November 14-én nyit meg Budapest legújabb klubja: a fővárosi éjszakáról egészen más kontextusban gondolkodó Room 8. A belvárosi partikultúrát egy baráti házibulival ötvöző hely szerint egy jó bulihoz nincsen szükség felesleges trendekre, mert minden a társaságon és a jó zenén múlik.

A Room 8 október 9-én egy spontán „boltbulival“ kezdődött a BAH csomópont közelében, amelynek a hangulatát ezentúl bárki fixen átélheti a Király és a Paulay Ede utcáról egyaránt megközelíthető klubban. A budapesti partikultúra aktuális trendjeit egyáltalán nem követő hely azt vallja, hogy egy jó estéhez barátokra és jó zenére van szükség,

A klub csapatát a Horvátországban évente megrendezendő Garden Fesztivál hangulata ihlette meg, ahol minden év júliusában több ezer partiarc táncol önfeledten intelligens, ugyanakkor könnyen emészthető house és disco muzsikákra. „Egy kétmilliós városban lennie kell hétvégente 6-700 embernek, akit érdekel a jó zene és a minőségi szórakoztatás. Nem akarunk egy újabb népitatót” – hangsúlyozzák. „Egy igazi törzshelyet szeretnénk létrehozni, amely hosszútávon válasz lehet a 'hová menjek bulizni' jellegű kérdésekre”.

A 300 főt befogadni képes klub elsődleges célja, hogy hétvégenként ugyanolyan fesztelenül mulathassunk, mintha épp a Garden fesztiválra, vagy legjobb barátunk nappalijába ugrottunk volna be egy házibulira. „Olyan helyet csinálunk, melyet a mi, és közvetlen közelünkben lévő barátaink ízlése, véleménye, igényei alakítottak és reméljük, hogy ezt a közönség is értékeli majd.”

A koncepció tulajdonképpen az, hogy a Room 8 túlmutasson azon, hogy van egy klub ahová el lehet menni inni: itt elég határozott célról és igényes “tartalom előállításról” van szó, amelyet a klubépítésben tapasztalat híján csakis az ösztöneire hallgató baráti társaság biztosít: például az évek óta DJ/producerként tevékenykedő és az egész világot körbezenélő Gensi (Add2Basket), aki külföldi útjairól hozta haza élményeit és álmodta meg a Room 8 világát; a Vikipop néven buliztató, a híres német producer, Tensnake asszisztenseként dolgozó Szekrényes Viktor; az arculatot megálmodó Karsai Marci; illetve a budapesti szórakoztatóiparban megedzett rendezvényszervező-brandmanager, Tőke Ildi.

A Room 8 olyan hely, ahol a csapat nagy hangsúlyt fektet a programokra. Sok külföldi dj-t hívnak majd el, de nem számítsunk szupersztárokra, hiszen az ellenkezne a klub mondanivalójával. „Tisztában vagyunk vele, hogy a nevek, akiket elhívunk egyelőre csak számunkra ikonikusak, ezért sokkal inkább a hely szellemiségével és a zenéhez való hozzáállásunkkal szeretnénk vonzóvá tenni az esteket. Szuper lenne, ha egy idő után az emberek számára a program mellékes lenne, mert ez azt jelentené, hogy bíznak bennünk és a választásunkban”.

A srácok egyébként a social médiában is egyediségre törekszenek: erre egyébként bizonyíték lehet a Room 8 “kézikönyv” amelyben időről-időre fontos gondolatokat osztanak meg a partikultúrával kapcsolatban, vagy akár a Room 8

Record Bag sorozat, amelynek keretein belül a hely bemutatja kedvenc lemezeit a közönségnek.

A hozzáfűzött remények szerint a Room 8 nem csak szórakoztatja majd a vendégeket, de határozottan új hangulatot is hoz a belváros életébe. „Nem szeretnénk sem undergroundnak, sem túl mainstreamnek nevezni magunkat, inkább a vendégekre hagynánk, hogy elmondják: mit jelent nekik a hely. Nekünk szinte mindent, hiszen ma és holnap a kedvenc dj-ink és barátaink társaságában zenélhetünk a klubban amiről mindannyian álmodtunk” - nyilatkozta a Room 8 csapata.

Aki hiányol egy házibuli hangulatú helyet a belvárosban, vagy már unja a Gozsdut, és szeretné magát egy kicsit kitáncolni, annak mindenképpen érdemes ma este benézni a “8-as szobába”.
Room 8 (bezárt)
Cím: 1061 Budapest, Király utca 8. / Paulay Ede utca 3.