A Mátyás-templom tövében, egy rakás balkonnövény mögött bujkál a SonkaArcokkal rokonságban álló Piknik Pavilon, amely delikát spanyol serrano sonkából, mediterrán csemegékből, magyar kolbászból és biokecskesajtból font hálóval gyűjtögeti be az erre járó turistákat, viszont úgy teszi ezt, hogy próbálja nem messzire kergetni a helyi közönséget sem. Nem a legolcsóbb hely a városban, viszont aki szereti a magyaros, jó vendéglátós, kedves vonalat, annak egyszer biztosan érdemes megnézni.

A Mátyás-templom tövében található, vadregényes Piknik Pavilontól a helyszín miatt a budapestiek nagyobbik része egyszerűen megijed, a bátor kipróbálók viszont, elképzelhető, hogy ideszoknak majd a balkonnövények és rondácskára festett faszékek közé. Ennek oka egyszerű: a hely a magyaros, jó vendéglátós, beszélgetős vonalra állt rá, amelynek eredményeként egy kellemesen laza közeget kapunk, ahol a pincér tutira leáll majd velünk csevegni, és ahol ottfelejthetjük magunkat jó pár órára, ha nem vigyázunk. A hálás adottságoknak köszönhetően a 2013-as nyitás óta már ki is alakult egy hűséges törzsközönség, akik szívesen jönnek, ahányszor csak tehetik - és akár négylábú kedvenceikkel is, mert a hely 100%-ig háziállatbarát. A Piknik Pavilon további különlegessége, hogy időről időre különböző hangulatcsináló kulturális eseményeknek is helyet ad.

Ahogy az első ránézésre is látszik, hogy ez nem egy szokványos étterem. A hely jó időben 3 részből áll: egy delikátpavilonból, ahol különleges finomságokat vásárolhatunk; egy kerti sütödéből, ahonnan a friss húsok érkeznek, illetve egy kis kiülős kertből, ahol mindezt elfogyaszthatjuk. A falatozás télen a pavilon területére korlátozódik, és a megfelelő adottságok híján szűkített kínálattal működik.

A hely a házias vonalat képviseli, de azért rafkósabb az összeállítás, mint egy vidéki parasztházban: házi péksüteményektől a felvágottakon, lóhúson, parasztkolbászon és sonkán keresztül egészen a hideg és meleg falatokig mindent ehetünk itt.

A hidegtálak halmazába olyan ételek tartoznak, mint a friss kecskesajt fűszeres olívaolajjal (900 Ft), a padlizsánkrém bagettel (1240 Ft), hideg libamáj lilahagyma-lekvárral (2590 Ft), az olívabogyó-válogatás (900 Ft), a gazpachotál serrano sonkával (1990 Ft), a gourmet sajtválogatás (1890 Ft) vagy az Iberico sonkatál (3790 Ft).

A meleg ételek között találunk székelykáposztát cipóban (1550 Ft), konfitált pálinkás kacsacombot (2490 Ft), mustáros, grillezett csirkemellfilét (1600 Ft) és Piknik hotdogot (1850 Ft).

Ezeken kívül az étlapon olyan fogások is vannak, mint a delikáttálak ( pl. magyaros húsválogatás - 3090 Ft) vagy a szendvicsek. Ez utóbbiak nagyon népszerűek, hiszen a következő kombinációkban készülnek: bajor bagett ementáli és kék sajttal, salátával és mézes mandulával (1590 Ft); prágai főtt sonkával, sajttal, római salátával és paradicsommal töltött bagett (1790 Ft); magyaros szalámival, paradicsommal, zöldpaprikával, lila hagymával és kovászos uborkával készült szendvics (1790 Ft).

Amint az a fentiekből látható, a tengerszint feletti magassággal egyenes arányban növekvő árak laknak ezen a környéken, azonban a Piknik Pavilon úgy vadászik a környéken nézelődő külföldiekre, hogy közben a helyi lakosság vásárlóerejét is próbálja figyelembe venni. Ez több-kevesebb sikerrel meg is történik: a cipóba töltött káposzta és a csirkemellfilé csak egy gondolatnyival drágább, mint egy átlagos, 1200-1500 Ft-os belvárosi ebéd, és a konyhafőnök éppen terítéken lévő ajánlata (cipóban vagy kenyérrel tálalt vega lecsó vagy ratatouille) 1090 Ft-ért is abszolút megfizethető. Ami külön szimpatikus, hogy a fine diningot félresöpörve helyet csináltak a normális adagoknak, hiszen az a cél, hogy az ember jóllakjon, ha már leült enni.
Piknik Pavilon1014 Budapest, Tárnok utca 15.
Nyitvatartás: H-P: 10:00 - 17:00, Sz-V: 10:00 - 18:00
Facebook