Az időjárási híradások szerint hétvégén visszaveszik ajándékukat a vénasszonyok, és megkapjuk cserébe a lehűlést. Csüggedni azonban nem szabad, a programok alakulásába nem szólhatnak bele.

Csütörtök
A 4. ZsidóFilmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról. A program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség. A filmek a Művész moziban láthatóak.

"We Love Budapest!" - Köszönés után mindössze ennyit kell bemondanod a Dohány utcai Go-Free-ba belépve és máris 10%-kal olcsóbban válogathatsz az üzlet waffelkínálatából a nutellástól a vaníliafagyison át az ananászosig. Az akció csütörtöktől vasárnapig tart!

A hiphop immár ősz hajú japán mestere 11 éve jelentkezett utoljára nagylemezzel. Ezért is különleges alkalom, hogy november 19-én újra Budapesten köszönthetjük DJ Krusht, ráadásul egy új album, a ButterflyEffect turnéjának magyar állomásaként.

Bűnök és bűnhődések, kegyetlen őszinteség és fekete humor. Irónia és karikatúra, abszurd dráma és eredeti dokumentumok. Csalás és csalatás, bábok és színészek. Übü király trónra lépésének legendás története a 20. század végi Dél-Afrika kulisszái között egy világhírű rajzművész és animációs filmkészítő rendezésében.
William Kentridge újra meghódítja a Trafó színpadát lenyűgöző és groteszk képi világú, monumentális előadásával.

Junior Kelly, a kortárs reggae középgenerációjának egyik legnagyobb alakja a nyári Reggae Camp után visszatér Magyarországra, hogy új nagylemezét bemutassa. Igazi, hamisítatlan roots reggae, egyenesen Kingstonból!Péntek

A GeopenKiadó és a BudapestSecretCinema november 20-án 18 órától egy különleges könyvbemutatóra invitálja a filmrajongókat az Ankertbe.

A Ne bántsátok a feketerigót! szerzőjének mindeddig egyetlen könyve volt ismert – jóllehet a szerző ezzel az egy művel beírta magát az irodalomtörténetbe. Az 1960-ban megjelent könyvért Harper Lee Pulitzer-díjat kapott, és a belőle készült film – GregoryPeck főszereplésével – 3 Oscar-díjat söpört be.

A könyvbemutató kapcsán az irodalombarátok most megnézhetik a nagy sikerű adaptációt.

Van a klasszikus kép, amikor három 30-as éveiben járó legjobb barátnő elmegy shoppingolni, míg a férjük üzleti úton van, és a vásárlás fáradalmai után beülnek egy cukrászdába, ahol egy szelet torta mellett kibeszélik a szemráncaik görbéit. És ez nem a Szex és New Yorkban történik, hanem a „fodros-marcipános” szókapcsolattal csak felületesen leírható cukrászdában, a Marangonában, amely állítólag Budapest legcsajosabb helye.

Megnéztük férfiszemmel, és igen, már értjük.

A Los Tiki Pictures és a Star People Productions bemutatja:

This Is Rock 'N' Roll!

A nagyvilágban jegyzett hazai ikonok közös koncertje, partija és színpadi meghalása.

MysteryGang, a nagyvárosi dzsungel farkasa, Gorilla, a psychobilly királya és Ed Philips and the MemphisPatrol, a verhetetlen Elvistribute.

Szóval az van, hogy volt egyszer egy hely, most kettő lesz belőle!

Hamarosan újra csillog az óriás kristálygömb a Király és a Gozsdu sarkán, ahol egyszerre pöröghetsz magas sarkúban a passzázson, lóghatsz a brokkal a bisztróban, vagy verethetsz az utca alatt a vidám lelki társakkal a 4BRO Downtown Openingen november 20-án.

Frissen, egy várakozásokat felülmúló albummal a háta mögött (Hud Dreams) érkezik pénteken a Toldi klubba a „Bandcamp” király és a StonesThrowrec. egyik kincse, Knxwledge.

A hangzás, amit évek óta csiszol, simán nevezhető modern klasszikusnak.Szombat

A Sütemény- és Tortafesztiválra idén is a tortákat és kiegészítő desszerteket készítő legjobb cukrászatokat, cukrászokat és manufaktúrákat hívták el a szervezők. A kétnapos lenyűgöző desszertszalonban a hagyományos sütemények mellett a cupcake-ek,s tartelette-ek, brownie-k, cakepopok, macaronok és a csodálatos designtorták várják az édesszájúakat.

A Városháza parki karácsonyivásárban a legjobb hazai kézműves portékák mellett idén a hagyományos falusi gasztronómia mutatkozik be igazi látványkonyhával, muzsikusokkal. A minőségi termékeken és finom falatokon túl a szervezők számos ingyenesen látogatható programot kínálnak a családoknak, hogy még tartalmasabbá tegyék az ünnepvárás időszakát.

Sétálj végig a Ráday utcán szombaton egy fűszeres, illatos pohár forraltborral! A vendéglőkben zenészek, zenekarok gondoskodnak a jókedvedről, játszanak mindent a jazztől a klasszikuson át egészen a bluesig. Nagy, fűtött sátrat állítanak az Open Mic számára: ezen az estén bárki zenélhet közönség előtt! Fedél alatt várják a telet, dukál hozzá egy pohár forralt bor is! A Ráday utca vendéglői különleges télváró menüvel, italokkal készülnek az estére.

Közel 40 DJ-t és producert vonultat fel Közép-Európa legnagyobb egynaposindoor fesztiválja, a BÓNUSZ Electronic Music Festival. November 21-én a nemzetközi és hazai szcéna legjava érkezik a budapesti Hungexpóra, ahol a legnagyobb előadók mellett elképesztő vizuális és lézershow társul az estéhez.A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete egy estére valóban álarcot ölt, hogy helyet adjon az ország legnagyobb és legszebb gólyabáljának, mely 3 emeleten 4 színpaddal, 16 fellépővel és 6 saját készítésű, egyedi tematikus helyszínnel várja a vendégeket!Vasárnap

A hétvégi nagyobb Budapest-közeli kirándulások mellett nem győzzük hirdetni, hogy akár egy belvárosikorzózás is remekül feltöltheti az embert, pláne, ha kevésbé ismert útvonalon indul el, vagy éppen megszokott úton is, csak más szemmel vizsgálódva. Kicsit turistaként, szemlélődve, felismervén olyan részleteket is, melyek talán eddig fel sem tűntek. Ismét egy sétaútvonalat ajánlunk ráérős ebédidőre, reggeli kezdésnek vagy munka utáni levezetésnek.

Távol a kipufogófüstös belvárostól, Farkasrét lankáin találjuk a Jardinette-t, vagyis azt a hangulatos budai kertet, ahol vígan megfér egymás mellett a paprikázás magyar módra és a francia kifinomultság.

Azok a vendégek, akik az étteremben bemondják a We Love Budapest jelszót, 10% kedvezményt kapnak az a la carte fogyasztásból, valamint egy We Love Budapest VIP-kártya tulajdonosaivá is válnak, mellyel minden további a la carte fogyasztásból szintén 10% kedvezményt kapnak.

A Normafa évtizedek óta népszerű kirándulóhely – nem csoda, hogy a sétautak, az utcabútorok és a játszótér is elöregedett az intenzív használattól. Az önkormányzat egy 4-5 éves fejlesztésbe kezdett, amelynek első üteme most őszre lett kész. A János-hegyig vezető fő sétaút új burkolatot kapott, útközben sok padot és szemetest, az Anna-réten pedig egy hatalmas játszóteret találunk. Ha nem lesz nagyon hűvös vasárnap, érdemes körbejárni.

November 22-én Arrivals címmel egy kivételes afterpartira invitál a Corvintető. A hazai krémből válogatva kínálnak alternatívát egy egész napos vasárnapi mókára, olyan neveket bedobva a közösbe, mint DJ Budai, Dandy aka Peter Makto, Poli, Zvezda Beta, Nora Matisse és Nigel Snorter.
Reggel 6-tól délután 4-ig tiétek a Corvintető!

Menj el az NLCafé Téli fesztiváljára november 22-én a Millenáris
B csarnokába, és készíts egyedi designer ékszereket, díszíts különleges sütiket, vagy vegyél részt kézműves workshopjaikon!

Ha pedig egy kis őszi-téli gardróbfrissítésre vágysz, akkor is ott a helyed, hiszen idén is a WAMP designvásáron szerezheted be a legmenőbb és legegyedibb darabokat!A Ghost (vagy ahogy az Egyesült Államokban ismerik: Ghost B.C.) egy 2008-ban alakult svéd heavymetal csapat.

A banda könnyen beazonosítható különc színpadi megjelenéséről: az öt zenész csuklyás köpenyt visel, az énekes pedig koponyára emlékeztető sminkjén túl egy démoni antipápa jelmezben lép fel – vasárnap a Barba Negrában.