Fesztiválos fellépések után igazi klubkoncertre érkezik a britek legjobb new rave együttese, a Klaxons - ez november utolsó előtti hétvégéjének szenzációja. A buli vasárnap este lesz, de hogy addig is tartalmasan teljen a várakozás, összegyűjtöttünk jó néhány időkitöltőnek alkalmas programot.

Csütörtök
Nagyszabású kiállítással emlékezik az Iparművészeti Múzeum a magyar szecesszió mesterére, Lechner Ödönre halálának századik évfordulóján.

A kiállítás az építész munkásságánakteljességét kívánja bemutatni. Kiemelt figyelmet és teret szentel öt, az UNESCO világörökség helyszínének is jelölt fő művének, a kecskeméti városházának, az Iparművészeti Múzeumnak, a kőbányai templomnak, a Földtani Intézetnek és a Postatakarékpénztárnak.

Mint mondják, a Desszert.Neked üzletben folyamatosan változik majd a kínálat, de egy biztos, itt nem lesz krémes, gesztenyepüré meg somlói. Ahogy látjuk, nem is fogja senki hiányolni, itt pedig nem marad más, csak a csúcsminőség és a franciás könnyedség.

Mi már jártunk ott a héten, betervezed csütörtök estére?

November 20.-án hivatalosan is megnyitják a Nomuriban a 2014/2015-ös téli szezont! Egész délutános rendezvénnyel várják a téli sportok szerelmeseit és a Snowattack rajongóit. Nyereményjátékok és versenyek gondoskodnak a jó hangulatról. Napközben az Electric Shock Duo zenél, míg este Senor Grande és Dr. Brs szolgáltatja majd a talpalávalót.A Cultivo 2. születésnapját zenével ünneplik, és egy szuperizgalmas workshopot szerveznek erre az estére. Olyan fiatal, sikeres előadókat és zenei menedzsmenttel foglalkozó vendégeket hívtak meg, akik aktívan alakítják a hazai popkultúrát, és teszik szebbé a mindennapjainkat.

Hogyan lesz valaki underground rapperből a tinik bálványa, majd folyamatos megújulást hozó profi zenész? Mi a Punnany Massif sikerének titka, és milyen érzés fesztiválhimnuszt írni? Hogyan jött a Pilvaker ötlete, és mit adott a hazai zenei és kulturális életnek?

A beszélgetés végeztével a Wolfie és Fluor kirúgják a széket maguk alól, és a Random Trip csapatához csatlakozva egy csak erre az estére összehozott közös produkcióval köszöntik a Cultivót a második születésnapon.A nap leginkább várt programjaként üde elektrocsajpop lesz a hajón: a francia Yelle pár évvel ezelőtt már jó néhány slágerével berobbantotta a tánctereket – és most itt a várva várt új nagylemez, amelynek bemutató turnéja csütörtökön Budapestre, méghozzá az A38-ra is elérkezik.
PéntekDivat, látvány, színház és tánc ötvözete a Természetes Vészek Kollektíva és a Góbi Rita Társulat aUTONÓM zÓNA című előadása a Trafóban. A november 21-ei premieren, majd 22-én Szűcs Edit és a MOME textiltervező szakos hallgatóinak ruhakreációi vonulnak fel a testmaszk show-ban: a manökenek katonaként lépdelnek a kifutón ebben az igazán mély, ám mégis humoros produkcióban.

Pénteken Litvánia második legkelendőbb elektronikus zenei exportcikke (Mario Basanov után), a duóból időközben egyszemélyes projektté redukálódott Downtown Party Network lesz a Room 8 vendége.

A warmup hálás szerepe ezúttal annak a Grabo'skynak jut, akit már rég ismernie kellene minden magyar elektronikuszene-rajongónak.

Majdnem Kalifornia, Mi vagyunk itt, Magasan száll, Keep Your Secret, Gyere ki a rétre …csak néhány rádiós sláger és közönségkedvenc dal a Fish! repertoárjából...Unalmas zenekari történet és párás szemmel történő anekdotázás helyett azonban legyen ez egy sima buliajánló, hiszen az idén 15 éves Fish!

aktuálisabb, mint valaha: új klip, új dal Somló Tamással, és egy évvel a Konzervzene megjelenése után egy karrierösszegző koncert az ország legvirgoncabb koncertzenekarától!

Póló nem marad szárazon a Barba Negrában!

Egy ideje megfigyelhető rendszeres jelenség a Király és a Nagymező utca sarkán a következő jelenet: a páratlan oldalon sétáló emberek egy pillanatra megállnak, és csodálkozó tekintettel méregetnek egy üvegablakot, pontosabban azt, ami mögötte van. Ez pedig nem a világ, hanem a néhány hete próbaüzemmel megnyitott ETAP Deli & Night borbár, amely elegáns és letisztult dizájnjával kapja el az arra járók kíváncsi tekintetét.

A borbár 26 pincészettel dolgozik, amelyek közül egyébként néhányan ott lesznek most pénteken a kóstolóval együtt tartandó borászbemutató esten, érdemes tehát akkorra időzíteni az első látogatást.Az arc, akit minden bizonnyal ismersz, akkor is, ha elsőre nem ugrik be. Kolombo és kiadójának zenéit előszeretettel pörgetik olyan house-legendák, mint MANDY, Richy Ahmed, Solomun, Ivan Smagghe, H.O.S.H, Wally Lopez vagy Chlöé. Az Akváriumban (csakúgy, mint általában Budapesten) soron következő fellépésén garantáltan őrületes diszkózásra számíthatunk, elég csak bemelegítésként a soundcloud oldalára tévedni. Kolombo újra Budapesten, azaz egész estés őszinte nyár november végén.
Szombat

A forró csokit mindenki másképp szereti és készíti: van, akinek a gyerekkort idéző meleg kakaó az etalon, van, aki csak hajszálnyi különbséget fogad el a puding és a forró csoki között. Bár a tüzes kakaós ital Mexikóból indult hódító útjára 2000 évvel ezelőtt, most Budapesten is megtalálhatjuk a legtöbb válfajt; ha kell, kuckós hangulatú csokizóban vagy éppen egy menő belvárosi bisztróban. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobbakat egy kis hétvégi kortyolgatáshoz.

Időutazás a Hungexpón! A '90-es évek legnagyobb külföldi és magyar sztárfellépői modern környezetben, a 21. század technikáit felhasználva elevenítik fel a boldog 90-es éveket.

És hogy kik partiznak a Total Dance Fesztiválon? Ízelítőül annyit, hogy Ámokfutók, Kozmix, Splash, Zoltán Erika, Culture Beat, Dr.Alban, La Bouche!

A mai kor gyermekeinek itt egy másik javaslat: egy szédületes party négy elképesztő angol producerrel és hazai kiválóságokkal - Metalheadz-ünnep, zene, tánc és party!

A drum & bass legmeghatározóbb kiadója, a Metalheadz idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az A38-on szombaton.

Ha az ideális szombat este számodra fényűző és különleges, de mégis egy csipet pikáns őrülettel megfűszerezett, akkor éppen ideje megkezdened a visszaszámlálást. November 22-én ugyanis ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb beltéri egyestés zenés-táncos rendezvénye, közismertebb nevén a Közgáz Gólyabál.
A bál színvonalas line-upja, melyen az alternatív zenétől kezdve a retro irányába tett kanyaron át egészen a dubstepig minden stílus felsorakozik, egy fesztivál plakátján is jól mutatna.A Müsziben az Artman English Crew első, Get Roland című darabját adja elő. A vígjáték a szélhámos Roland Astaldiról szól, aki felküzdötte magát a divatvilág legtetejére, közben mindenkin átgázolva, aki csak az útjába állt. Azonban minden megváltozik, amikor volt szeretője a börtönből szabadulva bosszút akar állni a múlt sérelmeiért.VasárnapMaradva az előadások vonalán, a Moszkvai Városi Balett november 23-án két időpontban, délután 15.00 és 19.00 órakor a Hattyúk tava előadással fogja elkápráztatni a budapesti közönséget. A 60 perces darabot a tavaly elhunyt vezető igazgató, Viktor Szmirnov-Golovanov rendezte.

A Váci utca és a Veres Pálné utca között találtunk rá a főváros legújabb olasz fagyizójára: a tulajdonos Nápolyból, a cukrász Palermóból érkezett, a vendégkör tetemes részét pedig az itt élő olaszok alkotják, ami elég jó jel. Ha az időjárás is hozzájárul egy november végi fagyizáshoz, irány a Szarka utca és a Cannoli!Az igaz szerelem egyszer jön el életünkben. Vagy kétszer. Vagy még többször. Főhősünk szerelmi kalandjain keresztül nézve szinte arcba csap az emberi halandóság egyszerűsége. 3 feleség, 2 gyerek és 1 gyilkosság, vagyis Barney Panofsky élete 134 percben.

A Kolor vetítésére a belépés regisztráltaknak ingyenes. Ha régebben regisztráltál ilyen eseményre, nem kell újra.

Fesztiválos fellépések után igazi klubkoncertre érkezik a britek legjobb new rave együttese, a Klaxons.

Ezer egység önbizalommal és ugyanekkora slágerekkel a fesztiválos slágerparádé után most új albumukat, a Love Frequencyt hordozzák körbe a világon.

A sci-fi őrült londoni hármas 2007-es, Myths of the Near Future című első albuma óta megmondó státuszban beszél a világról a brit popéletben, és nemcsak trendérzékeny, hanem a slágergyártáshoz is ért, így garantált a többórás tánc, ugrálás és a felejthetetlen látvány minden koncertjükön.