Élmény
10 budapesti korcsolyapálya az ingyenestől a fizetősig
Fotó : Balkányi László - We Love Budapest
10 budapesti korcsolyapálya az ingyenestől a fizetősig

Hamarosan itt a téli szünet, de nem csupán a két ünnep közt számít hangulatos programnak egy jó bejgliledolgozó korcsolyázás, hanem a karácsonyra hangolódáshoz is hozzájárul. Kiválogattunk Budapest legkülönbözőbb részeinek elég komoly kínálatából 10 korcsolyapályát, legyen az ingyenes vagy fizetős, kicsi vagy nagy, ahol kedvetekre csúszkálhattok.

Városligeti Műjégpálya Hunyadi tér Budai Jégpálya Marczibányi téri jégpálya Óbudai Fő tér Bálna Advent Jégterasz Bosnyák tér Rákosmente műjégpálya Pesterzsébeti Jégcsarnok

Városligeti Műjégpálya

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A város legnépszerűbb jégfelületén történt némi változás technikai téren: még nyáron bővítették a hűtéstechnológiai rendszert, felújították a hűtőkompresszorokat, és jóval nagyobb teljesítményűre cserélték a hűtőgépházi hőcserélőket is. Ezek által a műjégpálya hűtőberendezése sokkal hatékonyabban tudja kezelni a szélsőséges időjárás okozta üzemeltetési nehézségeket. Az árak terén viszont minden maradt a régiben, azaz a hét első két napja továbbra is kedvezményes jegyekkel várja a diákokat és a nyugdíjasokat: hétfőn és kedden nekik 800 forint a beugró, szerdától péntek délelőttig 1000, péntek délutántól vasárnapig pedig 1500 forint. 

Hol? 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Mennyiért? 800 – 1500 Ft
Meddig? 2016. február közepe
Weboldal

Műjégpálya

Hunyadi tér

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest
A pálya elsősorban a gyerekek előtt nyílt meg, így nem zavaró az sem, hogy csak egy kosárpályányi területet foglal el a térből. Hétköznapokon 8–14 óráig a terézvárosi óvodások és iskolások vehetik használatba, a kerület lakói pedig 14–20 óráig ingyen korcsolyázhatnak rajta. Akiknek nincs korcsolyájuk, 1000 forintért (diákként 800 forintért) bérelhetnek a téren felállított faházban. Sajnos egyelőre csak azok számára elérhető a koripálya, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól, de az üzemeltető önkormányzat tervezi, hogy mások számára is hozzáférést biztosít majd. 

Hol? 1067 Budapest, Hunyadi tér
Mennyiért? Ingyenes
Meddig?
2016. február 28.
Weboldal

Budai Jégpálya

Fotó: budaijeg.hu
Egészen áprilisig üzemel majd a Mammut 2-vel szemben tanyázó jégpálya, úgyhogy szerencsés meteorológiai együttállás esetén akár pulcsiban is lehet csúszkálni a jövő tavaszi napsütésben. A fedett pályán többszintű korcsolya– és jégkorongoktatás vehető igénybe, utóbbihoz adnak bérbe felszerelést. A melegedőben forró tea, forralt bor és édesség segít az esetleges hideg elviselésében, a várakozóknak pedig az ingyenes internet terminálokon van lehetőségük a frissen készült fotókat kilőni a világhálóra. 

Hol? 1024 Budapest, Bakfark Bálint út 2.
Mennyiért? 990 – 1400 Ft
Meddig? 2016. április
Weboldal

Jégkert
  • 1027 Budapest, Bakfark Bálint utca 2.

Marczibányi téri jégpálya

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Egy 20×40 méteres műjégpálya bújik meg a Marczibányi Sportcentrumban. A fedett sátorban a szokásos szolgáltatások mellett hazánk népszerű műkorcsolyázójának, Sebestyén Júliának a korcsolyaiskolája tart oktatást hetente háromszor a kicsiknek. Hétköznap délelőttönként az iskolai és óvodai csoportoknak biztosítanak jégidőt, este pedig az amatőr hokicsapatok veszik birtokba a jégfelületet. 

Hol? 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.
Mennyiért? 1200 – 1650 Ft
Meddig? 2016. március
Weboldal

Óbudai Fő tér

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Mind közül a leginkább pénztárcakímélő lehetőség, mert mind a használat, mind az oktatás ugyanannyiba kerül, mint a levegővétel. A büfében kapható dolgok mellett csak a kölcsönzésért kell fizetni, de az sem olyan vészes. A jégpálya szorosan összekapcsolódik az Advent Óbudán programsorozattal, amely változatos színpadi produkciókkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal egészíti ki a csúszkálás élményét. 

Hol? 1033 Budapest, Fő tér
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016. január 31.
Weboldal

Bálna Advent

Fotó: Bálna Budapest
December 3–24. között zajlik a Bálna Advent a Bálna Budapest épületében és teraszán. Az eseményen koncertekkel és különféle programokkal járulnak hozzá a karácsonyi hangulathoz, no meg jégpályával, hiszen akkor nem kerülnének be ebbe az összeállításba. A 450 négyzetméteres pálya panorámája miatt verhetetlen, időkorlát nélkül, ingyenesen használható, egészen február végéig, s tudomásunk szerint, ez a város legnagyobb ingyenes jégpályája.

Hol? 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016 február vége
Weboldal

Bálna Budapest

Jégterasz

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Az egyik legnagyobb bevásárló központ szomszédságában található pálya az elmúlt években karitatív rendezvényeknek, sztárfellépők koncertjeinek, születésnapi ünnepségeknek, élő kívánságműsoroknak, zárt körű céges összejöveteleknek és jégpartiknak adott helyszínt – ez idén sem lesz másként. A 2005-ben létrejött Jégterasz egyébként az első mobil jégpálya volt hazánkban, a közel 1200 négyzetméteres pályán körülbelül 70 köbméter vízre van szükség a jég előállításához. A nyitvatartási időt a nagy érdeklődésre való tekintettel egy órával meghosszabbították és idén újdonságként éjszakai jégpartykat is terveznek. 

Hol? 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Mennyiért? 900 – 1500 Ft
Meddig? 2016. február vége
Weboldal

Bosnyák tér

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Hétköznaponként 15 óráig testnevelésóra keretein belül iskolások használhatják a pályát, délután pedig bárki kedvére csúszkálhat – ingyenKorcsolyát is kapnak díjmentesen azok, akiknek nincs. A szervezők hagyományteremtő szándékkal adventi programsorozatot szerveztek Zuglóban, amelynek a jégpályán kívül kulturális programok és a kirakodó vásár is a részét képezik. 

Hol? 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016. február 28.
Weboldal

Rákosmente műjégpálya

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Advent Rákosmentén fedőnév alatt a XVII. kerületben is kortyolgatható forralt bor és tea, gőzölög a friss kürtőskalács, vagyis hamisítatlan karácsonyi vásár vár, sőt két korizás közti pihenésként antikváriumban válogathatsz a könyvek között. A pályán reggel 8-tól este 8 óráig tartó időtartamban lehet korcsolyázni 500 forintért, a bérlés ugyanennyibe kerül.

Hol? 1173 Budapest, Pesti út 170/a
Mennyiért? 500 Ft
Meddig? 2016. január 31.
Weboldal

Pesterzsébeti Jégcsarnok

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Itt aztán tényleg buli a korizás, merthogy jégparty-t rendeznek minden szombaton! Úgy képzeld el, mint egy diszkót, ahol a táncparkett helyett jégpálya van. Az 1800 négyzetméteres pályán már 19 órától szól a zene, lehetőség van ingyenes fotózkodásra, táncolásra, bulizásra – mindezeket fedett körülmények között lehet művelni egészen márciusig. Legközelebb most hétvégén a King of the White5 Ice Party-n produkálhatod magad. 

Hol? 1203 Budapest, Zodony utca 1.
Mennyiért? 1800 Ft
Meddig? 2016. március
Weboldal