Egy héttel a VOLT után újabb grandiózus fesztivál üríti ki a várost; ezúttal a Balaton Sound miatt lesznek kevesebben a budapesti programokon a hétvégén, melyekből azért akad bőven választék.

Csütörtök
Vidák Zsolt 2008-ban diplomázott Budapesten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen legjobb diploma díjjal.

Számos önálló és csoportos kiállítása volt Magyarországon, Hollandiában és a Dél-Afrikai Köztársaságban. 2014-ben Budapesten a Karton galériában, majd 2015-ben Oslóban rendezett önálló kiállítást.
Illusztrációi és képregényei spanyol, brazil, amerikai, német, lett, lengyel, horvát, szerb, román magazinokban, kiadványokban jelentek meg.
My little Budapest című kiállítása csütörtökön nyílik a Telepen.

Július 9-11.

között rendezik meg
a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában a Vodafone-kupát, amely a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a július végén rajtoló oroszországi vizes világbajnokság előtt a margitszigeti az utolsó felmérő állomás.

Az idén 35. jubileumát ünneplő német avangárd-indusztriál egyik legkiemelkedőbb csapatát, az EinstürzendeNeubautent nem nagyon kell bemutatni a hazai közönségnek.

Magyarországon már több alkalommal bizonyították, hogy nem érdemes rájuk nosztalgiával tekinteni, hiszen a Blixa Bargeld vezette zenekar nem csak hogy ma is tömegeket mozgat meg, de pont ugyanolyan jó – még ha más is –, mint évtizedekkel ezelőtt. A csapat csütörtökön az Akvárium Klubban koncertezik.

A város legnagyobb, telt házas bulija, a HI5 Thursdays! Hétről- hétre új, izgalmas tematikával, a legjobb zenékkel és rengeteg meglepetéssel készülnek nektek a belváros szívében az Ötkertben.

Péntek

A 2002-ben elhunyt Timur Novikov szellemi örökségét hordozó mai új akadémisták friss műveikben tovább folytatják a művészi szép, a klasszicizmus fogalmának vizsgálatát, mely ártatlanságát elvesztve a huszadik században nemegyszer a totalitárius rendszerek szolgálatába állt. A jekatyerinburgi Ural Vision Galéria közreműködésével összeállított kiállítás teljes áttekintést ad az orosz képzőművészet ezen jelentős, ellentmondásoktól sem mentes irányzatáról a Ludwig Múzeumban.

Miután újra felejthetetlenné tették sokak karácsonyát, és rendesen megünnepelték fennállásuk 30. évfordulóját is, nem volt kérdés, hogy idén is visszatér a Barba Negra deszkáira a Pokolgép legénysége. Július 10-én ismét egy forró este várható, amikor szabadtéren mozgathatjuk át nyakizmainkat a Trackben, a jelszó pedig továbbra is változatlan: Mindhalálig rock 'n' roll'!

2014 januárjában nyílt meg a Falk Miksa utcában a Miksa Cafe Ökobisztró, ahol különböző szendvicseket, poharas krémeket és ebédmenüt is találunk. A kezdeti nehézségeken átlendülve, a hely mostanra érte el azt a formáját, amit korábban megálmodott: minden újrahasznosított, kistermelői, zöld és nagyon pozitív. Nem kell persze megijedni, nem az elcsépelt vonalról szó. Nézz be oda pénteken!

Ambient, városi népzene, pszichedelikusetno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akciózene. A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében. Legközelebb pénteken teszi ezt a Kobuci Kertben.

Szombat

Júliusban a Millenárison (D épület) minden a LEGO-ról szól. Várnak kicsiket és nagyokat, hobbiépítőket és megszállottakat!

Több mint 1 millió kocka 1000 négyzetméteren.

Különleges programok - felejthetetlen élmények már ezen a hétvégén is!

Légy része Budapest legrégebbi hagyományokkal rendelkező, legszínesebb, legvidámabb és legbefogadóbbfelvonulásának! Július 11-én, szombaton a Budapest Pride résztvevői visszaveszik az utcát és zenével, zászlókkal, transzparensekkel szólalnak fel szövetségeseikkel együtt azért, hogy leszbikusként, melegként, biszexuálisként, transznemű vagy queer emberként is önmaguk lehessenek és szabadon szerethessenek.

A francia nemzeti ünnep alkalmából az Intézet épülete előtti tér báli helyszínné alakul egy hangulatos est erejéig. A Budapesti Francia Intézet 2015-ben a SwingoMusette-et látja vendégül, hogy a közönség a legnagyobb francia és nemzetközi slágerekre bulizhasson.

"Hát milyen tud lenni egy születésnapi koncert? Amolyan áttekintés lesz: lesznek vendégeink, hívunk olyan énekesnőket, akik dolgoztak velünk az elmúlt évek alatt, meghívjuk a régi tagokat, és nyomunk egy kétórás koncertet. Ez pont elég lesz arra, hogy az eddig megjelent dalokat, a fontosabb számokat eljátsszuk a rajongóknak. Addig már nem is nagyon lesz koncertünk, ezért reméljük, hogy akkor sokan együtt ünnepelnek velünk” – mesélte a szombaton a Budapestben Parkban 10 éves jubileumát ünneplő Kiscsillag zenekar énekese,
LovasiAndrás.

Belekóstolnál az eredeti kubai ételekbe és italokba? Régi vágyad, hogy megtanulj igazi Mojitót készíteni? Még sosem hallottál élőben kubai ütőhangszer bemutatót? Felfedeznéd a Salsa vagy a Rueda magával ragadó tánclépéseit és mozdulatait? Itt a tökéletes alkalom, hiszen a Havana Club július 11-ei rendezvényén, a Havana Club Mojito Fiestán a Holdudvarban mindezt megteheted!

A Night Run powered by Vodafone 4G Budapest egyik legizgalmasabb futóeseménye! Langyos nyáresti szellő, Európa egyik legszebb városának fényei, a Duna illata, a DJ által diktált tempó lüktetése, a rajt eufóriája, futás keresztül a váron, majd a rakparton, végül a célba érés öröme a Várkert Bazárban.Vasárnap

Idén lesz tizenöt éve, hogy Belgiumban bemutatták a Werckmeisterharmóniákat, a magyar filmművészet egyik legmonumentálisabb alkotását. Szinte napra pontosan a jubileumhoz igazodva az A38 Hajó szerzői esttel tiszteleg Tarr Béla és Krasznahorkai László műve előtt: a film zeneszerzője, Tarr régi alkotótársa, Víg Mihály adja elő a Werckmeister harmóniák zenéjét, egy vonósnégyessel karöltve. A koncerten a filmből kiemelt részletek is láthatók

Amennyiben bírod a 80-as évek fülbemászó dallamait, ott a helyed neked is vasárnap a Barba Negra Trackben!

Azok a bizonyos '80-as évek...elég csak megemlíteni pár olyan nevet, mint a Duran Duran, a Culture Club, a Depeche Mode, az A-ha, vagy épp az Alphaville, s máris érezzük, miről is van szó. Többek közt ezen popbandák dalait hívatott feleleveníteni a Csordás Levente (ex-Shygys), Boros Péter (Zorall), Lévai Hangyássy László (Zorall), Linda Deamon ,Tóth "stoci" Tamás és Lévai-Hangyássy Bence által alkotott POP84.

Mit kíván az ember kánikulában? Jéghideg vizet, limonádét, fagyit, sört, gyümölcsöket és semmi egyebet, mert még a könnyed ételek is azonnal megfekszik a gyomrot. A lényeg tehát az, hogy hideg legyen. Ezen a vonalon indult el a Pops! Egy kis vasárnapi jégnyalókázáshoz nagyon ajánljuk.