Azért is jó néha céltalanul mászkálni a városban, mert az ember szinte mindig talál valami meglepőt. A napokban az Akácfa utcában bukkantunk rá egy gyöngyszemre a BKK épületének aljában. A Stop Stationre keresztelt hely egy 24 órában nyitva tartó kocsma-étterem fúziója, ahol a dizájn alapját a fapados 47-49-es villamosok ülőalkalmatosságai adják, de találhatunk rengeteg régi BKV-s relikviát is. Ha valakinek egy kis időutazáshoz van kedve, annak érdemes beugrania ide egy sörre vagy egy ebédre.

A napokban fedeztük fel a február elején nyílt StopStation nevű helyet a BKK épületének aljában, ami leginkább egy kocsmának és egy menzának a keveréke. Ebben persze még semmi különleges nem lenne, viszont a dizájn nem mindennapi.

A nonstop nyitvatartással üzemelő helyen a régi fapados 47-49-es villamosok székei és kapaszkadói köszönnek vissza, a falakat és az asztalokat pedig szintén régi BKV-s relikviák díszítik. Ezek között akadnak bérletek, jegyek, illetve különböző úti okmányok.

A kocsma mellett egy kifőzde is üzemel a hátsó helyiségben, ahol olyan magyarosételeket szolgálnak fel, mint a paprikás krumpli virslivel, a zöldborsófőzelék tükörtojással vagy a baconos-sajtos csirkemell hasábburgonyával. Ha egy kiadós, 3 fogásos ebédre vágyunk, akkor kérhetünk menüt is 890 Ft-ért. A tervek szerint a 0-24 a melegételere is vonatkozni fog majd, ami jó hír, ha az ember egy komolyabb estét tervez a környéken.

A hely akár 80 fő befogadására is képes, ezért tökéletesen alkalmas céges vagy baráti rendezvényekre.
Stop StationCím: 1072 Budapest, Akácfa utca 15.

Nyitvatartás: 0-24
Facebook