Annyian járnak Ausztriába kirándulni, síelni, bécsi vásározni, továbbtanulni, hogy magyar embernek osztrák ételeket enni valóságos élményterápia az ízek és az illatok miatt is. Ha ehhez még hütte-hangulatot, osztrák márkákat és különleges fogásokat is kínálnak; az nem lehet rossz.Ennek jegyében indultunk el pénteken a vadiúj Ízvilág Szendvics- és Borbárba. Kaptunk is Ausztriát, hidegen-melegen. Finom volt és barátságos.

Így nyitnak ők

Ha minden új osztrák étterem úgy nyit, mint az Ízvilág Szendvics- és Borbár, akkor nagyon jó dolga van az ottani újságíróknak. Nekünk ugyanis ritkán van részünk a múlt hét pénteki sajtótájékoztatóhoz hasonló fogadtatásban. A szendvicskínálat nagy részét leteszteltük, volt Leberkäse, alias húskenyér is, és az ottani cappucino-ról is tudjuk már, hogy tényleg Bécshez fogható.
Csak azért mondjuk el mindezt, mert szinte biztos, hogy a barátságos hangulat is része marad a kínálatnak, az osztrák péksüteményeken és a különleges felvágottakon, sülteken, burgonyákon és Paulanereken túl.Gyomros osztrákok

Ha ebéd vagy vacsora időben megyünk el az Ízvilágba, akkor van esélyünk rá, hogy valamelyik meleg fogást is képesek leszünk megenni is, nem csak megkóstolni. Az Ízvilág főfogások – húskenyerekkel, kolbászokkal, és burgonyasalátákkal – éhes gyomrokat kívánnak, de az biztos, hogy azok sem csalódnak, akik tényleg ismerik az osztrák specialitásokat.
Akik inkább meglepődni szeretnek az új ízeken, azok válasszák a hagyományos alapanyagok felhasználásával, ugyanakkor rafinált módon elkészített szendvicsek valamelyikét. Van miből válogatni, de a diós barnakiflibe tett karamellizált almás, brie sajtos változat tuti befutó. (És kivételesen húsmentes.)
Magyar vonalakA Weine & Co ötletadó volt az étterem létrehozásakor, aminek erőteljes jegyeit láthatjuk és ízlelhetjük is itt. A magyar bélyegek közül a legfontosabb a borkínálat, mert az Ízvilágban kizárólag magyar borokat lehet fogyasztani, illetve vásárolni. Ami szerencsére szintén tartja a magyar vonalat az az ételek, italok ára. Nem csak forintban, de ahhoz mérten is fizetünk a helyen.