Igyekeztünk a mostani ajánlót nem a feltétlenül Halloweenre kihegyezni, úgyhogy ha unod a tököket és a szellemeket, akkor van miből válogatnod bőven. A hétvége nagy neve egy többszörös Grammy-díjas énekes, aki a Papp László Sportarénában lép fel vasárnap.

Csütörtök
Pont fél évszázada jelent meg az a korszakalkotó alkotás, amely szétfeszíti a "fekete-fehér, feliratos, angol zenés áldokumentumfilm, 1964, 85 perc" kategóriáját, hiszen generációknak élményt adó, napjainkig élő kultuszfilmről van szó: a négy gombafejű egy napját bemutató Egy nehéz nap éjszakájáról.

John, Paul, George és Ringo egy napját hivatott a film bemutatni a sztárság minden jótéteményével és átkával együtt, hiszen a sikonyáló rajongóktól kezdve a háklis nagyfateron keresztül a bősz menedzsering a zenészlét minden apró-cseprő dolga fényre derül. Az Urániában csütörtöktől vasárnapig nézheted meg.Rembrandt a holland "arany évszázad", egyszersmind az egyetemes művészettörténet egyik legnagyobb figurája. A kis országban számos változás zajlott le a 17. század néhány évtizede alatt, a festők pedig e korszak hű tanúi, akiknek műveiért a legnagyobbak vetélkednek – és gyakran hoppon maradnak. Önmagában az, hogy a Szépművészeti húsz Rembrandt- és három Vermeer-képet állít ki, a budapesti múzeumot ismét a legnagyobbak közé emeli. A kiállítás pedig minket repít el távoli tájakra és évszázadokra.

A Menni vagy maradni fesztivál témája a fiatalokat manapság leginkább foglalkoztató kérdése köré épül fel: Menni vagy maradni? A résztvevők megismerhetik a Millenáris Parkban az Európa Unió által nyújtotta lehetőségeket, a fiatalok mobilitási lehetőségeit: a külföldi munkavállalástól az ösztöndíjprogramokig.

Egy egész éjszakás, falat rengető, táncos bulizásra invitálnak,a Hercegprímás utcába, ahol a szokásos Deep House & Nu Disco stílusukkal szeretnék a lelketeket simogatni a szervezők.

A már ismert három Deep Cha-Cha rezidensen kívül a vendégüket, DJ Kovary-t szeretnénk nektek pár szó erejéig reflektorfénybe helyezni.

Más téma, de ugye nem hagynád ki te sem az első Classic Rap & R'n'B partit Budapest szívében a Teréz körút 62. szám alatt lévő PRLMNT-ben?

A hangulatról DJ Gerysson, DJ O'Neal és az est házigazdája, Curtis fog gondoskodni.
Péntek

Na jó, pénteken azért kihagyhatatlan egy Halloween-parti ajánlása. A tervek szerint külön gyűjteménnyel jelentkezünk majd október 31.-ére, úgyhogy itt most csak egy bulit emelünk ki.

Öltözz bármilyen halott zenésznek, vagy zombinak, vagy zenész-zombinak, és bulizz Halloween éjszakáján a Mikában!

A zenéről DJ Elliot és DJ Séf gondoskodnak, akik természetesen csak halott zenészek számait és az eredeti számok remixeit fogják játszani, Jim Morrisontól Michael Jacksonig, Janis Joplintól Amy Winehouse-ig.

Alvási szokásoktól függően már nem kell sokat aludni, és újra itt van a magyar játékvilág házibulija, a GameNight, ezúttal egy új, még az eddigieknél is nagyobb helyszínen.

Az októberi GameNight témája az Xbox One legújabb üdvöskéje, a szívmelengetően beteg Sunset Overdrive lesz. Az Insomniac Games játéka pontosan annyira szórakoztató, mint amilyennek látszik. Egy pillanatra sem veszi magát komolyabban, mint amennyire kell, mi pedig ezt nagyon értékeljük. De erről magatok is meggyőződhettek majd, mert a Sunset Overdrive-ot kipróbálhatjátok a GameNighton!

Idén már nyolcadik alkalommal adják át habkönnyű örömmámor közepette az egyre rangosabb Kettőnégy Gumizsiráf-díjakat a metálzenei szakma legnívósabb szereplőinek. Budapest legkúlabb, legelegánsabb, legszenzésönelebb díjátadója Kelet-Közép-Pest klubgyöngyszemében, a Dürer Kertben. Igazi ünnep ez a valódi, igényes és exkluzív bulik kedvelőinek!

A rettentően súlytalan zenei parádéra idén a zenekarok '90-es évekbeli hazai popslágerek feldolgozásaival igazi örömjátékra készülnek!

Rendhagyó időpontban és rendhagyó vendégekkel érkezik az októberi Cultivo, melynek témája a pénzügyi szektor és a kockázati tőke világa.

Ez alkalommal három kimagasló szakember vendégeskedik a Cultivónál, meghatározó szereplői a hazai pénzügyi szektornak, olykor bankvezetői, gazdaságpolitikusi, vagy éppen kockázati tőkés szerepben.

Bár az esemény hetek óta telt házas, de illik megemlítenünk, hogy a Telekom nemzetközi fesztiválsorozata, az Electronic Beats ősszel ismét Budapestre érkezik. Az idei felhozatalt minden bizonnyal szeretni fogjátok.
James Blake, a BBC Residency műsorvezetője egy személyes hangvételű, élő koncerttel készül, az angol underground úttörője, James Holden tavaly megjelent új albumát saját maga által épített és programozott szintikre épülő koncertjével fogja bemutatni. A nemrég szintén új lemezzel jelentkező Zoot Woman zenekar dinamikus pop slágerei és a belga Joy Wellboy duó romantikus dallamai teszik majd teljessé az estét. Figyeljétek az esemény Facebook-oldalát, talán akad olyan, aki eladja a jegyét.
SzombatNovember első napján kísértetek járják a várost. Azonban egy kis kávézót a város szívében minden félelem és rettegés elkerül. Távolra hangzik dobogás, sikítás és kacagás zaja. A nagy üvegablakon át látni, hogy tündérek, boszorkányok, vámpírok és szellemek ropják a táncot, pörögnek-forognak és jól mulatnak beöltözve, esetleg kivetkőzve magukból.

Sokak szerint a Kerekes Band élőben üt igazán nagyot, éppen ezért volt itt az ideje egy koncertlemez kiadásának. Hol máshol lehetett volna ezt rögzíteni, mint az ország (és bizonyos szavazások szerint a világ) legjobb klubjában, az A38hajón. Két koncert anyagából válogatva most egy olyan album jelenik meg, amit természetesen először a hajó népének mutatnak be szombaton.A szezon első koncertes Tescója vár szombaton a Corvintetőn.

A koncerteket új belépőként a ParaForMe nyitja, ha szereted a Foalst, őket is szeretni fogod, érdemes megnézni. Őket a megújult és felfrissült Amber Smith követi, a zenekar jó ideig azt fontolgatta, hogy ezen az estén álnéven lépnek fel, hogy a közönség az új dalok alapján ítélje meg őket - mivel döntően a jövő tavaszra tervezett lemezről játszanak dalokat, abszolút ősbemutató lesz. A hangulat tetőfokára hágatásáról pedig a The Moog gondoskodik, a megszokott slágerek mellett itt is lesznek új dalok, a tavasszal megjelenő, új EP-t a The Killers-t és az Imagine Dragons-t producerelő Mark Needham keveri.Az első csajos este sikerére való tekintettel a Trafiq november első napján újra egy éjszakán szán ajándékul a kegyedéknek, ténsasszonyoknak, magácskáknak, nagysádoknak, kisasszonyoknak és hölgyeknek. Az állófogadás fényét növeli, hogy ezen az estén, míg az óra éjfélt nem üt csak az övék pult, csak nekik szól a zene és nekik keverik a bartenderek a Trafiq kedvenc shotjait, ráadásul mindezt ingyen és bérmentve!Vasárnap

A Pannon Produkció szervezésében ismét Magyarországra érkezik az izraeli szuper-produkció, a Voca People. A Voca People produkciója az emberi hang döbbenetes erejét ötvözi a ritmusbeszéd, más néven beatbox modern művészetével. A zenekar pusztán az énekhang eszközeivel életre kelti a legkülönbözőbb hangszerek, akár gitár, dob vagy trombita hangját. Az előadás olyan élményt nyújt, amely a zenei virtuozitást a nyolc színpadi előadóművész sziporkázó humorával teszi teljessé.Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, a charentoni elmegyógyintézet színjátszó csoportjának előadásában de Sade úr irányítása alatt.

A német színház egyik legsikeresebb szerzője művében felteszi a kérdést: az igazi forradalom vajon a társadalom vagy sokkal inkább önmagunk megváltoztatásában rejlik? Kikderül a Kamrában vasárnap.Többszörös Grammy nyertes művész, aki több mint 50 millió albumot adott el eddig, évtizednyi karrierje során. A fickó, aki elbűvöli a közönséget.

Az énekes, aki teltházas koncereket ad, és utolsó turnéján több mint 2 millió rajongó tombolt. Most ismét úton van hatodik, To Be Loved stúdióalbumával, hogy elkápráztassa közönségét az egész világon. Ő Michael Bublé, akit vasárnap láthatsz a Sportarénában.

Budapest egyre feljebb kúszik a látogatásra javasolt metropoliszok listáján, s lassan természetessé válik, hogy az őszi hónapokban is lépten-nyomon turistákba botlunk. Idén rekordszámú külföldi érkezését prognosztizálják, akik közül egyre többen szeretnének igényes és stílusos szuvenírt hazavinni. Ezért végigjártuk a főváros üzleteit, s felkutattuk azokat, amelyek nem csupán az idelátogató külföldiek szívét dobogtathatják meg, de a miénket is. A hét utolsó napjára mindig ajánlunk könnyedebb programokat, ezen cuccok beszerzési helyeinek bejárása pont illik ide.