A Sakáltanya című film, a szépen vasalt ingek és a tetoválások világának metszéspontján keresi identitását a Széchenyi István tér új, félig-meddig csilivili szórakozóhelye, a BADGIRLZ, amely elég nyíltan célozza ingerekkel a bevállalós, rossz lányokon pörgő férfifantáziát. Az önmagát bárklubnak tituláló helyen pulton táncoló lányokkal, tetkós dekorációval és a valódi rock 'n' roll körül pezsgő világra a biztonságos távolból vágyakozó vendégekkel találkozhatunk. Az igazi, tetovált kemény mag és a motorosok egyértelműen nem ide fognak járni, de úgy tűnik, hogy nem is ez a réteg a célközönség.

A Széchenyi István téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél nyílt meg a BADGIRLZ, amely a dizájn alapját az igényes tetoválások világából, a hangulatot a Sakáltanya című filmből, a stílust pedig a felső középosztály (értsd: a tehetősebbek) szórakozási szokásaiból merítette.

A keveredés érdekes, már a nem hivatalos megnyitó napján is elég nagy feltűnést keltett a hely, különösen akkor, amikor a remek fizikai adottságokkal rendelkező személyzet a pultra ugorva lezavart egy táncshow-t. Ez amúgy nem csak a nyitóbuli különszáma volt, a helynek ez lesz az egyik fő attrakciója. A tervek szerint 3 ilyen műsorral nyitnak majd, és 11-12 órától kezdve 60 percenként egyszer biztosan lesz performansz, bár ezek nagyban függenek majd az alaphangulattól. A bulik pin-up szívcsakráját egyébként egyértelműen a lányok alkotják majd.

A hely belső részének fő motívuma a tetkók köré épül. A falakon vad lányok óriásképei, az asztalokon tetoválók munkái láthatók, az egyik falra tetoválások elkészülésének folyamatát vetítik, maga a hely a logója, a BADGIRLZ felirat pedig tetovált karok örvényének közepén úszik.

Az arculat megálmodója Kiss Miklós grafikus, akinek nevéhez menő belvárosi szórakozóhelyek arculata vagy a Műcsarnokban rendezett Golden Roach kiállítás fűződik. Nekünk személyes kedvencünk a mosdó megoldása volt, ahol unalmas letisztultság helyett a BADGIRLZ lányai láthatóak igencsak előnyös szögből.

Ami a kínálatot illeti, a BADGIRLZ-ben töménytelen mennyiségű ital és néhány egyszerűbb étel kapható. Ez utóbbiak Sztyopa séf keze munkáját dicsérik. Az étlapon található például Badburger néven futó hamburger (2650 Ft), quesadilla (2350 Ft), Mad Hot Dog (1450 Ft), mártogatós chipsek (1450 Ft) és roston sült csirkemell (2450 Ft).

Az italokról azt érdemes tudni, hogy a koktélválaszték végtelen - a klasszikusok mellett saját találmányokat is készítenek. Van egy italakció is: aki 10 BADGIRLZ kamikaze shotot rendel, az kap egy zsetont a BADGIRLZ flipperhez, amely nem más, mint egy egészen véletlenül talált oldschool flippergép, és amelyre véletlenül szintén rá van írva, hogy BADGIRLZ.

A tintás dizájn ellenére a tetoválóvilág és annak holdudvara az első benyomásaink alapján nem fog idejárni, a bőrön lévő rajzok palettája szerintünk ki fog merülni a csuklóra rajzolt pillangókban, a V-nyakú pólók alá rejtett félfelkaros nonfiguratívokban és a deréktájéki törzsi cukiságokban, bár a tulajdonos elmondása szerint mindenkit - akár az agyontetovált rockereket is - sok szeretettel várják azzal a feltétellel, hogy az illető normálisan tud viselkedni. Természetesen az relatív, hogy mi a normális, és csak reménykedhetünk benne, hogy a biztonsági erőknek valóban nem fogja szúrni a szemét a fullcap és a közepesen leamortizált tornacipő. Meglátjuk, az viszont biztos, hogy a BADGIRLZ a neve ellenére nagyon nem egy motoros bár, hanem egy trendi belvárosi szórakozóhely.

Gyanús egyébként, hogy BADGIRLZ elsősorban a férfiakat fogja vonzani, és az is esélyes baráti sörözésenek, legénybúcsúknak fontos állomása lesz majd a jövőben, viszont nehéz elképzelni, hogy lánytársaságok, vagy párok ezt a helyet válasszák esti bulihelyszínként. De természetesen bárhogy alakulhat, még az is előfordulhat, hogy a hölgyek is eljárnak ide, hogy ellessenek egy-két mozdulatot.
BADGIRLZ (bezárt)
Cím:

1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.