A többek közt sajttortái miatt is legendás Kino Kávézót nem kell újra bemutatni, mégis eljött az ideje, hogy ismételten írjunk róla. Ennek oka, hogy néhány napja megnyitották budai üzletüket is, amelynek helyszíne ezúttal is egy mozi, méghozzá az Átrium. A kínálat egyelőre ugyanaz, mint Pesten, viszont a hangulat más, és sok újdonságot is terveznek a jövőben.

Az Átriumban úgy tűnik, már nem csak a különböző performanszok jelentik a fő attrakciót, nemrég ugyanis a legendás Kino itt nyitotta meg budai üzletét. Bár egyelőre semmilyen logo, vagy kiírás nem jelzi a híres kávézó jelenlétét, megígérjük, hogy valóban ott van, és ugyanazt a minőséget, ugyanazokat a termékeket, továbbá ugyanazt a vendégközpontú hozzáállást tervezik, mint a nagy folyó másik oldalán. A dolog egyébként annyira működik, hogy napközben simán úgy tűnhet, hogy az Átrium csupán a Kino díszlete.

A látszat ellenére nem csak arról van szó, hogy a Kino átvette a mozi büféjét, hiszen a népszerű kávézó jelenléte az egész hangulatot megváltoztatta. Ezzel együtt pedig a szolgáltatások terén is komoly változások történtek: feltöltődött a paletta szendvicsekkel és salátákkal (1290 Ft), a kosárkákba croissant került, a korai órákban pedig a Kino reggeli illata tölti meg a teret, ami egy bármilyen formátumú tojásos étel plusz meleg ital, plusz narancslé, plusz pékáru (1450 Ft).

Ezt most amúgy Átrium reggelinek hívják, de a lényeg ugyanaz.

Természetesen a híres Kinosajttorták is jelen vannak a hűtőben (450Ft/ szelet), és a szokásos módon a szezon és az igények szerint változnak az ízek.

Az Átrium tökéletes helyszín a finomságok elfogyasztásához. A tér tágas, rengeteg az ülő- és állóhely, az étkezés után pedig beülhetünk kulturálódni, ha éppen úgy tartja a kedvünk.

A terjeszkedés persze újításokkal is jár. Mivel a konyha jóval nagyobb, mint a pesti oldalon, ezért azt tervezik, hogy különleges levesekkel is bővítik a választékot, illetve új gyümölcssalátákat is szeretnének bevezetni a köztudatba. Ezt nem egyszerre, hanem lassan, fokozatosan fogják megvalósítani, természetesen figyelembe véve a fogyasztói igényeket és visszajelzéseket is. A legfontosabb cél még mindig a minőség megtartása, tehát továbbra is ők maguk fognak mindent készíteni, és ahogy eddig is, ezentúl ugyancsak mellőzik a mesterséges alapanyagok használatát. A kritikákat, észrevételeket és konstruktív javaslatok természetesen nagy örömmel fogadják.