A 4BRO szervezésében új (nem csak) egyetemista mulatóval bővül az ötödik kerület. Heteken belül nyílik az Egyetem tér szomszédságában a két szintes kocsmaplacc, a Közhely. A Werk Akadémiával, az ELTE-vel és a Pázmánnyal szoros együttműködésben szervezik majd a programjaikat, amivel egy egész napos törzshelyet nyújtanak a fiataloknak filmklubbal, kvízklubbal és kocsmaváltóval.

Hely a fiatal köznekA már jól bevett multifunkcionalitás ezt a projektet is elérte. A Közhely az első két emeletet foglalta be, a felső szinteken meg a Werk Akadémia és más fiatal cégek, társaságok albérelnek. Az enteriőr baráti, egyszerű, otthonos. A kezdeti terveket Fónagy Dóra készítette, majd a 4BRO-s fiatalok alakították ki és lakták be. A hely különlegessége Kalmár Bence látványtervező falvéséses munkái. A falburkolat visszabontásával alakított ki James Dean fejet és a PAX feliratot. A kocsma szexepilje még az első térben kialakított teljesen nyitott konyha, ahol végignézhetjük a pizzánk sülését a kemencében. Dohányzás természetesen itt sem megengedett, viszont van egy egészen kedves, a Kecskeméti utcára néző erkélyük ahova az esti tömeg megérkezéséig ki lehet majd szökni cigizni.Minél több, annál jobbA vendéglátás alapja, hogy mindenben legyen valami csavar. Az alapegység a piccolo lesz, amiből minél többet kérsz, annál kevesebbet kell fizetned.
Piccolo sör, piccolo longdrink, piccolo koktél és a többi. Ezeket kifejezetten erre kialakított körtálcán viheted majd az asztalodhoz. Hogy mitől lesz ez a hely egész napos program? Hát attól, hogy reggel kilenctől várnak helyben sütött péksüteményekkel és omlettvariációkkal, elviteles kávéval, teával.
Majd ebédtől zárásig folytatják amerikánus és olasz bár kajákkal. Helyben sütött pizzával, csirkeszárnyakkal, hotdoggal és társaival várják majd az éheseket hajnal kettőig. Az árak diákhitel-, azaz pénztárcabarátok lesznek, egy piccolo sör vagy egy fröccs 250 forinttól lesz majd elérhető.Éjszaka a placconBár a helynek meglehetősen hangsúlyos része a nappali ellátás, esténként azért teret adnak az elszabadult érzelmeinknek is. A második emeleti részeken, ha ne adjisten úgy alakul, hogy már forr a levegő, félretolják az asztalokat és mehet a tánc. Ezt főként táncos programokkal segítik elő ismert akusztikus felállásokkal, no meg DJ-kel.

A tervezett nevek között, a Punnany Massif, Jamie Winchester, Tom Select és Simon Iddol szerepel. A kifejezetten egyetemspecifikus bulikon meg a hallgatók kedvenc szelektorai játszanak majd. A partykon kívül lesz olyan esti kocsmaprogram is, mint a kocsmaváltó sörivó verseny, ahol párszáz forintos nevezési díjjal csoportokban versenyezhetünk majd a legszakemberibb sörivő címért.Közhely, de mégsem csak kocsmaAz alcím igaz. A szervezők véresen komolyan veszik, hogy ebből egy értékes egyetemi közösségi tér alakuljon ki, ami ne ragadjon meg a suli mellett összekuporgatott forintok elivásánál. Az egyik tervezett kulturális programjuk a Werkkel közös filmklub, amiben a művész-, vagy kultikus-populáris film megnézése után kerekasztalbeszélgetésen vesézik ki majd a látottakat.

Remegve várjuk az újabb pesti kocsmaszereplőt.

Vízióink szerint nem csak az egyetemisták törzshelye lesz ez, hanem azoké a fiatal, fiatalközépkorúaké is, akik a felsőoktatás fesztelen éveit visszasírják. Hajrá Közhely!