Fénysebességgel közeledik a karácsony, viszont a nagy többségnek még mindig gőze sincs, hogy milyen ajándékokat vegyen. Mázli, hogy szinte tálcán kínálja fel Budapest a jobbnál jobb ötleteket, például a Projekt Showroomot, amire minden évszakban és alkalomkor számíthatunk, legyen szó bicikliszezonról, nyárról, vagy éppen papírboltról. Az ünnepi hangulat apropóján most ismét felbukkant az üzlet, ezúttal viszont a szokásos helyszín helyett a Dessewfy utcában.

Szokatlan helyszínen bukkant fel Budapest mindig cuki pop up boltja, a ProjektShowroom, amely arról híres, hogy sokkal jobban tudja, hogy mire van szükségünk, mint mi magunk. Az ötleteket és az ajándékokat szerencsére egyszerre megkaphatjuk december 23-ig a Dessewfyutcában.

Ne zavarjon meg senkit az új helyszín, a költözés csak ideiglenes megoldás a különleges karácsonyivásár kedvéért, a jövőben továbbra is a Hajósutcában terveznek működni.

A választék, mint mindig, ez alkalommal is inspiráló: a csapat olyan dolgokat kínál ajándék gyanánt, amelyeket ők maguk is szívesen látnának a fa alatt (vagy rajta): az asztalokon játékok, könyvek, díszek, ruhák zsúfolódnak. Ezek természetesen nem valószínű, hogy szembe jönnek az utcán, ahogy az sem, hogy a szomszéd is ezeket teszi a fa alá (hacsak nem itt vásárol).

Az egészben a legjobb, hogy itt minden korosztálynak találunk meglepetést. A gyerekeknek szóló részlegen (ami nekünk a legjobban tetszett) egyedi és retró játékokat láttunk. Van fából faragott meseerdő, nyelvét nyújtogató kutyás persely, skyexpress játékrakéta, szivárványkészítő, de amit különösen ellenállhatatlannak éreztük a csillagkép kivetítőt, ami a fényérzékenységének köszönhetően este csillagokat, nappal pedig a Földet mutatja. Ezt alig bírtuk nem megvenni.

Persze a felnőtteknek is van bőven vásárolni való: madárhangon szóló fényérzékelős óra, kölessel és tönkölyhéjjal töltött párna, ünnepi étkészlet, egyedi órák, magyar dizájner ruhák, szépségápolási szerek, könyvek (angolul és magyarul), továbbá lélekmelegítő cukiságok hevernek mindenütt az üzletben. Ezek közül mi a Design Terminálból már ismerős ágyba hozható reggelizőasztalt szerettük, illetve RuszkaiOrsolya köves gyűrűit.

Külön jó pont, hogy az idősebbekre is gondoltak a választék összeállításakor: van például sétabot, illetve a divatból már régen kiment kockás bevásárlószatyrok dizájnosabb változata, amelyeket a köznyelv csak “banyatankként” emleget.

Idén még egy különlegességgel találkozhatunk a ProjektShowroomban: az “Adj meleget” elnevezésű speciális takarókkal, amelyeket ingyenesen vihetünk el és osztogathatunk szét a rászoruló, hajléktalan emberek között.