A Condé Nast Amerika egyik legnagyobb kiadója, olyan lapok tartoznak hozzá, mint például a GQ, a Vogue, a Wired, a Vanity Fair, vagy online felületen a Reddit, a CN Traveller. Utazással foglalkozó site-juk irányadó a világ minden részén, ezért is nagy szó, ha velünk foglalkoznak. Most „The buzz in Budapest” (Nyüzsgés Budapesten) címen publikáltak egy anyagot, melyben olyan helyeket ajánlanak az olvasóknak, mint például a Retrock, vagy a Printa Design Shop.

Néhány hete a CoolHunting szemlézte a - kicsit kibővített - VII.kerületi szuper helyeket, most pedig a Condé Nast Traveller, melynek szavát kőbe vésnék az utazási témák iránt érdeklődő, világutazó olvasók. Remek kis válogatást sikerült összehozniuk, ilyeneket mi is szívesen olvasunk, ha egy másik városba utazunk – a szokásos, rogyásig ismételt turistalátványosságokon kívül is van élet, de még milyen!

Hannah Gregory, az online utazási magazin újságírója vizsgálta meg Budapest „különleges, művészi” oldalát, és az ehhez a szellemiséghez, életstílushoz tartozó szolgáltatókat kávézótól egészen a vintage turkálóig.

Eldugott kincsestárként említik a Flatlab-et,a Kálvin térhez közel eső lakásshowroomot, s az itt megtalálható tervezők darabjairól is pozitívan nyilatkoznak. Ahogyan CoolHunting anyagában, a CN-nél is szerepel a Brody House, mint „Budapest legmenőbb szállodája, klubja, művésztelepe”. Egyenesen annyira inspiráló környezetnek tekintik, hogy egy kelet-európai regény megírásához is az összművészeti ház szobáit képzelnék el . Szerelmes évődéstől és ízekről Toszkánában egy villában, városi pezsgésről Budapesten és a Brody House-ban lehet írni? Jól hangzik.

A Retrock, mint a város legszélesebb kínálatát nyújtó vintage butik jelenik meg az összeállításban. A világon mindenhol menő a second hand finomságok beszerzése, ahogy a dizájner darabokra is egyre többen figyelünk oda, pláne, ha elérhető árakon mozognak. A WAMP, belvárosi dizájnvásár is a felkerült a Condé Nast listájára. A hangulatos Mikszáth tér
Lumenje igazi haladó, urbanista fúziót képvisel: finom kávékat készítenek, miközben fotóművészek és videósok alkotásaiból minikiállításokat rendeznek a 2008 óta működő kultúrtérben. Nem maradhatott ki a szórásból a Telep sem, amely szépen lassan egyre több funkciót tölt be, amellett, hogy fontos találkozópontja a budapesti fiataloknak.

Következő kiemelt concept store a Rumbach Sebestyén utcában található Printa és külön öröm, hogy megemlítették a Printa's Pest térképeket is. Sándor Szandra pop-upból lett állandó, Fashion Streeten található üzlete is a felsorolás része, és amellett,hogy elismerően szólnak a Nanushka ruhákról, az üzlet enteriőrjét is dicsérik.