Nem tudjuk, egészen pontosan kik képezik a célközönséget, és mik a jövőbeli tervek, ahogyan azt sem, hogy hogyan szeretnék megoldani majd a hely takarítását, látványosságnak viszont páratlan. Magas sarkút preferáló, illetve nyitott cipőben járó vendégeknek gyakorlati okokból nem ajánljuk.

Ocean Beach Budapest
Cím: 1052 Budapest, Váci utca 42.

Nyitvatartás: mindennap 10:00-20:00
Facebook