Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood monumentális Adományfát állított az Erzsébet téren. A tavalyi évben bejárta a világsajtót a tűzifából épített karácsonyfa, idén pedig még több adományozási lehetőséget megragadnak a művészetileg is említésre méltó projekt kapcsán.

16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű és 40 tonna tűzifából készült. Ezek a pontos paraméterei a 2016-os Adományfának, melynek alapanyaga az ünnepeket követően rászoruló családokhoz kerül. Vízkeresztig azonban látogatható, sőt a belsejébe fel is mászhatunk és a faanyag közé applikált kukucskálókon kicsit magasabbról szemlélhetjük az Erzsébet teret.

Szuper lenne, ha a Hello Wood az általa felépített fával hagyományt teremtene, s ez az alakzat a segítségnyújtást, összefogást jelképezné a jövőben is. Az otthon melegének megteremtése sajnos rengeteg magyar családnál okoz nehézséget, ezért a fent említett intézmények ezzel a gesztussal csatlakoztak az Ökomenikus Segélyszervezet kampányához. A fa adománypontként is működik: a helyszínen lehetőség van közvetlen pénzadomány felajánlására is, melyből további tűzifát vásárolhat a MÖSZ a rászorulók számára. Sőt az összefogás országos méretű, a 1353-as adományvonalon várják a hívásokat, sms-eket, melyek 250 forintos adományt jelentenek.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Vodafone Magyarország is: amennyiben a #mindigegyutt hashtaget használjátok a közösségi oldalakon, két további fahasábot ajánlanak fel a rászoruló családoknak. Így a sokkal kötetlenebb #wlbxmas mellett figyeljetek erre a címkézésre is. Valamint a karácsonyi vásárok és korcsolyapályák mellett látogassatok el az Adományfához is.