A KIOSK az egyik legjobb, ami a Március 15. térrel történhet: élet költözik az egykori Piarista épületbe. A kívül-belül impozáns, lehengerlő belmagasságú építmény kiváló alap a nappali és éjszakai szórakoztatáshoz, a felújított, nagyon zöld tér egy plusz, a Duna pedig maga a csoda nyár estéken. Nos, nagyjából itt kezdődik a KIOSK története.

A KIOSK Alapozó tulajdonképpen a folyamatosan csinosodó KIOSK előfutára, egy pop-up jelleggel kialakított tér, amely körülbelül négy hónapig őrzi meg arculatát. Ennek az izgalmasnak maradás mellett nemes egyszerűséggel anyagi okai vannak: a beruházás nagy, egy ilyet csak lépésről-lépésre lehet kinyitni, a hely viszont pont olyan fázisába ért, hogy nyugodt szívvel lehet nagyközönségnek mutatni.

Kezdjük az elején, a KIOSK Alapozó nagyon jó helyen van. A Március 15. teret az elmúlt időkben nagyon szépen felújították, tavaly megjelent a Terasz, idén a KIOSK, nemsokára pedig a Babel is. A Piarista épület belmagassága egyben a KIOSK szexepilje is, a megmaradt klasszicista részletek pedig jól mutatnak a minimál designnal, amit köré gondoltak. Belépve a térbe, hatalmas piros Martinikkel körberakott maszkulin pult fogad fehér Kiosk-pólóban serénykedő bartenderekkel. A toalett humoros, a bútorokat pedig kellemesen nem gondolták túl, az enteriőr a tulajdonos, Hubert ízlését tükrözi. Jól eltalált részletek, finom, laza elegancia, ezúttal nem romosítva, csak ‘romos‘ környezetben. És magasított dobogókon asztalok, ami különösen jól mutat a térben, csak tartsuk észben, és egy óvatlan pillanatban ne rúgjunk bele szép cipőben.

A KIOSK Alapozó hivatalosan a hét végén nyílik, de már látogatható: szerdától szombatig várnak munka utáni beszélgetésekre, vacsorára, leeresztésre, ismerkedésre, barátkozásra, borozásra, koktélozásra, vagy éppen táncolásra. Körülbelül 300 fő befogadására alkalmas, ősszel pedig tovább bővül: új terek nyílnak meg. A jelenleg nem használt galériarész vendégtér lesz, kioskos boxokkal, ahol lehet panorámázni majd egy könnyed vacsora kíséretében. A tervek szerint a tér még bővül, és őszre az egész új színt kap.

A KIOSK konyhája izgalmas, az étlapról szemezgetve lehet választani KIOSK burger triót - szürkemarha burger klasszikusan, mangalica burger márványsajttal és libamáj burger karamellizált hagymával, olyan, ami roppanósan elolvad a szádban. Avagy például a KIOSK trilógia padlizsánkrémmel, körőzöttel és kacsa rillette-tel. Ez előbbi 2850 ft, utóbbi 1450 ft.

A KIOSK Alapozó tehát már szabadon látogatható, délután öt órától hajnal 4-ig várnak mindenkit, akik szeretnének egy kicsit lenyújtani vagy épp felstenkelődni jól eső környezetben. Eddig kifejezetten jól szelektált zenéket játszanak, a Piarista épület pedig óriási találat. Vannak dolgok, amit ki kell próbálni, a KIOSK-ot a hangulatért, a Duna közelségéért és az impozáns belmagasság miatt mindenképpen. A nyár egyik legforróbb bárjának jósoljuk.