Tavasszal már hírül adtuk, hogy hamisítatlan belga gofrik illata lengi be a belső VII. kerületet, ahol az extrém hosszú nyitva tartásnak hála, akár egy mozgalmas éjszaka tartalmas megalapozásaként is szolgálhat a nagy adag finomság. A koncepció működött, a feltétekkel variálható gofri-csodák sokakat vonzottak vissza újra meg újra, most pedig a belga édesség meghódítja a Nagykörutat is.

A Teréz körút 50. szám alatt nyílt újabb Go-Free Bar Nyugati térhez közeli, központi elhelyezkedése miatt mostantól még több budapestit képes jártában-keltében ellátni a gyorsan és frissen-ropogósan elkészülő liege-i gofrikkal. Elég csak leugrani a négyes-hatosról, alig két perc várakozás után felmarkolhatjuk a laktató finomságot, s meg sem kell törni az utazás lendületét. Azok számára viszont, akik szeretik megadni a módját az étkezésnek, jó hír, hogy ez az üzlethelyiség a Dohány utcaihoz képest lényegesen tágasabb, szellősebb és a terasznak köszönhetően, amíg az idő engedi, több vendéget is le tud ültetni.

Az étlap a közelmúltban megújult, többek között ráncfelvarráson esett át a sós vonalat erősítő reggeli menü is, ami a körúton nagy sláger lehet. Ennek eredményeképp tetszőleges számú tojásból kérhetünk rántottát vagy tükörtojást, baráti áron juthatunk hozzá különböző feltétezésű toastokhoz, sőt két hete már grillkolbásszal is adhatunk a kalóriáknak.

Egyedül a gofri maradt a régi: az eredeti belga recept szerint, fagyasztva érkező, majd helyben ropogósra sütött, gyöngycukorral édesített, vastag tészta, no meg az elmaradhatatlan feltétek, amelyeket úgy variálunk, ahogy csak szemünk-szánk kívánja. A verhetetlen csúcstartó természetesen a Nutellás változat, de a házi tejszínhab, valamint a csoki- és vaníliakrémes klasszikusok is tartják magukat a népszerűségi versenyben.

Ennyi édes és sós finomságot le kell öblíteni valamivel, a Go-Free Bar pedig úgy döntött, ebben a tekintetben sem ad lejjebb az autentikus, belga sztenderdnél. Az új, gyümölcsös shakek mellett – melyek már szedres, áfonyás és málnás változatban is kérhetők – a körúti üzletben hatféle különleges belga sört is kínálnak. A világos, a búza, a barna és a félbarna kedvelői éppúgy megtalálják itt a számításukat, mint a belga sörkultúrát világszerte híressé tevő gyümölcsös sörök. Utóbbiból a flamand, málnás Floris Framboise-t, valamint a meggyel bolondított Kasteel Rouge-t keressük.

A fentiek miatt már önmagában érdemes csekkolni a Teréz körúti gofriforrást, ráadásul aki most különösen gyors és szemfüles, az internetes kuponakció keretében féláron is kipróbálhatja az új üzlet vendégszeretetét, és élvezheti a lényeget: a frissen sülő gofrik édes vaníliaillatát.