Élmény
Közösségi szolgáltatások, melyekkel egyszerűbb az élet
Fotó : Miutcank.hu
Közösségi szolgáltatások, melyekkel egyszerűbb az élet

Szerencsére egyre több és egyre jobb olyan kezdeményezéssel, szolgáltatással találkozunk a városban, amely valamilyen módon könnyebbé teheti az életünket – feltéve, ha nyitottak vagyunk adott esetben a világháló nyújtotta újdonságokra és megbízunk a legtöbbször fiatal és innovatív ötletgazdákban, a még frissen született elképzelésekben. Összegyűjtöttük az öt leghasznosabb és leggyorsabban fejlődő, Budapesttel kapcsolatos közösségi szolgáltatásokat.

Miutcánk Jarokelo.hu Cyclonomia Wundercar 30km.hu

Miutcánk

Az elmúlt idők egyik leginkább emberközeli hazai startupja, melynek hardware-je maga az internet, de éppen a személyes kapcsolatok fontosságát, egymás segítését helyezi előtérbe. A miutcank.hu honlap segítségével a lakóközösségeket szeretnék közelebb hozni egymáshoz. Hiszen hány olyan társasház, családi házas utca, vagy akár csak lépcsőház van, ahol nem is ismerik egymást a lakók? Ha hiányzik a paprikás krumplihoz a pirospaprika, bizony nem csöngetünk át a szomszédba, hogy van-e egy kiskanálnyi fűszer, hanem inkább leszaladunk a boltba. Feleslegesen veszünk fúrógépet is, ha három szomszédnak is lenne, továbbá hiába keresgélünk jó vízvezeték-szerelő után, ha a szomszédunkban él a lehető legjobb szakember – tudtunkon kívül.  Egyre nagyobb divat garázsvásárt rendezni, viszont a Facebookon nem tudjuk meghívni a szomszédainkat, (hacsak nem olvassuk le az összes levelesládáról a neveket) a személyes meghívás időigényes, pedig lehet, hogy a tíz éve őrzött babaágy a kettővel arrébb lakó friss házaspárnak nagyon hasznos lenne. Csak össze kéne beszélni, és segíteni az eddig ismeretlen ismerősöket. Ehhez ad platformot a miutcank.hu.

Jarokelo.hu

Köztereket érintő problémák megoldására szakosodott a jarokelo.hu oldal, ahol minden olyan hiba, esetleges fennakadás megjelenhet, amely nehezíti a városiak életét. Az informáláson kívül a megoldást is keresik: az illetékes szerveknek (önkormányzatok, hivatalok) ellenőrzés után elküldik a bejelentett problémát, ezzel pedig leveszik a terhet rólunk; időt, energiát spórolhatunk meg, ráadásul az annyira gyűlölt bürokratikus folyamatokból is kimaradunk. Miután észleltük a fennakadást (például megrongálódott egy játszótéri hinta, hiányzik egy közúti kiegészítő tábla, hiányzik a leszállást jelző gomb egy buszjáraton), ezt bejelentjük, képpel dokumentálva a jarokelo.hu-n, a továbbiakban ők intézkednek. A holnapon kategorizálva jelennek meg a problémák: válaszra váró, megoldott, megoldatlan esetekre bontják a bejelentéseket. Az egész procedúráról értesítik a bejelentőt. Plusz több grafikont is elérhetünk, melyen arányosan ábrázolják a különböző kerületi bejelentéseket, a megoldott eseteket és a megoldatlanokat is.

Cyclonomia

Fotó: Cyclonomia
Kollektív, közösségi kerékpárműhelyet működtetnek Cyclonomia néven. Szociális szövetkezetként, saját szabályok szerint üzemelnek, céljuk pedig a budapesti kerékpáros kultúra terjesztésén és megszilárdításán kívül, az önálló szerszámhasználat elterjesztése is. Katona József utcai közösségi műhelyükben mindig akad valaki, aki megtanítja a betérő bicikliseket a kerékpáros szerszámok adekvát használatára. Persze akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki nem gyakorlott a defekt javításában vagy a centírozásban. A kalandvágyók akár azt is elsajátíthatják, hogy nulláról, indulva hogyan kell összetenni egy kerékpárt. Sokkal interaktívabb, szórakoztatóbb és barátibb megoldás ez, mint az út szélén guggolva, szmogot szippantva a youtube-on figyelni a jó, vagy kevésbé használható tutorial videókat. A régi alkatrészeket, elhasználódott gumikat az újrahasznosítás céljából gyűjtik. Az éves tagdíj 3000 forint, ennek fejében a megadott nyitvatartási időben (kedd: 15:00-20:00, csütörtök 15:00-20:00, szombat 13:00-18:00) bármikor begurulhatunk a műhelybe, szerelni, tanulni, a többi biciklissel találkozni.
Cyclonomia

Wundercar

Fotó: Wundercar
A legtöbbet támadott műfaj a közösségi személyszállítás, hiszen ez egy olyan szolgáltatás, aminek elterjedése akadályozhatja a régóta működő modellt, vagyis a klasszikus taxizást. Amerikában és Európa nyugati országaiban nagy port kavart már az Uber, a Wundercar és a BlaBla is, de itthon még kevesen ismerik a költséghatékonyabb, bizalomra épülő, applikáción keresztül kezelhető szállító szolgáltatást. Lényege, hogy miután letöltjük a Wundercar applikációt és vagy PayPal-lal vagy a bankkártyánkkal regisztrálunk, olyan, nem hivatásos sofőrökhöz tudunk beszállni, akik éppen arra járnak, amerről mi utazni szeretnénk B-pontba. A rendszeren látjuk mozogni az autósokat, az ellátott nicknevükkel megjelölve, s miután “megrendeljük” őket, felvesznek. Így egymásnak ismeretlen emberek találkoznak és segítenek egymásnak: a sofőr elviszi utasát, miközben akár egy jót is beszélgethetnek. Az utas pedig egy virtuális bankszámlára fizet úgynevezett “borravalót”,  olyan összeget, amit úgy gondol, reális a fuvarért, amivel honorálja alkalmi sofőrjét. Az összeg 80%-a a Wundercar sofőrhöz fut be, 20% a szolgáltatóé. Sőt, a kutyabarat.hu-val együttműködve, már kutyusoddal együtt is utazhatsz. A Wundercar néha-néha akadozik még, de egy próbát mindenképp megér.

30km.hu

Fotó: 30km.hu
“A világ globális, az élet lokális” – hirdeti a 30km.hu , amely egy olyan közösségi szolgáltatás, ami amellett, hogy jólétünket, egészségünket támogatja, segíti a környékünkön élő őstermelőket, kistermelőket is. Az alapvetés az, hogy egyre többen próbálnak tudatosan piacra járni, a valós termelőktől vásárolják meg az élelmiszert, ahelyett, hogy a szuperekben vadásznák le a mesterségesen érlelt banánokat, vagy a méretre szabott tojásokat. Ez a szolgáltatás regisztráció után akár telefonos applikáción is kezelhető. Lényege, hogy a leendő vásárló közvetlen kapcsolatot alakíthat ki a termelővel, aki szintén regisztrált a platformon. Így bárkinek lehet “saját” almása, a tejtermékeket beszerző helye. Méghozzá úgy, hogy a termelő a lehető legközelebb legyen hozzá (30 km-en belül). Szuper kezdeményezés, talán csak annyi hátulütőt látunk benne, hogy a termelők sokszor idősebb emberek, akik nem biztos, hogy megtanulják kezelni ezt a felületet. Ellenben azt látjuk az időszakos és kisebb városi termelői piacokon, hogy sokak saját honlappal, Facebook profillal is rendelkeznek már. Miért ne lehetne csatlakozniuk, hogy tudatosan, direkt kommunikáljanak leendő vevőikkel?
Kapcsolódó írásaink