Bár Budapest jobbára a 19-20. századi építészeti emlékeiről ismert, a városban számos modern épületet is találunk az elmúlt 20 évből – ezek egyike ad otthont a Kempinski Hotel Corvinus Budapestnek. A gömbölyded formákkal rendelkező épületet 1992-ben húzták fel a főváros szívében kifejezetten azzal a céllal, hogy a Kempinsi színvonalának megfelelő helyet kapjon. A kezdetek óta rengeteg híresség és magas rangú tisztviselő töltötte már itt az éjszakát. Örömmel követtük példájukat.

A földtónusú falakkal, tükröződő ablakfelületekkel, merész vonalakkal és szembetűnő, art decós fém díszítőelemekkel operáló épületet Finta József tervezte a rendszerváltás után nem sokkal az ország első világszínvonalú luxushotelje számára. Míg az Erzsébet tér fölött magasodó, tisztelet parancsoló főhomlokzat az utca vonalát követi, a Fashion Streetre (Deák Ferenc utcára) néző hátsó oldal kör alakú udvara játékosan fogja össze és engedi napfényhez jutni a Kempinski vendéglátóegységeit és konferenciarészlegét. A külsőségekben megnyilvánuló kettősség tulajdonképpen csak bemelegítés, a hotel ennél jóval többet tartogat: a 2013-ban befejezett, átfogó felújításnak is köszönhetően a 349 szobás szállodát változatos és magas színvonalú szolgáltatások jellemzik.

A hatalmas forgóajtón át napfényes, virágokkal díszített előtérbe lépünk, amely remekül egyensúlyozik a különböző belsőépítészeti irányzatok között – a elkeskenyedő oszlopok tartotta mennyezet és a galériák alatt a tér elrendezése a márványpadló zongorabillentyűket idéző mintázatához igazodik. Jobbról a lounge csábít, balról pedig a Blue Fox The Bar kacsingat ránk... de erről majd később. Első utunk a recepcióhoz vezet, ahol a rendkívül kedves check-in közben még arra is kitérnek, hogy milyen külföldi lapot szeretnénk kézhez kapni reggel. És míg számunkra az angol nyelvű napilaphoz való hozzáférés szimplán egy kellemes pozitívum, az itt megszálló, világ körül röpködő üzletembereknek alapvető jelentőséggel bíró szolgáltatás.

Az Erzsébet térre néző szobánkhoz már egy másik barátságos alkalmazott vezet minket. Bár egyből lenyűgöz a helyiség hangulata, az ablak vonzásának lehetetlen ellenállni: innen nemcsak a parkot láthatjuk, de megpillantjuk az Országház egy szeletét a háztetők között, a Bazilika kupoláját valamivel közelebb és az Opera tetejét az Andrássy út fölött a – és a látkép kellős közepén ott magasodik a Budapest Eye...

Miután megvizsgáltuk a pestipanoráma minden részletét, közelebbről is szemügyre vesszük a szobát is. A natúr fa, finom, fekete kiemelések és hűvös, szürke tónusok megnyugtató hangulatot adnak az enteriőrnek. A berendezéshez tartozik egy íróasztal gyors internetkapcsolattal, síkképernyős televízió nemzetközi csatornákkal és egy szuperkényelmes franciaágy. Örömmel nyugtázzuk, hogy az egyik falon Orosz István, az Escheréhez hasonló optikai illúziókkal dolgozó grafikus képei lógnak – ez persze nem meglepetés, a Kempinski kedves és bevett szokása, hogy magyar művészek alkotásain keresztül népszerűsíti a magyar kultúrát a vendégek körében.

A tágas szekrények bőséges helyet biztosítanak csomagjainknak. A szobához tartozó márványborítású fürdőszobában wc, külön kád és zuhanyzó is található, emellett rendelkezésünkre áll még egy széles mosdó, frottír fürdőköntös, papucsok, egy mérleg és a minőségi szappanok és krémek széles választéka.

Bár szívesen töltenénk egy kád habfürdőben lazulva a délutánt, még fel akarjuk fedezni a Kempinski szolgáltatásait, amelyek nagy része a nyilvánosság számára is elérhető. A napsütötte konferenciarészleget nemrégiben egy teljesen felszerelt, nyitott konyhával látták el, amelyet akár bemutatókhoz vagy különleges alkalmakhoz is kibérelhetünk, de lehetőséget ad arra is, hogy az üzleti megbeszélések szüneteiben frissen készült gourmet falatokat fogyaszthassanak a résztvevők.

Felfedezőutunkat a vacsoralehetőségek felderítésével folytatjuk annak tudatában, hogy bizony nehéz lesz dönteni a hotel vendéglátó-ipari egységei között. Köztudott, hogy a Kempinski ad otthont Magyarország egyetlen Nobu éttermének. A fúziós japán konyhát vivő lánc részben Robert De Niro tulajdona; vendégeik közt tudhatnak olyan személyiségeket, mint Jeremy Irons, John Cusack, illetve Brad Pitt, Angelina Jolie és gyermekeik. Titokban kicsit abban is reménykedünk, hogy látogatásunkkor mi is belebotlunk egy épp Budapesten forgató filmsztárba. Ez persze ezúttal nem sikerül.

A Nobuból az előtéren keresztül a Living Roomba vezet az utunk: a méretes, modern kávéház és lounge-ban kényelmes plüssfotelekben ülve szemlélhetjük a minket körülvevő műremekeket, valamint az ellenállhatatlan tortaszeleteket és egyéb finomságokat. A nyáron kellemesen hűvös menedéket telente áramvonalas kandalló melegíti.

A Living Roomból keskeny ablakokon keresztül átleshetünk a szomszédos ÉS Bisztróba, amely mind a helyiek, mind a turisták figyelmét kivívta modern köntösben tálalt hagyományos ételeivel, amelyeket természetesen helyi alapanyagokból készítenek el a Kempinski konyhafőnökének, az osztrák Roland Holzernek irányítása alatt. Az itt felszolgált bécsi szelet sokak szerint a legjobb Magyarországon. Végül úgy döntünk, este majd itt költjük el a vacsoránkat, de előbb a hotel környékét fedezzük fel. Ehhez az „üzemanyagot” a Kempinski előterében található ÉS Deliből szerezzük be egy isteni mangalicasonkával és ementáli sajttal töltött croissant formájában.

Az utcára lépve az Erzsébet tér zöldje fogad minket, amelynek szerves része a Michael Jackson-emlékfa is. A pop királyának budapesti látogatásaikor anno a rajongók itt várták, hogy a Kempinski irályi lakosztályában megszálló híresség megjelenjen a szálloda ablakában vagy ajtajában – halála óta a fa emlékhelyként szolgál. A park és a tér Budapest egyik legforgalmasabb és legkedveltebb találkozási pontja, köszönhetően a Sziget Eye óriáskeréknek, a Design Terminálnak, az Akvárium Klubnak és a Fröccsterasznak is – és mindez csupán pár lépésnyire található a hoteltől.

A központi elhelyezkedésnek köszönhetően a Kempinskiből Budapest számos más látványossága és turistacsalogató attrakciója is könnyű sétával elérhető, így az Andrássy út luxusbutikjai, a Zsidónegyed romkocsmái, a Fashion Street és a Váci utca boltjai, illetve a Budapest jelképeinek számító Bazilika, a Lánchíd és a Duna-korzó is. A szomszédos Deák tér tömegközlekedési csomópontja pedig remek összeköttetést nyújt a főváros többi részéhez: itt fut össze három a négy metróvonal közül, de például a budai Várba tartó 16-os busz is majdnem a hotel előtt áll meg.

A légkondicionált hotelbe visszatérve a felfrissülés reményében a nyugalom belvárosi oázisa, a Kempinski The Spa & Fitness felé vesszük az irányt. A nemrégiben újragondolt wellnessrészlegben a masszázsok és kezelések köre az évszakok változásának tematikájára épül. Bár a relaxációs tér és a beltéri medence az Erzsébet térre panorámás, itt hamar megfeledkezünk a minket körülvevő világról: a leúszott köröket rövid gőzfürdő és a szauna követi, végül pedig a masszőr lazít le bennünket teljesen.

A Kempinski The Spa& Fitness kreatívan összeválogatott masszázsai, test- és arckezelései közt minden évszakhoz találunk megfelelőt. Noha a szolgáltatások összes verziója egész évben elérhető, mi mégis az aktuális, 90 perces „Nyári áldás” lazító masszázst választjuk, amely közben az arcbőrt aloe verával, uborkával és hűvös kövekkel kezelik-nyugtatják. A felemelő élmény után szinte lebegve térünk vissza a hotelszobába, csupán a folyosó néhány varázslatos festményének látványa hatol keresztül idillünk buborékján.

A vacsoraidő közeledtével már alig várjuk, hogy helyet foglalhassunk az ÉS teraszán. Nevéhez méltóan a bisztró merít innen is, onnan is: a Pierrot-t, a Spílert és a Baltazárt is jegyző Zsidai-csoport koncepciója alapján működő hely a földrészek legjavát próbálja idevarázsolni. A megvalósításban a csoport mesterszakácsa, Lituaszki Zsolt segít. A magyar és nemzetközi ételek kreatív megközelítésben és szuperfriss helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A melegebb hónapokban bizonyos fűszerek (mint például a zsálya, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom) egyenesen a Kempinski tetőteraszán található konyhakertből, az épület tetejéről kerülnek az ételekbe.

Ugyan a városi stílust a finoman elegáns részletekkel ötvöző enteriőr natúr faparkettája és a vidéki konyhákra emlékeztető fehér csempés falai rendkívüli vendégmarasztaló hatást kölcsönöznek az ÉS Bisztrónak, mi mégis a tágas teraszra igyekszünk: a nyárhoz szabad ég alatt elköltött vacsora dukál. A csípős házi salsaszósszal tálalt, szárazon érlelt fillet steak mellé a pincér segítségével egy remek magyar vörösbort választunk: az így kialakult ízkombináció tovább mélyíti álomszerű elégedettségünket.

Miután gourmet vacsoránkat – az utóízeket is beleértve – az utolsó cseppig kiélveztük, a hotelben található Blue Fox The Bar felé vesszük utunkat. A hely még relatíve újnak számít, de máris Budapest egyik legjobb koktélbárjaként aposztrofálják. Az iható mesterműveket a „Music Sommelier” által válogatott, a 60-as évek popjától a modern elektronikus melódiákig terjedő zenék kíséretében kortyolhatjuk. Mi a ház eredeti kreációit kóstoltuk, mint a „Vagabond” (Mandarine Napoléon, Lillet Rouge és rozébor), illetve a „Dark & Horny” (sárgabarackos Myers’s Rum, Aperol, levendulavíz).

A koktélokkal a kezünkben főbejárat melletti teraszon ücsörögve békésen figyeljük az Erzsébet tér pörgős éjszakai életét, és közben lassan megfogalmazódik bennünk: bár a mindennapi életünkben Budapestben a bohém báját szeretjük igazán, itt és most rendkívül jólesett belekóstolni a főváros nagyvilági eleganciájába. Az italok elfogyasztása után visszatérünk szobánkba, ahol az eseménydús napnak, a kényelmes ágynak és a hangszigetelt ablakoknak köszönhetően nem jelent gondot elaludni.

Reggel ugyan a telefonos ébresztés 5 percet késve érkezik őszinte szabadkozással körítve, de tulajdonképpen ezt nem igazán bánjuk: szeretnénk minél tovább húzni a puha párnák között töltött időt. Végül a szobaszerviz által celebrált forró kávé segítségével sikerül összeszedni magunkat, és ebben persze az is nagy szerepet játszik, hogy izgatottan várjuk, milyen reggelivel varázsol el az ÉS Bisztró. A büféasztal helyi különlegességekkel és biotermékekkel megrakva vár: van itt például friss áfonyás joghurt, helyi akác- és levendulaméz, illetve lépes méz, házi barack- és vaníliás eperlekvár. A friss péksütemények folyamatosan érkeznek tányérunkra, mi pedig többször is visszalátogatunk a büféasztalhoz sonkáért, füstölt lazacért, sajtokért és aszalt gyümölcsös müzliért – mindeközben mások személyre szabottan elkészített reggeli fogásokat fogyasztanak.

A korai lakoma után legszívesebben vissza is bújnánk az ágyba, de eljön a kijelentkezés ideje – nehéz szívvel bár, de összeszedjük cókmókunkat, egy utolsó pillantást vetünk a belvárosi panorámára, aztán elindulunk a recepció felé.A cikk megjelenésekor a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben egy személyre körülbelül 125 euró és 4800 euró közötti szobaárak érvényesek, az ár a reggelit nem tartalmazza. Az aktuális árakat és kedvezményeket megtalálod a hotel hivatalos oldalán.
A We Love Budapest „Egyéjszakás kaland a városban” című sorozata fővárosi szállodákat mutat be, amelyek lehetővé teszik, hogy munkatársaink térítésmentesen szálljanak meg náluk. A hotelmenedzsment beleegyezik, hogy cikkünkben akár negatív benyomásokat is megfogalmazhatunk, illetve hogy a cikk az ő véleményezésük nélkül jelenik meg.