6 év, 76 vásár, 750 kiállító, 600.000 látogató, 3 design fesztivál, 9 külföldi kiállítás és 4 szakmai elismerés után a WAMP szakértő befektető részvételével működik tovább. Az ünnepélyes bejelentésre a WAMP születésnapi partiján került sor.  

Az éppen hat évvel ezelőtt magánkezdeményezésként életre hívott

WAMP

egy addig ismeretlen kulturális fórumot vezetett be a hazai piacon. Az egyedi és kisszériás termékeket, tárgyakat kínáló designpiac, amely vonzó példájával mára már jónéhány követőre is talált, kedvelt intézménnyé, a

WAMP

pedig egy országosan ismert designszervezetté vált.

A több mint fél évtized alatt a havonta megrendezésre kerülő designvásárok mellett a tevékenységi kör egyre bővült, egyre szerteágazóbb lett, s jelenleg is komoly expanzió előtt áll. A szakmai díjak és elismerések mellett az ilyen jellegű kulturális platform iránt mutatkozó fokozódó igény igazolta az alapítók eredeti elképzeléseit. A további fejlődés, a folyamatban lévő fejlesztések megvalósítása azonban minden tekintetben léptékváltást kívánt.

A

WAMP

története újabb fejezethez érkezett, amelyben egy erős identitású, a nemzetközi porondon is életképes márka felépítése a cél. A jól kidolgozott stratégia és a hatékony kommunikáció mellett így egy szakmai befektető bevonása is szükségessé vált.Gerendai Károly magánbefektetőként csatlakozik a WAMP alapítóihoz, aki a tervek szerint az elkövetkezendő időszakban újabb fejlesztési projektekkel erősíti tovább pozícióját. „A WAMP az elmúlt hat év során hatalmas utat járt be. Fontosnak tartom, hogy a továbblépés új, szakmai és üzleti szempontból is értékes lehetőségekhez juttathatja a vásárokon kiállító tervezőket.” emelte ki

Matheidesz Réka a WAMP

ügyvezetője.
A

WAMP alapítóival szoros egyetértésben kialakított fejlesztési stratégia három fő irányt jelöl ki. Az egyik elsődleges cél a kínálat minőségi és mennyiségi bővítése, további designerek, művészek, tervezők, együttműködő partnerek bevonása. A tervek között szerepel a

WAMP

vásárok gyakoribb megrendezése, kiszámíthatóbb időzítése, albrandek létrehozása. A középtávú cél egy nemzetközi brand felépítése.

„Úgy érzem, a WAMP egy jól bevezetett márka a hazai piacon, amelyben további, eddig még ki nem aknázott potenciál rejlik. Remélem, hogy a közös munkánk során ezeket az elképzeléseket szakmailag hitelesen és hatékonyan tudjuk megvalósítani.”

nyilatkozta Gerendai Károly.

Tarlós István Budapest főpolgármestere bevezetőjében kiemelte: Ma már itthon újra sikk magyar tervező termékét vásárolni, vagy magyar divattervező munkáját viselni, a hazai művészek, tervezők alkotásainak lett piaca.
L. Simon László kulturális államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány kultúrpolitikája a továbbiakban szoros összhangban fog működni a fővároséval.