A Bécsi út legszebb szakaszán – amely hivatalosan az Óbudai Promenád névre hallgat – októberben megnyitott Stereo Chef koncepciója legalább olyan változatos, mint a Pop, csajok, satöbbi Rob Gordonjának bakelitgyűjteménye. Napkelte után a reggelié, ebédidőben az á la carte-é és a menüké, este hattól pedig a grillkonyháé és a koktéloké a főszerep. Este a Stereo Chef szimbolikus kapcsolója buli üzemmódba vált, és úgy is marad hajnalig. Helyszíni közvetítésünket sztereóban olvashatod.

A funkcióhalmozás nem minden vendéglátóhelynek válik előnyére, hiszen a komplexitás megvalósításának és megőrzésének alapfeltételei (összeszedettség, összehangoltság, profizmus) legfeljebb elméleti síkon egyszerűek, a gyakorlat teljesen más tészta. A Stereo Chefnél valószínűleg egyetlen filozófust sem alkalmaznak, mert elmélet és gyakorlat között harmónia uralkodik, így a végeredmény káosz helyett kiegyensúlyozottság.

A belső tér leírására is utóbbi jelző a legalkalmasabb, mondjuk az amennyire banális, annyira nehezen kivitelezhető elegánsan otthonos szókapcsolat szintén jól érzékelteti a Stereo-enteriőr lényegét. A fények visszafogottsága bensőséges, blues báros hangulatot teremt, míg az anyag- és színhasználat (drapp bőr, fa, krémszínű csempe, illetve nyomokban zsákvászon) a fent említett otthonosságról gondoskodik. Az apró poénok közül a szalvétagyűrűkre nyomtatott szövegeket érdemes kiemelni (Itt van kolbászból a kerítés vagy a Garfieldtól származó Amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra), amelyek ingujj alól kikandikáló tetkóként sugallják, hogy a helyszín és a színvonal ellenére a kulcsszó mégiscsak a lazaság. A konyha nyitott, így akár az első nyisszantástól a tálalásig végigkövethetjük rendelésünk fejlődéstörténetét, a bárpult pedig olyan jól felszerelt, hogy még egy küldetéstudatból alkoholista punk banda sem tudná kifosztani.

Apropó bárpult: a koktélok különlegességére és minőségére az italkarmester, Garamvölgyi Krisztián a garancia, aki saját recept alapján készített hangulatfokozói mellett (többek között gin-, vodka-, whisky-, rum- és pálinka-variációk, amelyek árai egyszer sem lépik át a 2000 forintos lélektani határt) egy nemzetközi visszhangot kiváltó kuriózummal, az alkohol- és cukormentes vörösbor szörppel gondoskodik arról, hogy az egyszeri vendégből visszatérő vendég legyen.

Ami az ételeket illeti, a fél nyolckor kezdődő Stereo-reggel indulhat például serpenyős reggelivel (1690 forint), snidlinggel, szarvasgombás vajjal és fokhagymás pirítóssal turbózott rántottával (1280 forint), amerikai palacsintával (1460 forint), házi gyümölcspürés joghurttal (880 forint), vagy az Ízelítő a padlásról nevű, rejtélyes fogással (1280 forint), ami, tisztázandó az esetleges félreértéseket, nem pormacskákból és megsárgult családi fotókból készül.

A déli harangszó után a választékot a bőség zavara jellemzi, így azok, akik nehezen döntenek, alaposan gyúrjanak rá a Stereóra. A példákkal szemléltetett okok: napi menük, előételek (házi padlizsánkrém roppanós kenyéren, tonhal tatár, mangó saláta tigrisrákkal), levesek (marhahúsleves háziasan, paradicsomleves betűtésztával, sütőtök krémleves paradicsomos krutonnal és tökmagolajjal), főételek (liba legjava karamellizált almával és mentás burgonyával, malackodó pacalpörkölt köményes burgonyával), saláták és vega fogások (zöldsaláta kéksajttal és rozé kacsamellel, sütőtökös kevert saláta pirított tökmaggal, fűszeres sajttal), plusz persze desszertek (túrógombóc tejföllel és gyömbéres házi lekvárral, csokoládé felfújt narancsos mártással).

Este hat után felizzik a grill és a faszén, tehát az óbudai sötétség leple alatt osonó ragadozók mártással és körettel megspékelt steakekre (argentin rib eye és hátszín, valamint uruguayi rib eye és bélszín), burgerre és grillezett húsokra is lecsaphatnak. A kínálat í-jére a pöttömöknek tartogatott gyerekmenü teszi fel az ékezetet. Egy tőmondat erejéig emlékezzünk meg a piszkos anyagiakról is: egy többfogásos lakoma esetén nagyjából 15 ezer forint per fővel érdemes számolni, ami az összteljesítmény tükrében indokolt, és jó ár-érték arányt eredményez.

Az üzemmódváltás (csilingelő evőeszközök helyett pumpáló basszusok) szerda estétől szombat estéig költöztet különféle dallamokat a Stereo-színfalak közé, és a vasárnapi brunch sem marad zene nélkül. A menü: szerdánként Stereo Bossa Nova DJ Lepyvel, csütörtökön Live Chicken, azaz DJ Konrád feat. Kullai Tímea, pénteken Deep Switch DJ Lacora tálalásában, szombaton Future Sound of Funk DJ Jovan, Andrew J, továbbá egy szaxofonos vagy egy gitáros közreműködésével, míg a hétzáró levezetés, a Rooster Brunch Live DJ Set, DJ Konrad keverésében csitítja a másnaposságot, és űzi el a közelgő hétfő gondolatát. Egyesek szerint a zenéről írni olyan, mint az építészetről táncolni, és ezúttal is valami hasonlóról van szó, hiszen a Stereo Chefről olvasni olyan, mint YouTube-on végignézni egy koncertet: nem rossz, de azért élőben az igazi.Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 63.
Nyitva tartás: hétfő - kedd 7:30 - 23:00

szerda - csütörtök 7:30 - 3:00

péntek 7:30 - 5:00

szombat 9:00 - 5:00

vasárnap 9:00 - 23:00


Facebook