Másodjára hirdet pályázatot a kutyabarát.hu azzal a céllal, hogy kiderüljön, melyek a legkedveltebb helyek a kutyatartók körében, hova érdemes menniük azoknak a gazdiknak, akik szívesen viszik magukkal például egy-egy kávéra vagy ebédre kisebb-nagyobb kedvenceiket. Szeptember 27-ig lehet nevezni a versenyre.

Akinek kutyája van, szívesen hozza-viszi magával, legyen szó nyaralásról, sétáról, sörözésről vagy akár munkahelyről is. A jó hír, hogy egyre nagyobb figyelem és kedvesség fordul manapság a négylábú vendégek irányába is, egyre több helyen tapasztalható mosoly és egy tál víz, ha betér egy gazdi kedvencével az oldalán.

A kutyabarát.hu már három éve igyekszik összekötni a kutyatartókat ezekkel a helyekkel. Egy fontos céljuk, hogy tudatosítsák, léteznek és van helyük a kutyaforradalmár törekvéseknek a társadalmunkban. A portál mindezért idén folytatja tavalyi kezdeményezését, és újra versenyt hirdet, hogy összegyűjtse és díjazza az év legjobb kutyabarát helyeit.

A nevezés meneteSzeptember 27-ig bármilyen vállalkozás nevezhet (akár több hellyel, több kategóriában is), és már ezzel a lépéssel megmutathatja magát az oldal felhasználóközösségének, vagyis biztosan elnyerheti 2 millió felelős kutyatartó bizalmát, rokonszenvét. A pályázás feltétele a nevezési díj (20 000 Ft + áfa/hely) befizetése, a jelentkezési lap megfelelő kitöltése és a szervező részére történő eljuttatása. Összesen 9 kategória különül el, mindegyikben egy hely nyerheti el az Év Kutyabarát Helye díjat, de különdíjakra is kell számítani. A kategóriák a következők:

  1. Budapesti éttermek
  2. Vidéki éttermek
  3. Budapesti kávézók
  4. Vidéki kávézók
  5. Romkocsmák/pubok/borbárok
  6. Szállodák
  7. Panziók/vendégházak
  8. Cukrászdák
  9. Munkahelyek
Ezután, szeptember 28-tól pedig a zsűri és a vendégek kezében a döntés, ők négy szempont alapján tudják majd értékelni a helyeket: számít a kutyabarát hozzáállás, a szolgáltatások választéka (itatótál, férőhely, kedvezmények stb.), kommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás is.

Annyit előre elárulunk, hogy idén sem marad el a WLB-különdíj, a We Love Budapest budapesti éttermek, kávézók, romkocsmák és cukrászdák kategóriában avat majd kedvencet, kistestvérünk, a We Love Balaton pedig balatoni étterem és kávézók kategóriában hirdet győztest.

A Legjobb kutyabarát hely 2014Tavaly nagy sikerrel zárult a verseny, akkor a következő budapesti helyek vehettek át kutyabarát elismerést a legtöbb beérkezett szavazat alapján:

  • Étterem kategória
    Budapest:
    Mazel Tov étterem (Kutyabarát.hu különdíj: Pozsonyi kisvendéglő)
  • Kávézó kategória
    Budapest:

    California Café, Teréz krt.


  • Romkocsma/Pub kategória:

    t
Ezzel egy időben a helyeket Tesó nevű kutyusunkkal, mindez pedig két We Love Budapest-különdíjast eredményezett.

Kávézó kategóriában négylábú segítőnk a Nomurit ítélte a legjobbnak, az éttermek közül pedig a Telep melletti érezte a legjobban magát.