Az ébren maradás garantáltnak tűnik erre a hétvégére: a KávéBár Bazáron feltöltheted magad koffeinnel, hogy végigpörögd a napot és az estét. Ha pedig beöltöznél és kávé helyett mást kortyolgatnál, arra is van ajánlatunk.

Csütörtök
Az 'Alternative Budapest' álfotósorozat alkotója, KoPé éppen elég szelfit látott életében ahhoz, hogy cinikus társadalomkritikaként csapódjon le benne a sok-sok 'Én' üres képe, ahogy a nagy eseményeknek háttal állnak, kitakarva abból egy jó nagy részt. Ezért most az Alapban megmutatja, hogy valójában mennyire torz valóságot láttat egy-egy ilyen, a „lényeget kitakaró kép az arcunkról”.

Az idén 20 éves Fargót a belőle készült nagyszerű sorozat és a hamarosan mozikba kerülő új Coen-film tiszteletére most hétvégén megnézheted a BemMoziban. "Ez egy igaz történet. A filmbeli események Minnesotában történtek meg 1987-ben. A túlélők kérésére a neveket megváltoztattuk. A halottak iránti tiszteletből minden más pontosan úgy van elmesélve, ahogy megtörtént."'

Házi készítésű kolbászok, sonkák, többféle sajt, valamint zöldségek hevernek a két tenyérnyi méretű hidegtálon a BlindBar vakvacsoráján. Ebből kitalálhatod, hogy a falatokat sötétben kell elfogyasztanod.

Kipróbáltuk, jó móka.

Rihanna, a popkirálynő születésnapját ünnepelheted csütörtökön a Tütüben, ahol egyben szabadon megélheted a szerelmet is DJ Lollidrop ütemeire.

A Kanagawa + Stefano Murgia egy budai szinti-dob duó, néha gitárral, hatásvadász váltásokkal és rafinált csendekkel dolgozik. Legtöbbször páratlan ütemben. Nagyon-nagyon ritkán koncertezik, és emiatt rendkívül örül, hogy most igen.Péntek

Jelenünket átszövi az internet és a virtualitásban kifejlődött vizualitás. A világháló térhódításának következtében a GIF (Graphics Interchange Format) szerepe egyre nagyobb teret nyer az online kultúrában, erre reflektál a kiállítás. A videóművészet, installáció, konceptualitás – vagyis az intermedialitás – eszközeivel gondolják újra és/vagy tovább ezt az online médiumot, becsempészve a MAMŰ pincegalériájába. A helyszín „underground” jellege ellentétben áll a high tech lecsupaszított kimértségével, amely sajátos atmoszférát teremt.

A Serfőző és a DanubiusHotelGellért közös szervezésében rendezik Magyarország első téli sörfesztiválját, az Indoor Sörfesztivált február 19. és 21. között.
Programok terén egy egészen különleges, tematikusan bontott hétvégére számíthattok:

nemcsak 100-féle kisüzemi sörrel és zenével, de sörgasztronómiai érdekességekkel is készülnek.

Egy farsangibuli, ahol nem kell bíbelődni a beöltözéssel, a szervezők biztosítják számodra a farsangi kellékeket, a mennyei farsangi ételeket és az élőzenét! A Fat Mo's több évtizede már, hogy a '20-as évek amerikai szesztilalom idejének és gengsztervilágának stílusában látja vendégül a betévedőket. Ez a hétvége egy igazi időutazás lesz, ugyanis most még inkább minden az egykori zugivók világát tükrözi majd."Palotai Zsolt 1996 februárjára összegyűjtött annyi lemezt, hogy képes volt drum and bass-t játszani egész éjjel. A partinak a Fővárosi Nagycirkusz adott otthont. Talán innentől érdemes számítani a magyar drum and bass születését." A szcéna a 20. születésnapját ünnepli ezen a hétvégén, egészen pontosan pénteken, az Akváriumban.Szubkult Farsangi Bulit rendeznek a Kis Á-ban. Nem kötelező beöltözni, de milyen nagyszerű dolog is lenne, ha a buli tele volna mindenféle tipikus szubkult arccal; goth, déemes, dark, punk, '80-as évekbeli diszkós, ska, new romantic. Jó eséllyel így lesz.

A Legendary Moments egy elektronikus zenei sorozat, melynek szlogenje továbbra sem változott: "not classic, but legend"!
A pénteki Rave Olimpián olyan nevek vesznek részt, mint Marusha, Da Hool vagy Ultra-Sonic.Szombat

Vannak képzőművészeti korszakok és stílusok, amelyekről még a művészettörténet iránt csak mérsékelten érdeklődők is viszonylag sokat tudnak, vagy legalább az alkotásokat jól ismerik. Az olasz reneszánsz vagy a francia impresszionizmus alkotásai széles körben ismertek. Az oroszavantgárd nem ilyen. Ezért is örömteli, hogy a viszonylag ismeretlen, de izgalmas korszak alkotásaiból nyílt kiállítás a Várban, a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum avantgárd gyűjteményére támaszkodva.

A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai eseményének, a KávéBár Bazárnak ismét a belvárosi CorinthiaHotel ad otthont február 20-21-én.
A két nap több mint 50 kávés-báros-gasztrokiállító részvételével, országos bajnokságokkal (barista, sommelier, koktél-flair) és izgalmas előadásokkal, bemutatókkal, kísérőprogramokkal zajlik. Az eseményre egyébként jegyet nyerhetsz a játékunkon, a részletekért kattints ide!

Februárban első alkalommal látogat Budapestre a ResetProjekt, a szervezők pedig a PRLMNT-et választották helyszínnek, ahová a világ jelenlegi legjobb technóelőadóit hozzák el 20-án.

A februári muzikumos koncertet GeorgeHarrisonnak dedikálják a résztvevők. A "Csendes Beatle" számait játsszák ezen az alkalmon a leghangosabban, ünnepelve George Harrison közelgő születésnapját legjobb dalaival.
Vasárnap

Azért is jó néha céltalanul mászkálni a városban, mert az ember szinte mindig talál valami meglepőt. A napokban az Akácfautcában bukkantunk rá egy gyöngyszemre a BKK épületének aljában. A StopStationre keresztelt hely egy 24 órában nyitva tartó kocsma-étterem fúziója, ahol a dizájn alapját a fapados 47-49-es villamosok ülőalkalmatosságai adják, de találhatunk rengeteg régi BKV-s relikviát is. Ha valakinek egy kis időutazáshoz van kedve, annak érdemes beugrania ide egy sörre vagy egy ebédre.

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni NationalGallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, minden eddigit felülmúl. Az Urániában látható film rendezője kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott mindkét galériához, így a film nem csupán a tájkép kiállítást dokumentálja, hanem egyidejűleg nyomon követi Rembrandt életét is ezen világhírű intézmények segítségével.

A libanonikonyháról az első asszociáció legtöbbünknek a hummusz, illetve a tabbouleh saláta, pedig egyéb izgalmakat is tartogat: édes-sós ízkombinációkat, friss, roppanós zöldség- és gyümölcshasználatot, valamint fantáziadús bárányhúsos fogásokat.

Kipróbáltuk a Baalbeket, a Buddha-Bar Hotel legújabb gasztroszereplőjét, ahova társasággal a legjobb érkezni, hiszen a mezze tálakat közösen jó elfogyasztani.

Látszólag különböző irányokból indultak, mégis annyira egy helyre érkezett meg Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, hogy kettősük szuperprodukciójának érvényességéhez kétség sem férhet. A tökéletes összhang megteremtéséhez a hazai jazzélet kiemelkedő, széles körben foglalkoztatott muzsikusai is nagyban hozzájárulnak. A mainstream jazz örökzöldjeit, popdalokat és a magyar népzene gyöngyszemeit FenyvesiMárton gitáros hangszerelte erre a felállásra és erre a két nagyszerű hangra. Kuriózumként Nikolas slágereiből is készül pár feldolgozás erre az alkalomra.