Most hétvégén nyílik egy klub a Múzeum út 7. szám alatt, amiről egyelőre keveset tud a város. A helyszín a Kossuth Klub. A színes szórólapok sok hangszerből összemontázsolt állatokkal hirdetik a Muzikum Klub & Bisztró közeledtét; világzenét, közösségi teret, sokszínű kulturális programokat sejtetve.Vajon mi áll emögött? Elmentünk, és megírtuk nektek, még nyitás előtt.

Kossuth és a franciák

A Muzikum Klub a L'Harmattan Kiadó magyar és francia képviseletével történt összefonódása mentén, illetve a színpad és a bisztró tér hangulatával is francia szálakhoz köthető. Napközben egyetemista közösségi tér lesz 890 forintos ebédmenüvel, este pedig különböző műfajú produkciókat követő buliplacc hajnalig tartó barátkozási lehetőséggel.Intim színpadA Kossuth első emeletén található a Muzikum nagy terme, ahol teltház esetén is kétszáz ember hallgatja majd a világhírű külföldi, vagy épp alig hallott hazai zenekarokat. Akinek alacsonyabban van az intimitás küszöbe, annak pedig a féltermes koncerteket ajánlja majd a Klub. Olyan színházi darabok esetén, amelyek nem férnek el a Muzikum Klubban, a Thália Színház biztosít helyszínt.
A bisztró barátságos árai egyáltalán nincsenek összhangban azzal, hogy a kis létszám-különleges produkció kombináció egészen exkluzív légkört képes teremteni. Egy korsó sör 390 Ft-ért, a ház minőségi bora pedig 190Ft-ért kapható majd. A Klub igyekszik a belépők árát is alacsonyan tartani, produkciótól függően ingyenes vagy párszáz forintostól egy-kétezer forintos jegyárakra számíthatunk.
Kapcsolatok, kapcsoljatok!

Vannak még egyéb trükkök is, hogy még inkább közklub lehessen a Muzikum. Különböző európai klubokkal és független szervezőkkel szeretnének együtt dolgozni. Még több világzenei lehetőség érdekében még olyan távoli országokkal is gondolkodnak, mint Észak-Korea vagy Tibet.

Mi azért járunk majd a Muzikumba, hogy egyetemistákkal és előadóművészekkel borozhassunk egyszerre, miután holland, szudáni, román vagy hazai kultúrát szívtunk magunkba. A kedvencünk pedig már most a belső udvar, (dohányosoknak egy plusz, hogy itt lehet majd dohányozni, télen hőgombák között), az udvar közepén magasodó fa miatt.

Először október 26-án lesz körülötte nyüzsgés, ti is jöttök?