A Zöld Pardon megerősítette hogy várhatóan 2012. április 20-án újra megnyitja kapuit a Rákóczi híd (Lágymányosi híd)  budai lehajtójának északi oldalán. Az új helyszín nyitóestjén a Magna Cum Laude együttes tart koncertet.

„A Zöld Pardon története folytatódik, mert folytatódnia kell.” 2011 őszén ezekkel a szavakkal zárult a Zöld Pardon utolsó szezonja a Goldmann György téren. Az azóta eltelt időszakban számos híresztelés jelent meg a hely további sorsáról, amelyeket a ZP az alábbiakban kívánt tisztázni.

„A szeptemberi szimpátiatüntetés arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zöld Pardonra igenis szüksége van a közönségnek és nagyon sokan szeretnék, hogy legyen folytatás. Ezért egyértelmű volt számunkra, hogy új helyszínt kell keresnünk.” – fogalmazott Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon Kft. ügyvezetője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

Az új környezet kiválasztásánál kiemelt szempontként merült fel, hogy a tulajdonosok és a munkatársak egyaránt úgy érzik, a Zöld PardonÚjbudához tartozik. Ezt támasztja alá a ZP lehetséges új helyszínére kiírt internetes rajongói szavazás is, amelyben toronymagasan a XI. kerület végzett az első helyen.

Habár az üzemeltetők számára továbbra sem merülhet fel kétség afelől, hogy a Zöld Pardon számára a Petőfi híd melletti terület a tökéletes helyszín, természetesen az önkormányzat korábban ígért együttműködésével a Rákóczi híd budai hídfője is alkalmas lehet arra, hogy a ZP ott kezdjen új életet.

Új szolgáltatásként egy saját buszjáratot is szeretnének indítani, amely 100 forintos viteldíjért szállítja a vendégeket a ZP és az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállója között. A Zöld kártya program a továbbiakban is érvényben lesz a 14 és 18 év alatti vendégek számára, csakúgy mint a 400 forintos koncertbelépők a hét minden napján. A jövőben a Zöld Pardon tovább szeretné erősíteni a magyar zenei vonalat, amellett, hogy számos külföldi előadót (például Bob Marley fiát, Steven Marley-t) is hazánkba csalogatja.

Mindezeknek megfelelően az új Zöld Pardon várhatóan megtalálja majd a helyét a közeli Kopaszi gát elmúlt években kialakult pihenő és szórakoztató profiljához, és sikeresen építik fel a fiatalabb közönség újabb Mekkáját Budapesten!