Ismét felbukkant a város leghíresebb pop-up üzlete, a Projekt Showroom, amely ezúttal a szépségápolással foglalkozik. A választék természetesen nem az egyszerű kencékről és szappanokról szól, ahogyan az lenni szokott a csapat ismét a lehető legritkább, legkülönlegesebb és legjobb minőségű termékeket hozta el, amikről nem is tudtuk, hogy léteznek. A bolt egyébként nem csak nőknek szól, hiszen rengeteg férfias mindennapokkal kapcsolatos termékkel is találkozhatunk. Ez egyébként egyben a 10. jubileumi üzlet is.

Ezúttal a Kossuthtérhez közeli B55galériában bukkant fel a ProjektShowroom, amely arról híres, hogy mindig valami egészen új koncepcióval áll elő. Az általában 10 napig működő üzletben korábban már volt biciklivásár, vintage bútorbolt, nyári, majd karácsonyi vásár, ezúttal viszont a natúr és bio-szépségápolás lett a téma. Ez azzal indokolható, hogy a nyári melegben az emberek sokkal többet mutatnak meg magukból, és ugyebár nem mindegy, hogy festünk, amikor felveszünk egy fürdőruhát vagy egy ujjatlan trikót.

Az új üzletben természetesen nem a jól ismert, illetve a már megszokott márkákkal, termékekkel találkozhatunk. Az új projekt lényege, hogy a vásárlóknak a legjobb minőségű, legkülönlegesebb termékeket hozzák el a natúr és a bio-szépségápolási szerek közül. A kettő között egyébként az egyetlen különbség a hivatalos minősítés, ami országonként változik. Megtudtuk, hogy a titulus megszerzése talán Ausztráliában a legnehezebb, de Németországban is igencsak kemény szűrőn kell átmenni egy adott terméknek.

A Projekt Showroom jelenlegi termékei különböző kategóriákra vannak osztva: van testápolás, hajápolás, arcápolás és smink, a termékek pedig a galéria hatalmas terében szétszórva, nagy asztalokra rendeződnek.

Vannak köztük ausztrál származású bambuszból készült biosminkek, fekete szappanok, ausztrál növényisminkek, argánolajas termékek, sheavajas kencék, biosamponok és egy rakás olyan dolog, amiről nem is tudtuk, hogy létezik. Gyakorlatilag a komplett növényvilágot felsorakoztatták mindenféle elegáns dobozkákban és tubusokban, és úgy tűnik, hogy egy múmia is simán megfiatalodna mindettől.

A szépségápolásnak persze egy másik vonalára is ráállt a csapat, vannak például hajkefék, neszesszerek, fogkefék, borotválkozószettek, és tekintélyes körömlakkválasztékkal is készültek. Hát ezekről ugyan semmilyen esetben nem lehet elmondani, hogy egészségesek (az olcsó kategória különösen káros anyagokat tartalmaz), de az itt található márkák arról híresek, hogy a lehető legkevesebb mesterséges anyagot használták fel bennük, ami miatt amúgy az áruk is kicsit magasabb, de még így is jobban járunk, mint mondjuk egy Channellel.

Természetesen igazi kuriózumok is helyet kapnak: jelen van például az üzletben GertraudGruber, aki már vagy 50 éve csinálja szépségfarmját, ahol jógaórákat tart, táplálkozási tanácsokat ad, és kiegészítőként természetes anyagokból készült kozmetikumokat is árul, de egészen meglepő különlegességeket is láttunk, mint például a BeePure, amelynek az egyik hatóanyaga tulajdonképpen méhekből kinyert méreganyag. Ennek állítólag a botoxhoz hasonló bőrfeszesítő hatása van. A sokkoló termékek közé tartozik még a farostokból készült Kinjakuszivacs, amelyet arclemosásra kell használni. Le sem tagadhatná, hogy japán, már csak a kinézete miatt sem.

Az elő benyomás és a galériában terjengő illatok ellenére az üzlet nem csak nőknek szól, a férfiak is találhatnak kedvükre való dolgokat, ezzel összefüggésben pedig kiemelték azt is, hogy ma már cseppet sem furcsa, sőt elvárt, ha egy férfi is tényleg komolyan foglalkozik a bőrével. Az üzlet június 28-ig mindennap 10:00-20:00 óráig látogatható.