A jelenség már nem ismeretlen a városiaknak, illetve a fesztiválok látogatóinak: praktikus megoldás gördülő egységből árusítani a finom falatokat, italokat. Megannyi vendéglátó ismerte fel ezt, s a legjobbak most egy helyre tömörülnek május második hétvégéjén. Az ingyenesen látogatható rendezvény jó hangulata garantált, mi pedig lemeóztuk a felhozatalt, és bemutatjuk az igazán nagy dobásokat.

A budapestiek már ismerhetnek jópár egységet, hiszen a belvárosban találkozhatunk például a Divinoval, a Zing Burgerrel, a Kolbice tölcsérekkel, a szendvicsekkel, a Pasta Stationnel, a Legenda Sörfőzde italaival is. Szerencsére ez a rendezvény az egész ország gasztroszcénáját felvonultatja, így nem csak a fővárosi étkezdéket hívták meg és sokkal sokszínűbb a választék. Street food témában szinte mindennel találkozhatunk: a hot-dog alap, ahogy a hamburger és a gourmet szendvicsek is, olasz lepényekből, mexikói falatokból sincs hiány, a balkáni vonalra is ráerősítettek. A sok ízt jó lekísérni, ezért több fröccsös, sörös, pálinkás helyet is találunk a Food Truck Show-n.

A bőség zavara természetes, ugyanis körülbelül 50 egységnél lakomázhatunk, mi gyorsan végigjártuk a helyeket és megtaláltuk azokat, amelyeket kár lenne kihagyni, ha ellátogattok hétvégén a rendezvényre.
IKON Street (40-es kocsi)

A legismertebb és nagy népszerűségnek örvendő debreceni IKON most Budapestre gurította kamionját. A főszereplők a húsok, négyféle burger, szárnyas steakes saláta és meggyőző debreceni páros kolbász rendelhető. Mi az utóbbit kóstoltuk és az egész tálca mennyei volt: a debrecenik, a friss csípős torma, a pikáns mustár és a kenyér. Ritkán eszünk ilyen gazdag ízű pékárut. A tálca tartalma 990 forint és bizony dukál mellé a sör is.Befaló Bill (26-os kocsi)

Véletlenül, egy váci rendezvényen találkoztunk először a texasi hagyományos barbecue étkezdével, viszont csak most kóstoltuk meg a foszlós pulled pork husit, ami már akkor elemeire esett, amikor beleszúrtuk a műanyag villát. Country zene szól, miközben a szmóker sütőben minimum 7 óráig pihennek a húsok és Befalóék ahogy kell, Jockey Ewingot idéző fejfedőkben szorgoskodnak. A bónusz az egészben, hogy a nagyon amerikai feeling egyáltalán nem erőltetett, vagy visszatetsző, hanem elég muris, a húsok pedig hibátlanok. Egy pulled porkos szendvics 1200 forintos áron kapható. Érdemes lesz odafigyelni rájuk, hogy legközelebb merre bukkannak fel.Tészta Feszítő Kisiparos (43-as kocsi)

Régóta tudjuk, hogy a lángosokra és fánkokra specializálódott furgon a Dürer udvarában parkol, ha éppen nincs szolgálatban valamelyik fesztiválon. A Food Truck Show-n ők az egyetlen lángosos/fánkos vendéglátók és érdemes kipróbálni finomságaikat, ha rajongtok ezért a strandkajáért. A natúr 400 forint, a magyaros néven futó tejfölös-hagymás-szalámis verziót pedig 1200 forintért kínálják.Továbbá a megszokott szuper minőséggel készül a SzendZso és aReggeli járata, jó választás lehet a Szegedről érkező Morzsa Guruló Bisztró mentás hideg eperlevese (550 forint), a S’nwich Kamion “Barcelona” fantázianevű szendvicse (990 forint) is.

Tudni kell, hogy a Metapay rendszer működik a fesztivál területén, ezért vagy a kiváltott kártyával, vagy PayPass-os bankkártyával fizethetünk. Bár mi a szakmai napon látogattuk meg a rendezvényt, a kezdetleges káoszba csöppentünk, bízunk benne, hogy az időjárás is kegyes lesz a szervezőkhöz és a vendéglátókhoz, illetve a nyitási kavarodás után egy színvonalas, izgalmas hétvégi program kerekedik a Food Truck Show-ból.