Életmód, szórakozás, üzleti és kereskedelmi kategóriákban várták az "Appra, magyar!" szervezői a jobbnál jobb okostelefonos alkalmazásokat. Közel 100 pályamű érkezett, jócskán megtűzdelve a fővárosi életet segítő, szórakoztatóbbá tevő programokkal. Ezek közül válogattunk.

Android, iOS és Windows Phone rendszereken futó ötletes, kreatív, saját fejlesztésű alkalmazásokat várt a szakmai zsűri. Természetesen az interaktivitás növelése érdekében a nagyközönség is szavazhat a kedvenc appra. Mi is ránéztünk a versenyre, hiszen bőven akad Budapest-érdekelt alkalmazás.Budapest Quiz Klasszikus képfelismerős játék 200 nagy felbontású képpel, 3 nehézségi szinttel. Nekünk, mondjuk, elég könnyűnek tűnik, de hátha valaki talál benne kihívást. Talán turistáknak jó lehet hazatérve menőzni az ismerősöknek, hogy már a zsebükben van Budapest.

BKK Reminder Alkalmazás, amely nem engedi, hogy lejárjon a BKK-bérletünk. Egy egész program felfűzve arra, hogy szóljon, ha már közeleg a rettegett időszak. Így nem eshetünk olyan hibába, hogy gyanútlan utazás közben lecsapnak ránk az ellenőrök, és éppen egy napja járt le a bérlet. Szétszórtaknak ajánlott.

Átszállok – Budapesti metrók Offline alkalmazás, amely abban segít, hogy mely állomáson hol érdemes fel/leszállnunk. Sietősöknek, tömegiszonyosoknak, azoknak, akik nem bírják a teknősbéka sebességgel haladó embertársaikat, és azoknak lehet ideális, akik sokéves budapesti tömegközlekedésük során sem tudták megjegyezni, hogy melyik ajtónál “jó” felszállni a metróra.

Mozi Mánia
Az appon keresztül foglalhatunk mozijegyet az összes budapesti (és országos) filmszínházba, összeállíthatunk filmes listát akár az imdb-n. Így nem kell telefonálgatni, sokat keresgélni, hanem egyszerűen, pár érintéssel bebiztosíthatjuk az esti filmezésünket.

30km Már mi is írtunk a szuper felületről (amelyhez most app is készült), mely a lakóhelyünkhöz legközelebb lévő termelőket gyűjti össze. Jól járunk a minőségi és közeli áruval, megismerhetjük a termelőket, időt és energiát spórolunk meg.

Traffi Hunter – traffipax-előrejelző Egy igazán nagyszerű segítség a városban vezetőknek, amely a fix traffilistát és a felhasználók által bejelentett esetleges pontokat is megmutatja. Elkerülhető lehet a súlyos büntetés. Hasznos kezdeményezés!