A DEZKA új, kompakt gördeszka sorozata nemcsak a precíz mérnöki munkát és a művészi kivitelezést ötvözi hibátlanul, de ráadásul nagy adag önkifejezéssel dobja fel választott közlekedési eszközödet. A kézzel vágott lapok természetes színt kaptak, mielőtt rájuk került az aprócska csúszásgátló morzsákból álló egyedi minta. Az új sorozat hatalmas előrelépés a magyar márka mögött álló művész- és dizájnercsapatnak, és a legfrissebb DEZKA ruhákkal és kiegészítőkkel együtt Budapesten kapható.

A DEZKA tavaly mutatta be személyre szabható mini-gördeszka sorozatát, és a színes (vagy épp áttetsző) deszkák heteken belül belopták magukat a helyiek szívébe. Ez nem csoda, hiszen amellett, hogy a pici járgányon remekül lehet közlekedni, a letisztult dizájnnak köszönhetően könnyen el is lehet azt tenni, ha az ember épp buszra szállna vagy belépne a munkahelyére. Miután a teljes készlet elfogyott, a DEZKA csapata kinyitotta az üzleti tervet a második pontnál, és nekiállt, hogy egy minden ízében eredeti mini-deszka sorozatot alkosson. Az egy dolog, hogy a helyi eredetű fából készült járgányok mindegyike egyben művészeti alkotás, de ezek mellé most olyan városi divatkollekciót is terveztek, amely a klasszikus skater vonalra épít, ugyanakkor visszafogott 21. századi stílusjegyeket hordoz.

A DEZKA termékek közös nevezője a funkcionális egyszerűség; az új gördeszkákon és ruhadarabokon nincsenek felismerhető minták, így első látásra kissé minimalistának is tűnhetnek, ám jobban megnézve olyan apró részletekre
csodálkozhatunk rá, amelyek egyértelművé teszik, hogy itt bizony gondosan odafigyeltek mindenre. A letisztult formájú deszkák hazai nyírfából készültek, szélesebbek és hosszabbak az eredeti sorozat darabjainál. Szélesebb felfüggesztéseiknek és kerekeiknek köszönhetően simábban gurulnak, mint a tavalyi, könnyebb műanyag modellek. Mindezek ellenére a teljes méret még mindig elég kompakt ahhoz, hogy a deszkákat hátizsákba vagy egy méretesebb női táskába rejthessük őket.

A lapokat egy egyszerű minta mentén, gondos munkával szabják ki, ezután téglavörös, zöld, fekete vagy áttetsző festést kapnak. A következő lépésben egy réteg speciális ragasztó kerül rájuk, erre jön a márványmorzsalék. Az eredetileg akváriumokban használt anyag eloszlása minden deszkán egyedi, ugyanis textúrájának sűrűségét a fa erezete határozza meg. Végül a lapot lelakkozzák és sorszámozzák - a DEZKA csupán nagyjából 25 darabot tervez készíteni belőlük -, és rájuk kerülnek a nagy teherbírású felfüggesztések és a kerekek. A kész gördeszka könnyű és strapabíró, ideális a városi közlekedésre, és nem utolsósorban remek beszédtéma lehet deszkás és nem-deszkás haverokkal is.A DEZKA új ruhakollekciót is tervezett a nyárra, amely a modern városi öltözködést és a klasszikus vonalakat ötvözi olyan darabokban, mint a hetvenes évek kosarasait idéző rövidnadrág, a kényelmes uniszex pulcsi és a hosszú ujjú ing, amelyek egyszerű színekben (pl. fekete és mustársárga) elérhetőek. Mivel a daraboknak a deszkázás és a modern világ kihívásainak is ellen kell állniuk, strapabíró anyagból, erős varrásokkal készültek.Emellett a kollekcióba került még néhány puha bőrből készült, minimalista díszítésű, geometrikus formájú pénztárca és kártyatartó, és persze erős hátizsákokat is választhatunk deszkánk mellé, amelyekre külön erre a célra tervezett szíjakkal erősíthetjük fel az éppen nem használt mini járművünket. Ez természetesen más gyártók (nagyobb) gördeszkáival is megtehetjük.A DEZKA eddig is nagy hullámokat vert a Budapesti divat- és közlekedés-szcénában, de idei, friss kollekciója csak tovább növeli a kis cég a vonzerejét: kíváncsian várjuk, hogy a sikerek milyen vizekre sodorják a csapat designereit. Az új darabokról további információkat, fotókat és árakat a DEZKA hivatalos weboldalán találhatsz, és a Mono Art & Design üzletben akár kézbe is veheted őket.