Mozi és sör. Ha két szóban kellene kiemelni az előttünk álló hétvége összefoglalóját. A filmünnep mellett a spanyol filmhéten ropogtathatod a kukoricát, a folyékony kenyeret pedig az Oktoberfesten döntheted magadba. Nem Münchenben, hanem Budapesten.

Csütörtök
Kezdésnek mindjárt itt van két mozis progi. A Spanyol Filmhét 2014-ben új formában jelentkezik: az október 8-tól öt napon át tartó program a spanyol filmművészet panorámáját kívánja nyújtani az Uránia Nemzeti Filmszínházban, egyaránt válogatva a spanyol film korábbi éveinek legkiemelkedőbb alkotásaiból és legújabb terméséből.

A Cinema City idén is megrendezi minden fővárosi és vidéki mozijában az immár hagyománnyá vált négynapos eseménysorozatát, a Cinema City Filmünnepet. Ebben az évben október 9. és 12. között teszi a mozihálózat még színesebbé a filmnézés élményét, hiszen a kedvezményes jegyek mellett tematikus filmklubokkal, háttérbeszélgetésekkel és sztárjegykezelőkkel várja a mozizni vágyókat.

A Filmünnep ideje alatt a mozirajongók 710 és 910 forintért nézhetik meg a műsoron tartott és a legújabb filmeket.Október 9-12. között a Fotóutca Fesztivál meghosszabbított nyitva tartás mellett, belépődíj nélkül, egész nap ingyenes programokkal várja a fényképezés, a fotográfia iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt.

Úgy tűnik, az időjárás is kedvezni fog a fotográfia kedvelőinek, így a hétvége nagyszerű programnak ígérkezik. A Mai Manó Házban és a Capa Központban megrendezett kiállítások mellett, rengeteg érdekes, a fotográfiához köthető programmal készültek.

Ismét egy zenei őstehetség látogat Budapestre, akinek tudásáról, megnyerő személyiségéről a Budapest Callingnál eddig vendégeskedő DJ-k mind áradoztak, ő Alle Farben! Egyedi hangzására a legfélénkebb táncos is mozgásba lendül és megmutatja, hogyan mozog a csípő.

Debütáló albuma, a Synesthesia májusban jelent meg, és Magyarországon először hallhatja a nagyérdemű október 9-én a Trafiqban!Péntek

Az ebédmenüknek köszönhetően talán olyan éttermek is elérhetőek lesznek nektek is, melyekről eddig csak álmodoztatok. Néha-néha belefér a luxus, egy születésnap vagy házassági évforduló jó apropója lehet a különlegességnek. Kipróbáltunk néhány csúcskategóriás helyet, ha esetleg neked is belefér egy luxusebéd pénteken, válassz bátran innen.

Színes programokkal, koncertekkel, gyermek-előadásokkal várják az édesszájú kicsiket és nagyokat a Városligetbe a 2. Kürtőskalács Fesztiválra.

Lesz ott látványsütöde, "manóház", ahol tíz kürtőskalácssütő mester is szorgoskodik majd, így a kiszolgálás is gyorsabb. A "Csináld magad" sátorban egy-egy sztárvendég segíti majd a lelkes sütni vágyókat, ahol természetesen a mobil, Bake `n` Roll sütőik is szerepet kapnak.Október 10-én jön az ELTEfeszt! Több mint száz program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várnak. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusa ősszel is színes forgataggá változik.

München, Párizs, New York és Sydney után 2014-ben az Oktoberfestet második alkalommal tartják meg Budapesten! Idén még nagyobb és még könnyebben megközelíthető helyszínen, a főváros szívében, a Városligeti Műjégpályán.

Ezúttal fűtött sörsátorral, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, több színpaddal, hazánk legjobb retro együtteseivel, utcabáljával, hangulatidéző sramli zenéivel, óriás kalandparkkal és az Álomautó Múzeum nagyszabású autó show-jával készülnek már csütörtöktől egészen vasárnapig.

Minden, ami a 80-as években nagy sláger volt, vagy éppen nem volt sláger.

Vigyázat! Nem Depeche Mode-bulira várnak a Téli Kertembe!

Persze akad pár Depeche Mode-szám is, de ez inkább egy időutazás lesz...És nem csak new wave vagy szintipop zenék hallhatóak majd.

Ebben a buliban az a jó, hogy sosem tudhatod, mi a következő szám.

Egy Soft Cell után lehet, hogy épp Kim Wilde fog felcsendülni, de az is lehet, hogy Michael Jackson...Vagy talán Madonna.Szombat29 év alatt legendássá vált a SPAR Budapest MaratonŸ Fesztivál, az ország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye, melyre tavaly 21 930 futót regisztráltak. Soha ennyien nem voltak még hasonló eseményen. Menj el te is, válassz magadnak egy távot, légy részese ennek a hatalmas futóünnepnek!

Néhány éve talán még nem lett volna egy olyan helynek létjogosultsága Budapesten, ahol folyamatosan változik a kávékínálat, és ahol olyan dolgokkal dobálóznak, mint a chemex, vagy a clever dripping. Az egyre jobban elterjedni látszó specialty café mánia viszont elég nyitottságot nevelt már egy bizonyos rétegbe, akik szívesen jönnek, hogy új dolgokkal kísérletezzenek, és nem feltétlenül gondolják úgy, hogy a kávé mellé kötelező elszívni egy cigit.

A néhány hónapja nyílt Mantra kávézó azzal a céllal jött létre, hogy jó kávét adjanak egy olyan környezetben, amely jól tükrözi a fekete ital lényegét:. Próbáld ki szombaton, hogy az esti bulira ébren tartson.

Október 11-én rendezik meg Közép-Európa legnagyobb egynapos elektronikus zenei fesztiválját. A Magyarország leglátványosabb e-zenei eseményeként is számon tartott Bónusz Electronic Music Festival a tavalyi évet is felülmúló vizuális show-elemekkel, és az elektronikus zenei szcéna külföldi és hazai éllovasaival készül felejthetetlenné tenni az éjszakát.

Galla Miklós ismét önálló zenés műsorral lép a Dürer Kert kistermének színpadára. A múltkori nagy sikerre való tekintettel jóval hosszabb lesz a koncert. A legendás, kihagyhatatlan számok mellett elhangzik két kuriózum a Digitális majális című GM49-nagylemezről, valamint a Galla-Laár szerzőpáros egyik első közös szerzeménye. Verbális poénokban, spontán, rögtönzéses műsorvezetésben és látványelemekben sem lesz hiány. És lesz léggitározás is!Vasárnap

Belül is elkészült a Móricz Zsigmond körtéri Gomba. Az épület három helyiségében BKK-ügyfélközpont, kávézó és bisztró-galéria kapott helyet.

A tavasszal lezajlott külső felújítás során a tervező Hetedik Műterem építészei a kör alaprajzú épület szerkezetét megtartva építették újjá az évek óta romos műemléket; valamint megújult a környező tér díszburkolata, továbbá a középen található, domborművekkel díszített kút is. Könnyed hétvégi séta során útba lehet ejteni és megnézni, hogy tetszik.

Nekünk bejött.

Budapest legnépszerűbb design vására ismét a Millenárisról jelentkezik vasárnap. Az őszi szezon első rendezvényére a szervezők exkluzív tervezői névsorral és programmal készülnek: a WAMP történetének legtehetségesebb tervezői egyszerre mutatkoznak be vadonatúj kollekcióikkal, sőt néhányan egy kerekasztal beszélgetésen mesélnek márkájukról, sikereikről.John Ajvide Lindqvist könyvének adaptációja egy tizenkét éves blackebergi fiúról, Oskarról szól. A szeretetlen, kipécézett, magának való fiút megszállottan izgatják a környék titokzatos vérlecsapolós gyilkosságai. Egyik este a téren találkozik egy elég furcsa korabeli lánnyal, akiről kiderült, hogy pont a szomszédjába költözött. Bár a lánnyal csak este lehet találkozni, megkattan a vér látványától és néha-néha repülésre utaló jeleket mutat, kapcsolatuk egyre szorosabb lesz.

Hetvenhárom díjat és harminc jelölést söpört be a film, többek közt a BAFTA-n legjobb idegennyelvű film kategóriában. Vasárnap megnézheted ingyen a Kolorban.