A Klauzál utcán sétálva nem lehet nem észrevenni azt a bizonyos piros megvilágítású, romos épületet, és ha már észrevettük, jogosan akarjuk tudni, hogy mi van benn. Ugyan a Doboz nem új versenyző a kerület szórakozóhely-dzsungelében, de annak, aki még nem tesztelte volna, megmutatjuk, miért érdemes. Elöljáróban csak annyi, hogy belül sincs hiány színekből, LED-világításból és polipból sem.

A hely

Kezdjük a designnal, mert van belőle bőven. Az első LED-es installációt, vagyis a bejáratnál lévő piros fényeket magunk mögött hagyva hamarosan belebotlunk a következő, talán leghangulatosabb részbe, a belső udvarba. Fontos helyszín ez, ugyanis azon túl, hogy meglehetősen hangulatos – és mellesleg kijelölt dohányzóhely –, várostörténeti jelentőséggel is bír; itt magasodik a kerület legidősebb, 318 éves fája egy hatalmas, vasszerkezetű gorilla ölelésében. Folytatva a számokat, 4 italpult (hétköznap 1 pult üzemel), 1 grillbár, 2 tánctér, 2x2 mosdó van a Klauzál utca 10. alá bedobozolva, és minden helyiség más karaktert testesít meg. Egyik kedvencünk a fotótapétás fal a női mosdónál, ahol az odabent kattintott képek mosolyognak vissza ránk.

De nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas polip mellett sem, amely az egyik bárpult fölött nyúlik végig, de biztosak vagyunk benne, hogy a vendégek számára a ház közepén lévő piros dobozban való bulizás a legkülönlegesebb élmény.Első a vendég2011 óta vendéglátós tulajdonosok szárnya alatt működik a hely, ami a mentalitásban is meglátszik. Számukra a vendég az első akkor is, ha szórakoztatásról, akkor meg végképp, ha kiszolgálásról van szó. Az italpultban felső kategóriás italok is sorakoznak középkategóriás áron, és nagy figyelem fordul arra, hogy azt kapjuk, amiért fizettünk. Négy cent Ballantine’st 820 Ft-ért, Finlandiát 880 Ft-ért vehetünk, borból a Juhász és a Vylyan is megtalálható a kínálatban, pálinkából Cornus, sörből pedig Coronita és Miller is választható. De bátran kérhetünk egy korsó Ászokot is 450 Ft-ért.

A hely négy évszakos prémium romkocsmaként aposztrofálja magát, amire rögtön rá is kérdeztünk, mit takar. Egyúttal azt is tudakoltuk, hogy abban a hetedik kerületi világban, ahol minden második kopottas komóddal rendelkező hely romkocsmának nevezi ki magát, mivel lehet kitűnni. A tulajdonos szerint a minőséggel, ami a Doboz mozgatórugója. Nincs VIP-részleg, nincs kötelező öltöny és nyakkendő, nem ebben áll a prémium érzés, hanem inkább abban, hogy akármilyen hangulatban, korosztályban és ruhában is van az ember, ugyanazt a kiszolgálást és színvonalat kapja keddtől szombatig.

Bejutás – és ami utána jönMég sor esetén is be lehet jutni 10 perc alatt, köszönhetően a 2014 tavaszán kialakított új bejáratnak, ahol egyszerre több kassza is tud működni. Az alsó korhatár 18 év, a hölgyek ingyenesen, az urak 1000 Ft-os belépővel kerülhetnek beljebb (hétköznap lefogyasztható).

Alapvetően már délután 5-kor be lehet ülni, és könnyen ott is lehet ragadni akár hajnali 6-ig. Ha ez idő alatt valaki beszélgetni, klubozni szeretne, a doboz alakú tánctér mögötti helyiség felé érdemes tendálnia. Itt a plafonról letekintő harapós kutya felügyelete mellett kényelmesen csúszik a whisky, ráadásul a tánctérre is rálátni, ha esetleg kedves párunk inkább a DJ társaságát választaná. Szintén nyugisabb a nyugtalan nyüzsgésben a tégladobogós helyiség, ahol békésen el lehet kortyolgatni egy Bloody Maryt.

Zenei fronton érdemes tudni, hogy állandó rezidens gárdával működik a hely, ami több év munkájának gyümölcse; Revolution, Rusty, Nash, Portugal, Forest és Soulja keveri a talpalávalót. Kedd és szerda főként az egyetemistáké, köszönhetően az ide szervezett egyetemi buliknak, csütörtök tematikus R&B- nap, pénteken, szombaton pedig két tánctéren kétféle hangulatba merülhet bele a nagyérdemű. Hip-hop, R&B és funky stílus szerepel a palettán, sok ismert „jó rá bulizni” zenével.A tulajdonosok komolyan veszik a minőségi szórakoztatást és a missziót, hogy mindenki jól érezze magát. Hétvégente meglepetésprogrammal készülnek, ilyenkor érdemes a szélrózsa minden irányába szemlélődni, mert érkezhet kötéltáncos produkció a kultikus fáról, mixershow a pult mögül vagy szaxofonos műsor a DJ-pultból. Meglepetésekből tényleg nincs hiány a Doboz háza táján, tavaly a SIGMA koncertezett itt, és a jövőben is lehet számítani sztárfellépőkre. A terv szerint minden szezonban egy nagy nevet hoznak majd el, a belépő ára pedig nem változik.

Összességében a Doboz nem akar Budapest legtrendibb helyévé válni, hanem ami fontosabb, egy jó és megbízható prémium romkocsma szeretne maradni, ahol telt házas bulikat rendeznek, és amelyet kedd és szombat között mindenki magáénak érezhet.