A bor és a bringázás iránti szeretet gyermekeként indult útjára március 22-én, szombaton a Wine&Go a Kadarkából, amelynek lényege, hogy házhoz rendelhetünk minőségi borokat, egyedi biciklis kiegészítőket, hamarosan pedig akár ételt is. A kiszállítás természetesen biciklivel történik, ami által gyorsabb és zöldebb az egész, plusz olyan helyekre is kérhetünk italt, ahová amúgy nem tudná azt senki kiszállítani. Megmenekült minden piknik, a házibuli és a randi. Örülünk.

Mind ismerjük, a bor hiányának lesújtó élményét. A probléma megoldódni látszik egy ígéretes projekt létrejöttével. A Kadarkában lakó Wine&Go lényege, hogy szükség esetén minőségi borokat rendelhetünk “házhoz”, megmentve vagy néha feldobva ezáltal a céges összejöveteleket, a házibulikat, vagy a romantikus/baráti piknikezést.

Az ötlet KoklácsKatától származik, akiben már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a gondolat, hogy valahogyan be kellene tömködni a minőségi borkiszállítás piacán tátongó rést, de csak az elmúlt hónapokban (elképzelhető, hogy talán épp borozgatás közben) érett meg a terv annyira, hogy meg is tudott valósulni. Ő maga egyébként egri születésű, és így a borkultúra nagy rajongója, ami tökéletesen harmonizál biciklis életmódjával. Mint kiderült, a bor-bringa kombináció sokkal több embernek szívügye, mint azt gondoltuk volna, akik természetesen mind figyelembe veszik az ittas kerékpározásra vonatkozó hatályos jogszabályokat. Ugye?

A Wine&Go bemutatkozó eseménye 2014. március 22-én, szombaton volt a Kadarkában, ami egyébként a projekt főhadiszállása is egyben. Innen indulnak útjukra a megrendelt borok minden hétköznap reggel 9 és másnap hajnali 2 óra, hétvégenként pedig délelőtt 11 és hajnali 2 óra között. Ezzel nem csak a bor hiánya által keletkezett életveszélytől menekülhetünk meg, de a városibringázás és a magyarborkultúra is előtérbe kerül, szerencsére lögybölgetés, szaglászás és túlszakmázás nélkül. A lényeg a nyers élvezet, a világmegváltó gondolatok és egy mélyen szántó baráti beszélgetés. 

Amellett, hogy a két keréken szállítás igencsak környezetkímélő és forgalmi szempontból hatékony, a bringák segítségével olyan helyekre is eljut az italunk, ahová autóval nem nagyon lehetne szállítani: például képzeljük el, hogy épp a Margit-szigetenborozunk a párzási időszak kellős közepén, de a bor gyorsabban elfogy, mint azt terveztük. Hát ilyenkor van az, hogy Wine&Go, és az esténk meg van mentve. A szolgáltatás a tervek szerint bővülni fog még különböző Donum Terrae olajokkal/krémekkel, valamint a Kadarka konyhájából származó finomságokkal. Ha vásárolgatni támad kedvünk, akár biciklis kiegészítőket is rendelhetünk.

A projet egyébként egy kedves ismerősökből és barátokból álló közösség együttműködésének az eredménye, amelyben részt vesz a Kadarka mint főhadiszállás, a Woodi mint a Wine&Go faládáinak és kiegészítőinek készítője, a Kantaa mint kiszállító/biciklis életmentő szolgálat, a Körben csapata a különleges bringás ékszereikkel, illetve a ZAGONDesign a biciklis táskáival.

Wine&Go debütáló estéjére egy videó is készült (Bor Peti által), amit az eseményen résztvevők a Kadarkában láthattak. Íme: 

Ha esetleg nem tudnátok, hogy hova lehet bort renelni, akkor ajánljuk parkos összeállításunkat.