Kis karácsony, nagy karácsony, de ha elfogyott a beigli, akkor az ember bizony elkezdhet unatkozni. A régi Halász Judit dalokból felocsúdva fennáll a veszélye annak, hogy rájövünk: az otthoni madártej finom, és jól is csúszik, de sajnos nem elég. Ahogy az ünnepi puccba vágott szoba lassan elcsitul, és a TV-ben századszorra is elkezdődik a Reszkessetek betörők, lassan átveszi az uralmat a tettvágy: valahova mozdulni kell, de semmiképpen sem az éjféli misére! De hová lehet menni még több csodáért? Hol lehet meginni egy pár sört szenteste? Egészen véletlenül van nálunk egy lista, ami segíthet, hogy ne kelljen céltanalul bolyongani a hidegben.

Szóda
Aki a családi kör helyett itt tölti a december 24-ét, az igazi hagyományőrzőnek számít. Ez a belvárosi szórakozóhely a karácsonyt egyedül ünneplők és a nyugodni egy estére sem tudók zarándokhelyévé vált az évek során. Szenteste különösen könnyű lesz itt ragadni, hiszen a belvárosi ifjúság jelentős része fogja a Szódában leöblíteni a családi vacsorát, tehát társaság lesz bőven, de italban és zenében sem lesz hiány. Aki ide belép el is felejtheti, hogy kint megállt az élet.

Lámpás
karácsonyi fényekről ma mindenkinek más jut eszébe: valakinek az esthajnal csillag A.K.A Vénusz, másoknak pedig a Lámpás, ahol szenteste is buli lesz. Mivel a többi ivós hely, ha véletlenül ki is nyit ezen a napon, 4 óra magasságában már be is zár, éppen ezért az 5-re tervezett nyitást sok fiatal álló ovációval üdvözli. A karácsony szellemére való tekintettel itt külön erre az alkalomra felbérelt lemezlovas is lesz a Tilos Rádiós DJ AdamSalman személyében, aki remélhetőleg elfeledteti a közönséggel, hogy egyetlen napra sem voltak képesek lemondani a bulizásról a család javára.

Kakas Presszó
Idén karácsonykor a pulyka az evésről, a Kakas pedig az ivásról szól, és hogy mi lesz az eredménye a halászlé, rántotthús és irdatlan mennyiségű rövidital kombónak, azt csak sejteni (és remélni) lehet. A Kakas presszó ugyan nem repül be az ablakon, és nem rak a fa alá semmit, viszont egy igen értékes ajándékkal készül, amit minden szórakozni vágyó csillogó szemekkel, izgatottan vár: kinyitja a Deák téri (de csak a Deák téri) helyet december 24-én is. A jól megszokott módon ez alkalommal is számíthatunk italakciókra, jókedvre és desszertként talán még taxit is tudunk fogni hazafelé, bár erre semmi garancia, mert ugyebár szentestéről beszélünk még mindig.

Underworld
Az alkohol, a flörtölés, a káromkodás és a rockzene kivétel nélkül az Ördögtől való, még akkor is, ha nagyon jól esik. Szerencsére ez az időszak a csodákról és a szeretetről szól, nem kell aggódni, biztosan megbocsájtja majd valaki azt, hogy a József élete című film helyett inkább egy lezserebb programot választunk ezen a meghitt estén. Az Underworld a kezdetek óta a rockerek egyik törzshelyének számít, tehát aki úgy dönt, hogy itt ünnepel az számítson rá, hogy háromnál több királlyal fog találkozni, ebben jászolhoz nem hasonlítható, viszont hasonlóan bukolikus közegben. Bárki bármit mondhat az Underworldről, de egy dolog biztos: az ital olcsó.


La Bodeguita Del Medio


A kislányoknak otthon a helyük, a lámpák is égnek már, de vannak helyek, ahol már melegítenek egy latinos bulira, ami még olyan ürüggyel sem szünetelhet, mint a karácsony. A nemrég nyitott La Bodeguita Del Medio, vagyis az utcakocsma, amiről nemrég írtunk a város talán leghitelesebb kubai bárja, és sokak nagy örömére ők is a nyitva tartás mellett döntöttek. Ez egyébként ideális karácsonyi program pároknak is, akik úgy gondolják, hogy tánccal szeretnének megszabadulni a kalóriáktól, ugyanis nem nagyon van olyan ember, aki a kubai zenére képes lenne egyhelyben állva unatkozni.

Cheerio
A “Szenteste”, “Buda” és “nyitva” szavak egy mondaton belül szürreálisan hatnak ugyan, de a csodák estéjén semmi nem lehetetlen. December 24-én a Cheerio Szent Grálként fogja beragyogni a fagyos Lövőház utcát, hiszen nyitva lesz és sok szeretettel várja azokat, akik úgy érzik, hogy az igazi boldogságot nem az ünnep hangulata, hanem egy jó ital alapozza meg. Ez utóbbiból pedig itt nem lesz hiány, hiszen mindig ugyanolyan lesz, mint akármikor máskor, persze a néhány karácsonyi égőt és fenyőágat leszámítva.