Mindenkivel megesik, hogy egy átlagos budapesti, “csak egy fröccsösre” tervezett este egy kicsit eldurvul, esetleg egy hajnalig tartó vodkanarancsozásba torkollik. Viszont az új nap nem kegyelmez, kőkeményen eljön. Eláruljuk, hogy mi hogyan próbálunk küzdeni több-kevesebb sikerrel a másnapi fejfájás, az émelygő gyomor és az aldehidszag ellen.

Reggel - a legmeghatározóbb napszak Már a lefekvéskor sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a következő nap egy kicsit elviselhetőbb legyen: kolléganőnk szerint a titkos recept a lefekvés előtti magnézium plusz fél liter víz kombó, de ez nem mindenkinek válik be. A reggelek pedig ilyenkor könyörtelenek tudnak lenni. Érdemes a napot egy zuhannyal kezdeni, majd pedig azzal folytatni, hogy kiveszünk egy nap szabadságot, ha épp hétköznap van.

Ezek után az első és legfontosabb, hogy ne hagyjuk ki a reggelit. Ha főzni nem akarunk, akkor viszont érdemes olyan helyre menni, ahol jót kapunk, mert ugye ilyenkor érzékeny a gyomor. Erre megoldásként a korábban már letesztelt reggelizőhelyeket tudjuk ajánlani.

Ez után szerintünk egy kiadós úszással kellene folytatni a nehézkesen induló napot, nem kell persze kilométereket gyorsúszni, elég az is, ha csak ellubickolunk pár hosszt. Tudjuk, ez a világ legrosszabb ötletének tűnik akkor, amikor az embernek legfeljebb elájulni lenne kedve, de a hideg víz felébreszt, felfrissít, a testmozgás pedig új életet lehel egy eleve már eltemetett napba. Tökéletes célpont például a Hajós Alfréd uszoda, de persze rengeteg más opció is van. Mi kipróbáltuk, és működött.

Amit viszont nem ajánlunk, az a szaunázás. Bár erről az ember azt gondolja, hogy segít kiizzadni a felesleges mérgeket, valójában viszont elviselhetetlen érzés. Csak a finnek bírják. Mások viszont állítják, hogy segít. Nekünk nem annyira.

Az úszás után viszont jól jöhet valami egészséges, vitamindús, mondjuk egy zöldség dzsúsz. Erre a legjobb hely az Élesztő égisze alatt működő Mahung Vegapub , ahol ha elmondjuk, mit ittunk előző este, és mennyire vagyunk rosszul, akkor kaphatunk egy személyre szabott, frissen préselt koktélt, ami szintén pozitív hatással lehet a felborult életritmusunkra. Ezen kívül ajánljuk is.Ebédidő - a gyomor újjáépítésének ideje Ilyenkor elkezdjük magunkat nagyjából embernek érezni újra. Viszont az esti itókázás igencsak kikészíti a gyomrot: vannak, akik étvágytalanságról, mások viszont egész napos evési kényszerről számolnak be. Őrület. Bárhogy is legyen, enni kell, viszont nem érdemes rögtön leterhelni a gyomrot nehéz dolgokkal, úgyhogy szerintünk levessel kell kezdeni. Erre tökéletes lehet egy remek rámen, amely egyszerre frissítő és laktató. Hogy hol érdemes ilyet enni, arra vonatkozóantippeket. Ha levesben gondolkozunk, akkor jó ötlet lehet még egy , vagy egy jó, is.

Később rámehetünk a masszívabb dolgokra, ha a gyomorproblémák még mindig kitartanak, akkor érdemes egy enni, mert ez a kombó kiválóan hat a letarolt bélflórákra.Délután - relaxáció, és megbékélés önmagunkkal

Lassan elérkezik az az idő, amikor szervezetünk már majdnem kiürítette a felesleges kemikáliát, ilyenkor viszont ne gondolkodjunk még azon, hogy hol folytatjuk este a missziót. Érdemes kiülni a szabadba, szívni egy kis friss levegőt és relaxálás közben meggyőzni magunkat, hogy valójában megérte egy kisebb vagyont elbulizni. A szabad ég alatt tudjuk ajánlani.Este - úgyis minden kezdődik elölről

Ha megfogadtunk minden jó tanácsot, és helyesen ettünk-ittunk egész nap, akkor estére már nyoma sincs a tegnapi kellemetlen emlékeknek, és minden kezdődhet elölről. Ilyenkor már őszintén kezdünk hinni a “kutyaharapás szőrivel” módszerben is, és tulajdonképpen már meg is győztük magunkat arról, hogy egy pár kör ezek után már nem árthat meg. És mivel tavasz van, érdemes

gondolkozni, ahol egy rozéfröccs mellett elsztorizhatjuk az előző este eseményeit, vagy pedig ha félünk attól, hogy elered az eső, akkor valami ,

ahol kinti és benti lehetőségek is vannak.