A Budapest Essentials minden egyben, amit ez város kínál: zene, buli, kultúra, gasztronómia, turisztika és még egy kis plusz is. Budapest négy napba csomagolva: az összes hely és élmény, ami ezt a várost azzá teszi, ami. Egy mindent elsöprő eseménysorozat, amely minden porcikájában neked szól! Ha nem tudsz választani a temérdek program közül, a We Love Budapest minden nap kínál neked ötöt.

Ha sikerült a pénteki hepajt kiheverni, szombaton délelőtt pihenésképpen látogass el az Akvárium klubban a Kicks R Goodra, ami Magyarország első számú sneaker fesztiválja.

A sneakerkultúra népszerűsége az utóbbi években itthon is emelkedőben van: egyre többen figyelnek rá, hogy igényesen, stílusosan és a trendeket követő sneakereket hordjanak, melyek többek mint egyszerű edző- vagy tornacipők: stílusikonok.

Az egész napos rendezvény a legnépszerűbb sneaker márkák, a Nike, Adidas, Puma, Vans aktív részvétele mellett divat, sport, zenei és művészeti vonalon is kínál majd érdekességeket.

A Padthai Wokbar különlegessége az, hogy mindent frissen, a szemed láttára készítenek. Többféle tésztára (risztészta, üvegtészta, tojásos tészta) kérhetsz feltéteket (csirke, marha, tofu, zöldségmix, fafül gomba) illetve szószokat (édes-savanyú, zöld curry, satay szósz), ha megszületett a döntés, figyeld a kivetítőn a sorszámodat, amíg a látványkonyhában készül a szombati ebéded.Ha gyereket nevelsz, figyelsz!

A csodálatos Táp Színház felhívja nyájas nézői figyelmét a kiváló című Furnitur előadásra, amely tüneményes színészi alakítások által, misztikus rendezői megoldások felhasználásával, lüktető zenei motívumok megpendítésével beszél, mesél és tanít a gyermekvállalás színéről, fonákjáról. Mindezt játékos, ugyanakkor komoly, s egyszersmind szórakoztató stílusban.

A szombati nap talán a legerősebb az Essentials felhozatalában.

Az eredetileg kilencfős multimédiaprojektként induló GusGus létszáma, noha mára már lecsökkent, lendülete azonban korántsem: mint ahogy az a legutóbbi, 2011-es Arabian Horse című albumán is világossá vált, a csapat még tekintélyes mennyiségű sorlemez után is képes a legmélyebb pontról is felpezsdíteni a bulit.

Ezzel minden bizonnyal Stephan Stephensennek (humorosabb nevén President Bongónak) sem lesz problémája, aki a társaság kiemelt tagjaként mestere a metronóm precizitású ütemek, az ízléssel elhintett elektroeffektek és a nem túlhangsúlyozott, de nem is a háttérbevesző, éteri vokálok világának. Ez pedig kitűnő ajánlólevelet jelent neki egy remek DJ szettre az Essentials egyedülálló koncertforgataga során.

Nem is találhatnánk megfelelőbb személyt a Budapest Essentials programsorozat elveinek megtestesítésére George Ezránál: a brit fiatalember eddigi legismertebb, ma már többmilliós YouTube nézettséggel

büszkélkedő dala ugyanis a magyar főváros nevét viseli, kitűnően illusztrálva ezzel a rá jellemző pezsgő, pozitív hangulatot.

Dallamos és életvidám gitárcentrikus kompozíciói úgy tudnak egy húron pendülni emberek tömegeivel, hogy közben nem vesztik el saját személyes mivoltukat, egy általános és közérthetőörömközpontként szolgálva mindenki számára.