Volt egyszer egy legendás bisztró, a Csörsz utcában, ahol megannyi barátság, haverság, egyéjszakás és szerelem köttetett. Az egykori budai buliközpont kis kihagyás után a pesti oldalra költözik, ugyanolyan szellemiségben, ám már megfontoltabban és felnőttesebben. Itt már nem csak a vodka-szóda, a hátra fordított fullcapek, és a kemény fenekek dominálnak majd, hanem a gasztronómia, a strukturált zenei felhozatal, a művészetek is.

Csókay Gergő, Csókay Bence, Sticzay Péter „Sticó” és Manninger Máté közös története valamikor 2005-2006-ban kezdődött. Snowboardos , szörfös, wakeboardos bulikkal, szilveszteri banzájokkal indították partyszervezős tevékenységüket, mely 2015-re odáig jutott, hogy számos sikeres brandet magukénak tudhatnak. Úgy, mint például az Ötkert, a Fröccsterasz, a BoB, a Mazel Tov, vagy az egykori Tip Top Bar, ami a város első rooftop bárja volt. Események szintjén pedig a legfontosabbat említenénk, mely a Budapest Essentials városi fesztivál.

A srácok története tipikus megvalósult álom, hiszen anno csupán maguk és barátaik szórakoztatására szerettek volna sporttáborokat és bulikat rendezni, azonban mára tevékenységükkel lefedik egész Budapestet és aki kicsit is otthonosan mozog az éjszakai életben, mindenképp találkozott már a nevükkel. Fontosnak tartják, hogy ők elsősorban egy életérzést/stílust szeretnének közvetíteni, figyelik a külföldi trendeket, sokat utaznak, minden erejükkel azon vannak, hogy a saját műfajukban hozzátegyenek a főváros szórakoztatásához, ahhoz, hogy színvonalas és szerethető helyek szülessenek.

Arra, hogy miért a Gozsdu Udvart választották főhadiszállásul, több választ is kaptunk. Egyrészt, megváltoztak a budapesti bulizási szokások. Míg nosztalgiával gondolunk a Tölgyfa utcában, a Csörsz utcában, vagy esetleg a Mammutban töltött bulis estékre, addigra ma már kevesebb a budai lehetőség. A központ az V. és a VII. kerület, így értelemszerű volt, hogy a 4BRO érzés - követvén az elmúlt évek történéseit – itt éli majd reneszánszát.

A másik ok az, - nekünk igazán szimpatikus és javarészt egyetértünk vele – hogy a Gozsdu Udvart teljesen „elrabolták” tőlünk a turisták. Míg az egykor üresen álló passzázs hirtelen felkapott lett és az első időkben szívesen kávéztunk, buliztunk itt, addig mára a belvárosi lokálpatrióták szinte elkerülik. Úgy érzik, már „nincs helyük” itt, sem árak, sem szórakozási lehetőségek tekintetében. A srácok szeretnék, ha az ő barátaik, ismerőseik révén ismét több magyar szót halljunk majd a Gozsduban, hogy ne angolul beszélő hostessek próbálják becsábítani vacsorára a kocsmázni induló helyieket, hanem azért maradjanak ott, mert ismerős arcokba, szuper programokba futnak bele.

Egyébként lesz egy 2in1 érzésünk is, mert a 4BRO Downtown alagsorában indul majd az Aether nevű elektronikus zenei klub is. Ígéretes koncepcióval.

Bár mikor náluk jártunk, még eléggé az utolsó hurrában voltak, elmondhatjuk, hogy tágas és barátságos a vendégtér, kisebb-nagyobb gegnek beillő dekorációs elemekkel. A konyhájuk a közönségkedvenceken felül (burger, fish & chips, bbq csirkeszárnyak) a kedvelt háztáji ízekkel is operál majd. Tehát, aki a kolbászos-májas ízeket jobban bírja, az is megtalálja a számításait. Az ismét egyre kedveltebb koktélos vonal a 4BRO Downtownban is kiemelt szerepet kap: vezető bartenderekkel állították össze a signature italokat.

Programokban sem lesz hiány: a sportos irány megmarad, a snowboardos/wakeboardos/gördeszkás/szörfös/motoros haverok leendő találkozóhelyét látják a 4BRO Downtownban. De lesznek vetítések, kerekasztal beszélgetések, művészeti performanszok, kiállítások, gasztronómiai események is. Ilyen például a brunch és a közös lakomák, főzések is. Szeretnék lefedni az egész hetet, hétfőtől vasárnapig szórakoztatni. Magukat, barátaikat, ismerőseiket és a leendő barátaikat is. Valahogy erről szól a 4BRO.