Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben 10 kiválasztott pultos mérte össze sörcsapoló tehetségét, hogy igazolja: a fogyasztóknak sem mindegy, hogyan kerül az asztalukra egy átlag korsó sör.

A csapolt sör más kiszerelésekhez képest teljesen egyedi, mert a fogyasztói élményt a sör minősége mellett meghatározza az is, hogy mennyire jó fej pultos szolgálja ki a vendégeket. Ezért a gyártó a megfelelő minőségű sör mellett közvetve a márkát képviselő vendéglátó helyért és annak pultosáért is felel.Erre építve a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű programját, és 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak lehetőséget biztosított arra, hogy színvonalas képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait. Álmukból felkeltve is világbajnok korsót csapoló mesterek tanították, hogy a sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége hogyan járul hozzá a sörözés élményéhez.

„Fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét szeretnénk nyújtani, és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot és büszkék vagyunk rá, hogy olyan pultosokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is. Ezt igazolva jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük majd a világversenyen” – mondta Jan-Willem van Wensem a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója.A világszerte népszerű program első diplomásai ugyanis idén nemzetközi verseny keretében mérkőzhetnek egymással Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntőjét június 5-én rendezték meg az Akvárium klubban. A középdöntő legjobb bártenderei kivétel nélkül Budapestről érkeztek, és mindannyian sörtörténelembe illő Heinekent csapoltak:

1. Tóth Brigitta (Terasz) 2. Harai István (Promenád) 3. Lencse János (Claro Bisztró) 4. Mácskovics Milán (Kiosk) 5. György Ádám Rómeó (Akvárium)

„Régóta dolgozom már pultosként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el alaposabban foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere. Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára. Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek és hosszú távon az üzlet forgalmának növekedéséhez is hozzájárulhat. Még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést, hogy a legtehetségesebbek most még Amszterdamba is eljuthatnak” – mondta Urbán Roland Star Serve csapolómesterA verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Július 10-én derül ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d’Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.