Popsicle - innen ered a név, s nem is szeretnénk Adam Sandler-i magasságokat megütni a különböző szóviccekkel. Rövid, vicces, könnyen megjegyezhető. Ahogy maga a termék is maradandó, hiszen új alternatívát kínál a fagyi és a gyümölcsök rajongóinak, továbbá a laktóz-érzékenyek is bátran nekiállhatnak a hűsölésnek.

Mit kíván az ember kánikulában? Jéghideg vizet, limonádét, fagyit, sört, gyümölcsöket és semmi egyebet, mert még a könnyed ételek is azonnal megfekszik a gyomrot. A lényeg tehát az, hogy hideg legyen. Ezen a vonalon indult el a Pops! két fiatalmegálmodója. Baráti vállalkozás ez, egyikük, Lu Boyin, akinek neve ismerős lehet a Ramenkából is.

A formula nem túl bonyolult, ahogy a Karavánba belépünk, balra azonnal meglátjuk a pálcikás, színes jégnyalókás pultot, ahol körülbelül 15 ízben találunk az édességből. Zöldalma, cseresznye, citrom, narancs, kivi, eper, málna, maracuja - csak néhány íz, amelyeket simán kombinálnak majd, s kisvártatva érkeznek a joghurtos verziók is. Egy pálcika 10 dekát nyom, vagyis két nagyobb gombóc fagyinak felel meg.

Hozzáadott tömegnövelőktől, aromáktól, színezőktől, tartósítószerektől mentesek, egyedül cukrot tartalmaznak, de már dolgoznak a még egészségesebb, cukormentes verziókon is. A bázis a víz és a piacról vásárolt gyümölcsök. Ennyi a varázslat, ami egyszerűnek tűnik, mégis nagyon jó ötlet. Nem utolsósorban pedig tényleg nagyon finomak. A maracujásért például bármikor sorba állnánk, akár a kínzó 40 fokban is.

Ár: 600-800 forintig