A trashfilmek és a sült kolbászok iránti szeretettől hajtott Pig37 nemcsak jó útmutató a fővárosi éjszakában, de a legjobb hamburgeresek között is ott a helye. A Blaha Lujza téren járva tehát érdemes betérni a Pig37-be egy kis "malackodásra", éa nem csak azért, hogy együnk, hanem hogy tudjuk, melyik DJ szettjére fogjuk letáncolni a felszedett kalóriákat a budapesti éjszakában. A helyet ugyanis a Küss Mich és az Ikz egy-egy tagja, Gördön és Chrom csinálja.

Kés, kolbász, PsychoAz ajtón belépve rögtön a bárpulttal és egy nagy adag kolbásszal találjuk szembe magunkat – grillezett, debreceni, cserkész- és sültkolbász, amelyek mellől nem hiányozhatnak a klasszikus kiegészítők sem: csemegeuborka, káposztával töltött almapaprika, csípős és csemege csalamádé, mustár, egy karéj kenyér. Mielőtt azonban eljutnánk az első harapásig, két dolog is torkunkra forraszthatja az étvágyat. Az egyik az a trashfilmes pantheon, amit látva „az utolsó szennycézár”, Lloyd Kaufman is elismerősen csettintene. A Psychot idéző WC-embléma még csak a jéghegy csúcsa, a lépcsőfordulóban ott sorakozik a Rózsaszín Flamingók Divine-ja, a Twin Peaks Laura Palmerje, az emeleten pedig még a Diamond Dogs-érás David Bowie is visszanéz ránk. „Mi ilyenek vagyunk” – hangzik a magyarázat. „Ezt szeretjük.” Budapest leghidegebb és legborzongatóbb éjszakáinak ismerői persze nem csodálkoznak, hiszen a Küss Mich és Kiosk plakátok nem véletlenek – a két szervező és DJ, Gördön és Chrom, ugyanis ugyanannyira szívesen pakolgatja a húspogácsákat, mint a bakeliteket.

Utóbbi szenvedélyük vezetetett oda, hogy elkezdtek jegyet is árulni a Kiosk és az Ikz bulijaira – így ha ők szerveznek valamit a hajóra (mint például a Pachanga Boys június tizenötödikére), arra itt is vehetünk jegyet, ráadásul a villamosmegálló alig pár lépés, és szinte a hajó mellett tesz le, így attól sem kell félnünk, hogy össze kell csapnunk az étkezést, vagy hogy a megérkezésünkig már elfogynak a jegyek.

(Norman) Bates' BurgersHa pedig megvettük a jegyünket, az esti koncert előtt szánjunk pár percet A Király emlékének, egyik kedvencével, az Elvis szendviccsel (500 forint) - két pirított kenyérszelet közt baconnel, banánnal és mogyoróvajjal. Amilyen bizarrul hangzik, annyira finom. Nem csoda, hogy Presley élete végére csúnyán elhízott, nem könnyű lejönni róla. Aki pedig inkább a nagyvadra utazna, annak érdemes kipróbálnia a többi burgert – mindegyik egy finom, fűszeres, tíz dekagrammos húspogácsával (kivéve a Lye Cross Cheddar /1000 forint/, amely tizenöt dekagrammossal) és pirított Marmorstein kalácstésztás puffanccsal érkezik.

A legjobb választás talán a Crispy Cheddar (900 forint), amelyben a sajt és a prémium minőségű bacon mellett van csemege uborka, sült hagyma, paradicsom, lilakáposzta, BBQ szósz és majonéz is. Aki pedig a közeli W35 legendás Fire In The Hole burgerét emlegetné szipogva, annak remek választás Splatter burgere (800 forint) csípős paprikakrémmel és dupla adag sült hagymával. A burgerek ráadásul ideális méretűek – ellentétben mondjuk a Pántlika közmondásosan hatalmas burgereivel, egy kézben is elférnek, és nincs az az éhségérzet, amit ne orvosolnának. Ha pedig kételkednénk, 350 forintért kis, 500 forintért nagy adag sült krumplit kérhetünk a hamburger mellé – mindkettő frissen, a szemünk előtt készül, jelentős önuralmat követelve.

Grillezett élvezetekAkik úgy gondolják, hogy a kovászos uborka a hamburger helyett inkább a sült kolbász mellé való, azok is megtalálják a számításukat. A kolbászokat kérhetjük magukban, hot-dogként, vagy 800-tól 1000 forintig terjedő árért (kolbásza válogatja) menüben, kenyérrel, savanyúsággal, dobozos üdítővel, vagy ásványvízzel. Így ráadásul a kétféle grillkolbászból (magyaros és bajoros) és a debreceniből rögtön kettőt is kapunk (előbbi 900, utóbbi 1000 forint). A csemegeuborka roppan, a kolbász fűszeres és finom, szinte kiált a mustárért, ráadásul készre sütöttek, így várni sem kell rájuk.

Ha kíváncsi vagy milyen opcióid vannak még az éjszakai táplálkozáshoz, kapcsolódó cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb éjjeli büféket.

Pig 37 Blitz-Grill (bezárt)Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 24.